Foto: Istock

10 små hundraser – perfekta för barnfamiljen

Djurliv

Det är kul att ha en hund i familjen, men vilken man ska välja? Här är 10 barnvänliga hundar!

Av: Sarah Lyster Nielsen, 05 juli 2019

Läs också: Så tar du hand om din seniora katt eller hund

Funderar ni på att köpa en hund är det bra att välja en som har rätt temperament för familjelivet, och speciellt för barnen. När det gäller familjehundar är det också viktigt att överväga om ni som familj kan erbjuda hunden de rätta förhållandena så att hunden stimuleras ordentligt.

Behöver du lite inspiration för att välja din nya familjemedlem? Här är tio små raser som är perfekta för barnfamiljen!

 

Annons

Mopsen – den söta och lite lata hunden

Mopsen är en rolig och kärleksfull hund med en social personlighet som gör den till en bra familjehund. Den lilla mopsen är lite lat och kräver inte mycket träning jämfört med andra hundar. 

 

Beagle – perfekt hundras till den aktiva familjen

Beaglen är liten till medelstor och har ursprungligen blivit uppfödd för att vara en jakthund. Hunden är snäll, har ett bra temperament och är väldigt social. En beagle kräver relativt mycket motion och är därför perfekt för en aktiv familj.

 

Bichon havanais – den allergivänliga hunden

Denna lilla hund är en bra familjehund med ett kärleksfullt temperament. Sist men inte minst är Bichon havanais en allergivänlig hundras så finns det allergier i familjen är denna hund ett bra alternativ.

 

Shetlands sheepdog – bra om ni gillar att träna

Shetlands sheepdog är en bra hundras för de aktiva familjerna. Hunden är energisk och bör utbildas eftersom den trivs bäst med både fysisk och psykisk utmaning.

 

Boston Terrier – social och snäll

Den här hunden är en social hund och en perfekt följeslagare – det är vad de är uppfödda för och de är riktigt bra för familjer med barn!  

 

Yorkshire terrier – liten hund med stor personlighet

Yorkshire terrier är en liten hund med stor personlighet. Den är väldigt beskyddande och vill gärna skydda er i familjen.

 

Cavalier king charles spaniel – älskar människor

En snäll hund som älskar både familjen och främlingar. De är små men tuffa, och anpassar sig enkelt till olika miljöer och situationer. 

 

Welsh corgi pembroke – vänlig och aktiv hund

Corgie är en vänlig hund som gillar att ha något att göra. Hunden är ursprungligen en herdehund och passar perfekt för familjen som bor på en gård eller liknande, där den kan få massor av fysisk och mental stimulans.

 

Keeshond – intelligent och familjekär

Keeshonden är en medelstor, intelligent hund. De är väldigt familjekära och är riktigt bra för barn. Samtidigt är de också bra på lydighetsträning.

 

Cocker spaniel – tillgiven hund

Läs även:

Hundens kroppsspråk – det här betyder det!

Hundar är härliga och ärliga, just för att de inte kan ljuga. Deras kroppspråk avlöjar dem alltid – om man vet hur man ska läsa av det. Här är några...

En Cocker spaniel är både intelligent och väldigt tillgiven till familjen, och knyter nära band med husse, matte och barnen. Kort sagt är den här hunden en utmärkt och barnvänlig familjehund.

 

Källor: iheartdogs.com, sheknows.com

Läs också: Katter och kyla – allt du behöver tänka på

 

05 juli 2019 Sarah Lyster Nielsen
Annons
Annons
Mer om Djurliv

Video: Katter som älskar julgranar

Djurliv Katter och julgranar – en bra kombination. Eller? Här är redaktionens favoritvideo just nu!

Egyptisk mau, en fascinerande familjekatt

Djurliv Egyptisk mau är en vänlig katt som visat sig vara den snabbaste av alla tamkatter. Dess bakben är längre än frambenen vilket ger den smidighet och ett...

Briard är en tillgiven och duktig brukshund

Djurliv Briard är en tillgiven och duktig brukshund. Detta tack vare sina mångsidiga egenskaper. Här har vi samlat det du behöver veta om briarden:

Borzoi är en populär jakthund

Djurliv Borzoi är en populär jakthund med ursprung i Ryssland. Här har vi samlat det du behöver och vill veta om rasen Borzoi:

Borderterrier en mycket fin sällskapshund

Djurliv Borderterriern är en mindre hund som ursprungligen utvecklades för att jaga räv och skadedjur. Hunden kan bli en mycket fin sällskapshund som leker med...

Bombay en underhållande familjekatt

Djurliv Bombaykatten är en korthårig huskatt som utvecklades genom att para en svart burma och en svart amerikansk korthårskatt med avsikt att avla fram en...

Bolognese, en favorit bland sällskapshundar

Djurliv Bolognesen är en dvärghund som har blivit en populär sällskapshund av flera intressanta anledningar. Här har vi samlat den information du behöver om bolognesen.  

Blodhund, en detektiv i familjen

Djurliv Blodhunden är en intressant ras av flera anledningar. Den är älskad av många tack vare sina mångsidiga egenskaper. Här har vi samlat den information du...

Belgisk vallhund en populär hundras

Djurliv Den belgiska vallhunden, eller groenendael, är ett populärt val av hundras då de är mångsidiga. De kan utföra en mängd uppgifter och arbeten vilket gör...