Artikeln är ett samarbete med Verisure.
Isak öppnar dörren med sin kod.
Isak öppnar dörren med sin kod.

Enklare vardag med smart hemlarm

Säkerhet

Två familjer i behov av ett tryggt, uppkopplat, smart hem fick varsitt larmsystem installerat hos sig av Verisure. Vi kontaktade dem för att höra om larmet levt upp till deras förväntningar.

Av: , 09 juni 2014

"Det blev skillnad direkt"

Marica och Peter, och deras  7 månader gamla son Lucas, bor i en villa i Stenhamra, Ekerö. Flytten till landet hade gjort Marica mörkrädd eftersom de fick svårare att överblicka husets alla vrår. Med ett hemlarm som kan styras från mobilen var hennes förhoppning att känna sig tryggare både på dagen och på natten.
     – Det har absolut motsvarat förväntningarna. Vi hoppades att vi skulle känna oss tryggare och få bättre koll på läget. På nätterna använder vi skallarm och när vi lämnar huset slår vi på det stora larmet. Det kom vi igång med direkt efter installationen och det har funkat toppen. När någon larmar på eller av får vi ett meddelande i mobilen, och det gör det enklare att ha kontroll över huset, säger Marica och Peter.


”Efter missödet vet vi”

Marica och Peter tycker mycket om att resa. En av förhoppningarna med det nya larmsystemet var att semestern skulle bli mer avslappnad om de kunde ha koll på hemmet via datorn.
     – Under påsken reste vi bort för första gången sedan det nya larmet installerades, vilket kändes väldigt tryggt  och bra. Peter gick in och tittade till temperaturen en gång och vi hade hela tiden koll via mobilen och datorn. Efter ett litet missöde då Peter glömt att stänga av larmet innan han gick ut vet vi att Verisure är snabba på att agera, säger Marica.


”Det är roligt med ett smart hem”

Familjen är väldigt glad över att slippa nycklar och istället använda en personlig kod för att öppna. Det blir färre saker att hålla reda på och dessutom hjälper det logistiskt.
     – Nästa vecka ska vi öppna för hantverkare på distans för första gången, det ska bli väldigt spännande att se hur det funkar, säger Marica.
     – Våra SmartPlug som styr eluttagen tycker vi också är bra, även om jag fortfarande kontrollerar så att kaffebryggaren är avstängd innan jag går hemifrån. Det är en sådan sak som sitter i, säger hon och skrattar.
     – Det bästa med hemlarmet är trygghetskänslan, och att kunna släppa oron som uppstår när man inte har koll på alla dörrar och ingångar. Vi är supernöjda, säger Marica och Peter.


Om familjen: Marica, 32, Peter, 38, Lucas 7 månader.
Bor: Villa i Stenhamra, Enhörna.
Bäst med nya larmsystemet: "Trygghetskänslan, att kunna släppa kontrollen. Och kodlåset".

 

Just nu får du 1000 kr rabatt – klicka här för att ta del av erbjudandet! 

 

"Tyckte larm verkade jobbigt – men det är smidigt och enkelt"

Maria som bor i Enhörna med sina två barn Felix, 14, och Isak, 11, var tidigare skeptisk till att skaffa ett hemlarm. Samtidigt var hon orolig eftersom det förekommit flera inbrott i området.
     – Jag hade inga direkta förväntningar på larmsystemet för jag visste egentligen inte riktigt vad ett smart larm var. Jag har alltid varit lite skeptisk till larm och trott att de ska börja tjuta utan att det är inbrott, säger Maria.
     – Tanken på att behöva slänga sig in genom dörren och larma av inom en viss tid kändes stressande. Allt det slipper jag med det här larmet, det har bara varit smidigt och enkelt.

 

”Vi tappar inte bort ­nycklarna längre”

Maria var tidigare orolig för att Felix och Isak skulle glömma sina nycklar och inte kunna komma hem ordentligt efter skolan. Den oron har hon inte längre eftersom de nu slipper nycklar helt med  Verisures larmsystem och ett lås från Yale Doorman.
     – Vi befinner oss ofta på olika platser, går och kommer hem till huset omlott. Förr glömde barnen ofta att ta med sig nycklarna, de kunde ligga i en annan väska eller jacka. Nu har vi inte det problemet längre och jag slipper både att tänka på att ta med mig nyckel själv och försöka komma ihåg att de tar med sig sina nycklar. Det är dessutom väldigt skönt att inte behöva ha med sig en skramlande nyckelknippa när jag är ute och joggar.
     – Vi vande oss snabbt vid det här låset och det vore fantastiskt att ha samma funktion på fler saker. Jag har flera gånger gått ut till bilen på morgonen utan nyckel och fått vända om igen, säger Maria och skrattar.

 

”Appen gör mig lugn”

Det nyckelfria låset gör också att Maria får bättre koll på om killarna kommit hem, eftersom hon kan se i mobilen vad som händer i huset.
     – Jag tycker det har varit jätteskönt att kunna se via appen att barnen kommit hem från skolan. Det känns tryggt att veta att jag kan nå dem via hemtelefonen om deras mobiler är urladdade, och även se om det skulle hända något i hemmet. Det är också bra att kunna dubbelkolla på jobbet att jag kom ihåg att larma huset mitt i morgonstressen, säger Maria. 


Om familjen: Maria, 40, Felix, 14, Isak, 11.
Bor: Villa i Enhörna.
Bäst med nya larmsystemet: "Slippa orora sig över att någon ska bli utelåst och kunna se så barnen kommit hem från skolan ordentligt".

 

Läs mer om smarta hemlarm på www.verisure.se

09 juni 2014
Annons
Annons
Mer om Säkerhet

Så skyddar du dig och huset mot åska

Säkerhet Vet du vad du ska göra när åskan går? Och hur du kan skydda huset och känslig elektronik? Vi ger dig bästa tipsen – och reder ut några vanliga myter om åska.

Tre brandskydd som räddar liv!

Säkerhet Rätt brandskydd kan göra all skillnad i världen om olyckan är framme. Vi i Villas Björn Christiernsson väljer ut tre viktiga inköp som kan rädda hemmet.

Dödsfarorna i hemmet

Säkerhet Hur barnsäkrar jag hemmet bäst, undrar en läsare. Här är expertens svar!

Insidertipsen som stoppar tjuven!

Säkerhet Anders Adali är exkriminell och vet allt om hur inbrottstjuvar tänker. Vi i Villa bad honom ge oss lite inside-information – så att vi kan överlista tjuven.

Sotning och brandskyddskontroll – så funkar det

Säkerhet Har du koll på hur ofta din skorsten ska sotas och vad som händer om det inte görs på rätt sätt? Vi i Villa har svaren!

Dags för fönsterlås!

Säkerhet Vad ska jag tänka på om jag vill montera fönsterlås? Här är expertens svar.

Så skyddar du villan

Säkerhet Antalet anmälda villainbrott i Sverige har ökat med över 30 procent de senaste fyra åren. För att minska risken spelar det stor roll hur du själv agerar. Tillhör du dem som basunerar ut på Facebook att du inte är hemma?

Säkra postlådor ska stoppa brevtjuv

Säkerhet Lås i förkromat stål, fiskskydd, speciella paketlådor. Tillverkarna utvecklar de säkra postlådorna för villaägare allt mer. Men kan de kallas säkra?

Så får du ett säkrare hem

Säkerhet Hemmet är vår lugna vrå och vår trygghet. Men hemmet är också en plats där vi utsätts för många faror. Allt från eldsvådor till fallolyckor och brännska...