Sponsrad
Foto: attefallshuset24

Attefallshus - 8 användbara tips

Bygg

Attefallshus finns i många modeller för att du ska hitta huset som passar dig och ditt behov. Här hittar du fler anledningar att slå till. 

Av: Harald Nylund, 07 september 2018

Vad är Attefallshus?

För husägare är attefallshusen ett enkelt och förmånligt sätt att bygga ut en självständig bostad, ett gästhus eller ett förråd. Ett attefallshus på upp till tjugofem kvadratmeter kan du dessutom bygga utan att ansöka om bygglov. Det enda du behöver göra är att ta kontakt med byggnadsnämnden i din hemkommun och skicka in en anmälan om byggnation. Attefallshus är timmerstugor och hos attefallshuset24 utgörs byggmaterialet av nordisk gran och grundbalkarna är impregnerade för bättre och längre hållbarhet.

Är du ute efter ett lite lyxigare hus med veranda eller loft eller vill du bara ha ett eget hobbyrum? Det finns modeller i olika storlekar och för olika behov. Fem års garanti gäller för samtliga hus och attefallshuset24 erbjuder hemleverans inom hela Sverige oavsett om du bor i Haparanda, Ystad eller någonstans däremellan. Attefallshuset24 prioriterar förutom ett brett sortiment och utbud även professionell rådgivning med personer som dagligen arbetar med attefallshus och servicen håller därför en mycket hög standard. Både innan och efter köpet har du rätt till rådgivning av en konsult som kan svara på alla frågor och funderingar så att alla framtida attefallshusägare ska känna sig trygga i sina val.

 

Foto: attefallshuset24

 

Regler för Attefallshus

Många kan nog stämma in på att man någon gång stött på följande formulering: ”min tomt, mina regler”. Det kan säkert stämma in i vissa situationer, men när det kommer till attefallshus så finns det en del saker man bör känna till. Likt den ettrige grannen i TV-serien ”Sjölycka” kommer det alltid att dyka upp frågor kring vad som egentligen gäller när det kommer till granntomter. Vad får man göra och vad får man inte göra nära tomtgränser? Du kanske först och främst ställer dig frågan: ”var någonsans får jag bygga mitt attefallshus?”. Detta är ett bra sätt att förbereda och planera upp tomten och den yta du har att jobba med. Granntomten då, jo, det är självklart viktigt att veta var gränsen går någonstans – så att du och grannen slipper gå i luven på varandra. Attefallshus får inte byggas närmare än fyra och en halv meter från grannens tomtgräns. Så ligger det till.

Bygga Attefallshus

Står du redo med hammare och spik i högsta hugg? Bra! Alla modeller och medelstora trähus kan du nämligen montera ihop alldeles själv. Är du dessutom van att montera ihop IKEA-möbler så är detta ingen konst. Ring din kompis eller ta hjälp av familjen så bör det inte ta mer än två till fyra dagar. Sedan kan du bjuda på kaffe och ha husesyn. Om du behöver hjälp eller vill att någon annan lyfter hammaren så är installatörer hos attefallshuset24 aldrig längre bort än ett mejl eller telefonsamtal.

 

Foto: attefallshuset24

 

Väggtjocklek på Attefallshus

En del hus har en väggtjocklek på tjugoåtta millimeter, men de allra flesta modeller har en väggtjocklek på mellan fyrtiofyra och femtioåtta millimeter. Detta för att du ska kunna vistas i ditt attefallshus hur mycket du vill, året om, trots ur och skur. Att frysa sig blå om tårna är heller ingen risk. Alla attefallshus med en väggtjocklek på minst fyrtiofyra millimeter har fönster med två glasrutor. Du kan även välja att lägga in isolering.

Skräddarsy Attefallshus

Om det nu skulle visa sig att du hittat just ditt attefallshus, du vet det där huset du bara måste ha men som kanske inte helt motsvarar dina förväntningar i fråga om storlek eller placering av veranda, dörr, fönster eller något annat. Attefallshuset24 kan då skräddarsy ett hus åt dig. En icke-förbindande offert skickas ut så att ni i lugn och ro kan komma fram till hur hur det ska se ut. När ordern är mottagen tar det ungefär två veckor innan ritningarna för ditt drömhus är klara. När du sedan lutar dig tillbaka och känner ”yes, äntligen” så kan produktionen av ditt attefallshus börja.

