Sponsrad
Foto: Hornbach
Foto: Hornbach

Verkstaden som gör dig till proffs!

Bygg

Ju mer ordning och reda du har i verkstaden, desto enklare blir det att genast hitta det du söker. Bra förvarningssystem och arbetshöjd är två viktiga faktorer som skapar trivsel och gör nytta.

Av: Harald Nylund, 28 november 2018

Föreställ dig att du går in i verkstaden och har huvudet fullt av idéer. Du känner dig kreativ och redo att sätta igång. Istället för att förgäves och på måfå söka det du är på jakt efter i mörka skrymslen och vrår så hittar du genast allt du behöver. En organiserad verkstad gör att arbetet blir både roligt och effektivt.

Inred som du själv vill

Det mobila systemet Industrial erbjuder verkstadsutrustning så att du kan inreda din verkstad precis som du vill efter eget tycke, smak och behov.

Med en rullande verktygsvagn kan du ta med hela verkstaden var du än går, från ett hörn till ett annat, från ett projekt till ett annat. För den mer erfarne hemmafixaren är det bra att välja ut ett bra förvaringssystem.

Industrials förvaringsväska L-BOXX har ett inbyggt klicksystem med fjäderbelastade kopplingshandtag som gör att du kan stapla lådorna på varandra och ta dem med dig på ett smidigt sätt.

Då var det dags att sätta igång. Välj ut modulinsatser som antingen redan är monterade eller tomma. Du kan skräddarsy dina moduler så som du själv föredrar så att det blir enkelt att förvara verktyg.

Industrials verktygsvagn står pall för mycket och kan lastas tungt, räkna med att varje låda klarar 35 kg. Lådorna går att dra ut hela vägen och du kan välja vagnar som har fem eller sju lådor. Om du inte vill fylla din verkstadsvagn själv så finns det antingen sex eller nio färdiga moduler.

 

Skräddarsydda och behovsanpassade verkstadssystem

Det är viktigt att välja ett verkstadssystem utifrån vilket behov man har och som ger en rätt förutsättningar. Industrial bygger på olika system för verkstads- och garageförvaring, både genom verkstadsvagnar, verkstadsmoduler och även genom plåtlådor och förvaringsboxar. Detta gör det möjligt att inreda verkstaden så bra som möjligt. Alla har vi olika behov och det är därför viktigt att systemet är både anpassat och skräddarsytt därefter.

Arbetshöjden viktig för ergonomin

Höjden på arbetsbänken är viktig för att du och din kropp ska orka jobba under längre perioder utan att det gör ont. Precis som på jobbet är det viktigt att ha rätt kroppshållning i verkstaden där du ju faktiskt också utför ett hårt arbete och ibland med tunga maskiner. Du ska inte behöva luta dig över arbetsbänken för att den är för låg och du ska inte behöva utföra ett arbete som gör att du anstränger nacke och rygg för mycket.

Du kan läsa mer om vilken arbetshöjd som är att föredra och vad ergonomiskt arbete innebär på Hornbachs hemsida.

Så håller du ordning i verkstaden

Märk upp innehållet i förvaringslådor så att du hittar bättre. Bra förvaringssystem har plats för uppmärkning på lådornas handtag. Med en låddelare kan du sortera och ordna arbetsmaterialet på ett tydligt och strukturerat sätt. Ett annat tips för att skapa ordning är att förvara smådelar i väggskåp eller i verktygstavlor med olika lådstorlekar.

Justerbara väggskåpshyllor ger dig ordning och flexibilitet. Med håltavlor kan du hänga verktygen och få en snabb överblick innan du sätter igång med det där spännande projektet.

 

 

 

 

28 november 2018 Harald Nylund
Annons
Annons
Mer om Bygg
Annons

Så hittar du rätt markis

Bygg En markis kan höja trivselkänslan på vilken terrass, uteplats eller balkong som helst. Med en markis  som skyddar mot solen och visst duggregn samt ramar in kan det ge ett ordentligt lyft till din uteplats.

Fusket är utbrett: ”Lurad av hantverkare”

Bygg Fusket i byggbranschen är stort. Kunder lämnas med iskalla vardagsrum, sneda köksgolv och läckande badrum. – Jag är chockad över hur skrupelfria människ...

Expertens tips: "När du vet varför du vill ha ett staket blir det...

Bygg Nu börjar vi vistas mer utomhus på vår tomt. Du kanske redan har ett staket som avgränsar din tomt eller går i planer på att skaffa ett. Niklas Jansson...

Annons

Håll takmossan borta med vaxbehandling

Bygg Takexperterna Decatak förespråkar behandling istället för att lägga pengar på ett nytt tak. Med rätt behandling håller tak betydligt längre än många tror, och en vaxbehandling håller fukt och mossa borta i många år framöver.

Vacker havsutsikt från altanen.
Sponsrad

Så väljer du rätt räcke!

Bygg Börja med att fundera på vilka funktioner ditt räcke ska fylla. Ska räcket skydda mot fallrisk vid trappa, balkong, altan eller pool, eller fungera som...

Annons

Så bygger du trädäck på betongplattor

Bygg Att bygga en altan kan öppna upp för fantastiska möjligheter. Långa sommarkvällar på ett stabilt trädäck, där du kan grilla, äta, sola, slappna av och...

Experten: "Din golvbrunn kan vara felmonterad"

Bygg Golvbrunnar som sitter fel är vanligare än man kan tro – och kan leda till stora och kostsamma skador. Så här kontrollerar du om din brunn är rätt monterad.

Annons

Takexperterna tipsar — så rengör du ditt tak på rätt sätt

Bygg Decatak är ledande på marknaden inom renovering och omhändertagande av gamla tegel- och betongtak, och har verkat inom Sverige i över 12 år. De lyfter...

"Hjälp, färgen flagnar!"

Bygg Efter tre år flagnar färgen på huset i stora sjok. Vad beror det på och hur kommer vi tillrätta med problemet, undrar Vi i Villas läsare. Läs vår expert...