Sköna bad!

Badrum

I morse när jag stod i duschen tänkte jag på vilken förfärlig sommar det var i år. Det är ju länge sedan nu, men det var väl det strilande vattnet som fick mig att minnas vår skånska sommar.

I morse när jag stod i duschen tänkte jag på vilken förfärlig sommar det var i år. Det är ju länge sedan nu, men det var väl det strilande vattnet som fick mig att minnas vår skånska sommar. För precis så lät det mest hela tiden. Någon har sagt att segla är ungefär som att stå i duschen och riva sönder tusenlappar – och då kan vi i alla fall glädjas över att vi inte har båt. Alltid något.

Men annars var det blött, blött, blött. Morgonbaden regnade oftast inne och när det var uppehåll var det å andra sidan som mest cirka tolv grader i vattnet. Ingen höjdare alltså. Vi får hoppas på nästa år, men det är ju långt dit.

Till dess får vi njuta av sköna inomhusbad. Hustrun och jag är inga hjältar när det gäller badrumsrenoveringar. Efter att ha gjort i ordning tre badrum mer eller mindre samtidigt för några år sedan är vi rätt nöjda med det vi har. Men jag upphör aldrig att förvånas över den enorma utveckling av synen på badrummet som jag varit med om under mitt liv. Det har gått från något ganska sunkigt med sprucken grön plastmatta och en lätt mögeldoft till lyxiga hemma-spa-anläggningar. Och alla Sveriges villaägare tycks ha siktet inställt på badrummet just nu. Jag kan förstå det bland annat med tanke på våra svenska somrar. Det är ju skönt att få ta ett bad utan att det spöregnar.

I månadens nummer av Vi i Villa hittar alla som går i badrumstankar massor av användbara tips för husets skönaste rum.

Annons

Ibland får jag frågan hur det går till att göra Vi i Villa. Efter fyrtio år i tidningsbranschen kan jag svara hur länge som helst på det. Därför försöker jag med tanke på min omgivning oftast undvika frågan – men vissa dagar är det både roligt och på sin plats att ge en interiör från jobbet med Vi i Villa. I dag är just en sådan dag. En av våra medarbetare har nämligen fått ett fantastiskt pris och blivit utsedd till den bäste annonssäljaren inom hela Bonnierkoncernen, som Vi i Villa tillhör. Därför vill jag gratulera Johan Wictorin till den fina utmärkelsen. Han är säljchef hos oss och i högsta grad en bidragande orsak till Vi i Villas framgångar. Han vann klassen ”Bästa fältsäljare” i den stora tävlingen Bonnier Sales Awards 2007 i konkurrens med säkert tusen andra säljare. ”En ödmjuk personlighet – alltid väl förberedd och med kunden i fokus inställd på att leverera det han lovat”, står det bland annat i juryns motivering. Jag kan hålla med om vartenda ord och bara stämma in. Med Johan Wictorin i teamet skulle jag kunna tänka mig minst fyrtio år till i branschen. Så blir det nu dessbättre inte – men med sådana killar som han är framtiden tryggad! 

Vi ses om en månad! Då är det inredning som är på tapeten.

Björn Vingård, chefredaktör

28 november 2007
Annons
Mer om Badrum

5 tips för att hitta bästa badkaret

Badrum När du ska välja badkar är det bra att fundera på hur stort det ska vara och om det ska vara ett vanligt, klassiskt liggbadkar eller kanske ett massagebadkar. Här kommer 5 tips.

Sponsrad

8 råd om kakel och klinker

Badrum Kakel och klinker är med och skapar den röda tråden som sedan kommer att genomsyra hela badrummet när renoveringen är klar. Här får du några goda råd...

Toaletten rinner – vad gör jag?

Badrum Kan jag fixa en rinnande toalett själv eller behöver jag ett proffs, undrar en läsare. Läs expertsvaret här.

Anders Öfvergård: "3 badrumsprojekt som alla klarar"

Badrum Borra i kakel, fräscha upp med fog samt limma upp krokar: Anders Öfvergård guidar till tre enkla badrumsprojekt.

Checklista: Renovera badrummet rätt

Badrum Peter Bratt, Vi i Villas byggskadeexpert, tipsar om vad du ska tänka på när du renoverar badrummet.

6 våta badrumsdrömmar

Badrum Badrummet är vårt nya skrytrum – nu vill vi inreda våtrummet som en skön oas med exklusiva material, vackra mönster och kristallkrona (!).

Vad önskar du dig i julklapp?

Badrum Ett nytt badrum eller ett nytt kök står högst upp på villaägarnas önskelista, enligt villapanelens undersökning. Men trevliga grannar hamnar på sista plats. Vad önskar du dig?

Sveriges fulaste badrum - Jessica vann ett nytt badrum!

Badrum Har du Sveriges fulaste badrum? Det frågade vi våra läsare i slutet av förra året. Och det kom in hundratals bidrag. Efter ett långt och hårt arbete...

Välkommen till Vi i Villa!

Badrum Visa mig din gästtoalett och jag ska säga dig vem du är. För det är där du vågar.