 

Foto: attefallshuset24

 

Storlek på Attefallshus

Attefallshuset24 har attefallshus med en byggnadsarea på mellan femton och tjugofem kvadratmeter. Förutom information om byggnadsarea hittar du alltid information om bland annat väggtjocklek, totalhöjd, mått på dörrar, fönster och mycket mer på attefallshuset24.

 

Foto: attefallshuset24

 

Användningsområden för Attefallshus

Attefallshus fyller flera funktioner vilket gör att du kan spara både pengar och plats när du kommit fram till vad du ska använda just ditt hus till. Det allra bästa innan du beslutar dig för att slå till och köpa ett attefallshus är att diskutera saken med vänner och familj. Vad vill ni kunna göra i attefallshuset och hur ofta kommer ni att vara där? Om ni är rungande överens om att ni alla delar ett intresse för trädgård och vill sätta guldkant på trädgårdslivet så kanske ert attefallshus ska vara ett förråd för trädgårdsförvaring.

Vad levereras till Attefallshuset?

Allt du behöver för att kunna sätta igång levereras i vattentäta plastförpackningar. Det innebär att ingenting kommer att skadas eller utsättas för fukt under själva frakten. Den vattentäta plasten gör dessutom så att du kan förvara byggsatsen till attefallshuset utomhus om du skulle behöva förbereda tomten innan du skrider till verket. De flesta delarna och träkomponenterna är numrerade - tänk dig ett gigantiskt Tetris, fast på riktigt! I förpackningen hittar du även fästelement, skruvar, spikar, dörrar, fönster och takpapp. Monteringsmanualen och bruksanvisningen är noggrant utformad och detaljerad för att det ska bli både enklare och roligare för dig när du börjar montera.

07 september 2018 Harald Nylund
Annons
Annons
Mer om Bygg
ANNONSSAMARBETE MED MAURIS AB

Dags att byta tak? Här är 7 saker du bör du tänka på!

Bygg Hur vet man när det är dags att byta tak? Och hur förbereder man sig inför det? Vi ger dig takläggarens bästa tips!

Extremväder: Regn – så förebygger du skador vid översvämning!

Bygg Översvämningar blir allt vanligare i takt med klimatförändringarna. Här listar vi 10 tips på vad du kan göra för att skydda huset.

Annons

Så hittar du rätt markis

Bygg En markis kan höja trivselkänslan på vilken terrass, uteplats eller balkong som helst. Med en markis som skyddar mot solen och visst duggregn samt...

Fusket är utbrett: ”Lurad av hantverkare”

Bygg Fusket i byggbranschen är stort. Kunder lämnas med iskalla vardagsrum, sneda köksgolv och läckande badrum. – Jag är chockad över hur skrupelfria människor är, säger Anders Öfvergård, även känd som Arga snickaren.

Expertens tips: "När du vet varför du vill ha ett staket blir det...

Bygg Nu börjar vi vistas mer utomhus på vår tomt. Du kanske redan har ett staket som avgränsar din tomt eller går i planer på att skaffa ett. Niklas Jansson...

Annons

Håll takmossan borta med vaxbehandling

Bygg Takexperterna Decatak förespråkar behandling istället för att lägga pengar på ett nytt tak. Med rätt behandling håller tak betydligt längre än många...

Vacker havsutsikt från altanen.
Sponsrad

Så väljer du rätt räcke!

Bygg Börja med att fundera på vilka funktioner ditt räcke ska fylla. Ska räcket skydda mot fallrisk vid trappa, balkong, altan eller pool, eller fungera som en snygg avgränsning? Ska räcket skydda mot vind eller insyn?– Det här är praktiska frågor du bör ställa dig i början, säger Sisse Martensen som är Försäljningschef hos Räckesbutiken.

Annons

Så bygger du trädäck på betongplattor

Bygg Att bygga en altan kan öppna upp för fantastiska möjligheter. Långa sommarkvällar på ett stabilt trädäck, där du kan grilla, äta, sola, slappna av och...

Experten: "Din golvbrunn kan vara felmonterad"

Bygg Golvbrunnar som sitter fel är vanligare än man kan tro – och kan leda till stora och kostsamma skador. Så här kontrollerar du om din brunn är...