Säkerhetsdörr från Bovalls dörrbryggeri

Dörrar

En ny slags säkerhetsdörr skyddar mot både brand, inbrott och ljud.

Av: Pauline Josephson, ViV nr 7/2008, 19 augusti 2008

Skjutbara fönsterluckor


Gamla goda idéer i modern tappning blir ofta lyckade recept. Som dessa eleganta, skjutbara fönsterluckor utan fasta positioner från HAWA. Luckorna finns i ett flertal kulörer och modeller, tillverkas av trä, aluminium samt plast och är underhållsfria. Prisexempel: tre solluckor för ett fönsterparti i fullhöjd på 2700x2700 millimeter med beslag och skenor, från cirka 16 000 kronor. För återförsäljare se hofv2 metalldesign i Malmö, metalldesign.wordpress.com eller ring 0709-50 69 88.

Annons

Ståtligt och säkert - i en och samma dörr


Bohuslänska Bovalls dörrbyggeri har lanserat en ny, exklusiv dörr som skyddar mot både brand, inbrott, ljud och rökgaser för den säkerhetsmedvetne villaägaren. Den klassade säkerhetsdörren, som har ett hjärta av stål, har klätts med massiv ask som laseras i valfri kulör, alternativt miljömärkt Freijo och Mahogny eller oljad ek. Baksidan är av lackat stål i valfri kulör. Prisexempel 27 500 kronor inkl frakt.
För mer information, ring 0523-517 00 eller se www.bovalls.com

Trött på riskorn i skafferihyllan?


 

Återförslut öppnade påsar och förläng matens hållbarhet med en Anylock. Anylock förslutningspinne tål både frys och maskindisk och finns i fyra längder. En förpackning med sex påsförslutare kostar cirka 80 kronor hos bland andra NK, DesignTorget och smartasaker.se
För mer information, ring 08-28 28 65 eller se www.anylock.se

19 augusti 2008 Pauline Josephson, ViV nr 7/2008
Annons
Annons
Mer om Dörrar

Välj rätt ytterdörr

Dörrar Ytterdörren är förmodligen en av de viktigaste beståndsdelarna i ett hem, oavsett om du bor i villa, radhus, sommarhus eller lägenhet. Den håller oönskade gäster borta, ger ett tillfälligt skydd vid brand och ser till att ditt boende är värme- och ljudisolerat. Men hur väljer man rätt ytterdörr?

Dags att köpa ytterdörr?

Dörrar U-värde, utseende och specialegenskaper – Vi i Villa vet vad du ska tänka på när det är dags att köpa ny ytterdörr!

Så väljer du en snygg och trygg ytterdörr

Dörrar Klassisk, färgglad eller modern dörr – din ytterdörr klara väder och vind, förhindra inbrottsförsök och förstås vara fin. Peter Bratt, byggskadeexpert,...

Har koll på dörrlåset - hur tänkte ni?

Dörrar Nu behöver du inte längre fundera på om du låste ytterdörren eller inte. Fredrik Waldau, Sophie Rey och Annicka Roos är uppfinnarna till IntroKey som hjälper dig att minnas.

Snygga dörrhandtag

Dörrar Med ett nytt handtag kan hela rummet få ett lyft. Här är några nyheter för innerdörrar.

Så väljer du rätta dörren

Dörrar Entrén är husets ansikte. Och med en ny dörr kan du verkligen ändra husets utseende. Vi visar hur du väljer rätt och vad du måste tänka på vid köp och...

Gör snygg entré med ny dörr!

Dörrar Glad. Traditionell. Elegant. Ytterdörren avslöjar karaktären på dig och ditt hus – mer än du tror! Vi har träffat några stolta husägare som berättar hur de valt just sin dörr. Dessutom guidar vi dig rätt i dörrvalet.