Årets nya kakeltrender

Kakel och klinker

Det händer mycket på kakelfronten nu och utbudet är stort. Aldrig har det funnits så många varianter på format, nya material, spännande mönster, vackra färger och olika ytstrukturer.

Av: Josefina Koikeroinen, viivilla.se december 2005, 12 december 2005

Kaffefärger som brunt, beige, mocca och kaffelatte är hett men också knallrött, turkost och limegrönt i måttlig mängd är rätt just nu. Helst ska plattorna vara jättestora eller pyttesmå. Rektangulära plattor har funnits ett tag men nu sätter vi dem på längden och höjden och skapar olika mönster. Att bilda fondväggar av kakel i staplar och använda olika fog är ett annat tips som är trendigt just nu.

Kakel med träimitation är populärt men det finns också plattor av rent trä! Det ger en behaglig varm asiatisk känsla som är svår att uppnå med andra material. Mellan träplattorna lägger man en fog av flexibel massa som rör sig med träet för att inga sprickor ska uppstå.

Badrum med kakelplattor av trä.
Här är ett badrum kaklat med en träplatta av merbau. Finns även i ek, valnöt eller björk. Än så länge går det bara att köpa dessa plattor obehandlade, 97x97 mm. Pris ca 1 000 kr per kvadratmeter exklusive behandlingsolja och lack. Innovativ design.

I början av 2006 kommer företaget att lansera färdigbehandlade träplattor till ett lägre pris. Då kommer man även att kunna beställa plattor i olika storlek, allt efter tycke och smak.


Om man inte vill satsa på riktigt trä så finns det även den här varianten. Serien heter Nouvelle och materialet är  granitkeramik. Den finns i olika storlekar och träfärger. Den här plattan heter Nouvelle 1050 brun och är 10x50 cm. Pris 589 kr per kvadratmeter. Kakelspecialisten.


Jättestort! Den här kakelplattan är hela en meter lång, på bilden med en annorlunda fog i krom. Kakelplattan heter Iceberg matt vit och är 33x100 cm. Pris 519 kr per kvadratmeter. Listen är i krom, även den heter Iceberg 1,5x100 cm. 150 kr/st. Allt från Kakelspecialisten.

Annons


Inte riktigt så stor är kakelplattan Xilon från Konradssons kakel. Det här badrummet är kaklat med Xilon brown både på väggen och på golvet. 30x60 cm och 15x15 cm, båda 895 kr per kvadratmeter. Istället för fog sitter en Xilon aluminiumlist på väggen som är 2x60 cm och kostar 205 kr st.


Pyttelitet! Den här italienska mosaiken är bara 15x15 mm och är gjord av transparant infärgat glas. Serien heter Glimmer och finns i 29 olika färger. På bilden är duschen klädd med färgen Watermelon. Pris 1 940 kr per kvadratmeter. Golvet och väggen är kaklat med färgen Ginger. Pris 1 540 kr per kvadratmeter. Kakelspecialisten.

Glasmosaik.
Helt ny är den här handgjorda glasmosaiken där varje sten har sin unika form. Serien heter River crystals och finns i flera färger.
På bilden syns färgerna lime, turkost och tangerine. Kan köpas i två olika storlekar. Pris 155 kr st för ett nät på 10x10 cm och 300 kr för ett nät på 10x30 cm. Alla stenar har en tjocklek på 10 mm. Vetro AB.


Fondvägg med kakel staplat på höjden är trendigt. De här plattorna är 30x60 cm och heter Percorsi mosaik nero. Pris 1 539 kr per kvadratmeter.
Det vita kaklet är 20x20 cm och heter Helsinki. Pris 529 kr per kvadratmeter. Kakelspecialisten.

Köpinformation

Innovativ design
www.innovativ-design.se

Kakelspecialisten tel 08-686 00 31
www.kakelspecialisten.se

Konradssons kakel 036-12 51 15
www.konradssons.com

Vetro AB tel 031-46 18 00 
www.vetro.se

12 december 2005 Josefina Koikeroinen, viivilla.se december 2005
Annons
Annons
Mer om Kakel och klinker

Kakla med mobilen

Kakel och klinker Går du i kakeltankar och har en Smartphone? Då finns det "appar" att ladda ned.

Bästa plattsättningstipsen

Kakel och klinker Att det är superpopulärt att kakla hela badrummet är inget nytt men nu har stänkskyddet i köket växt ut och många väljer att kakla även hela köksrummet....

Dags för nytt kakel och klinker

Kakel och klinker När hösten närmar sig börjar man snegla lite mer på inredningen hemma igen. Kanske är det dags för nytt kakel?

Frossa i kakel, mosaik och glas

Kakel och klinker Att plattsätta väggar och golv i badrum är praktiskt, hållbart och vackert. Utbudet av kakel, mosaik och glas är enormt och trenden går mot natursten, high tech och färgat glas.

Kakla orientaliskt

Kakel och klinker Sätt lite "medelhavstouch" på badrummet. En känsla av tusen och en natt. Här är kaklet med rätta stämningen.

Skydda köksväggen: Klassiskt och lätt – mosaik på nät.

Kakel och klinker Vi sköljer, diskar, hackar, kokar, steker och grillar i köket. Det ställer stora krav på alla ytor, inte minst väggarna kring spis och arbetsbänk.

Trender för kakel och våtrumsväggar

Kakel och klinker Stora plattor – men ofta med inslag av mindre bitar. Mycket svart, grått och vitt – men ibland en färgglad fond. Strukturer och mönster – men gärna blankt. Det är trenderna i badrummet 2010.

Lavendel och lantligt – årets kakeltrender

Kakel och klinker Med våren kommer längtan efter förnyelse. Går du i kakeltankar och vill satsa på något som känns nytt och trendigt får du här massor av tips.

Ny trend med klinker utomhus

Kakel och klinker Svenskarna gillar kakel och keramik, nu vill allt fler ta med materialet ut i trädgården.