Foto: Istockphoto

Dags för fönsterlås!

Säkerhet

Vad ska jag tänka på om jag vill montera fönsterlås? Här är expertens svar.

Av: Redaktionen, 24 juli 2019

Jag vill montera ordentliga fönsterlås. Vad ska jag tänka på, vad är rimlig kostnad och vad krävs för att ett inbrott ska täckas av försäkringen?

Jim med 1980-talshus i suterräng

 

Annons

Svar:

Tänk som inbrottstjuven och försök försvåra deras väg in! Var sitter dina fönster, hur ser det ut omkring? Inbrottstjuven gillar att arbeta ostört, t.ex. på baksidan och där det är mörkt. Fundera också på att installera utebelysning med rörelsedetektor.

Bra guide för låstyp finns på Stöldskyddsföreningen.se. Fönsterlås kostar cirka 400-600 kronor.

Vad försäkringsbolagen kräver när det gäller lås varierar, så kolla med just ditt bolag.

Josefin Hamilton, ansvarig för skadeförebyggande arbete, If.

24 juli 2019 Redaktionen
Annons
Annons
Mer om Säkerhet

Så skyddar du dig och huset mot åska

Säkerhet Vet du vad du ska göra när åskan går? Och hur du kan skydda huset och känslig elektronik? Vi ger dig bästa tipsen – och reder ut några vanliga myter om åska.

Tre brandskydd som räddar liv!

Säkerhet Rätt brandskydd kan göra all skillnad i världen om olyckan är framme. Vi i Villas Björn Christiernsson väljer ut tre viktiga inköp som kan rädda hemmet.

Dödsfarorna i hemmet

Säkerhet Hur barnsäkrar jag hemmet bäst, undrar en läsare. Här är expertens svar!

Insidertipsen som stoppar tjuven!

Säkerhet Anders Adali är exkriminell och vet allt om hur inbrottstjuvar tänker. Vi i Villa bad honom ge oss lite inside-information – så att vi kan överlista tjuven.

Sotning och brandskyddskontroll – så funkar det

Säkerhet Har du koll på hur ofta din skorsten ska sotas och vad som händer om det inte görs på rätt sätt? Vi i Villa har svaren!

Så skyddar du villan

Säkerhet Antalet anmälda villainbrott i Sverige har ökat med över 30 procent de senaste fyra åren. För att minska risken spelar det stor roll hur du själv agerar...

Säkra postlådor ska stoppa brevtjuv

Säkerhet Lås i förkromat stål, fiskskydd, speciella paketlådor. Tillverkarna utvecklar de säkra postlådorna för villaägare allt mer. Men kan de kallas säkra?

Håll tjuven borta

Säkerhet Det är under juli och december då många villor lämnas tomma som de allra flesta inbrotten sker, men det finns saker att göra för att avskräcka tjuven.

Så får du ett säkrare hem

Säkerhet Hemmet är vår lugna vrå och vår trygghet. Men hemmet är också en plats där vi utsätts för många faror. Allt från eldsvådor till fallolyckor och brännska...