Ledare: Rör inte mitt varmvatten

Dusch

Gärna torrdass och stearinljus – men....

Av: Camilla Von Otter, 08 oktober 2012

En gång frågade jag min farfar om vilken period under nittonhundratalet han hade gillat bäst. Han svarade: 50-talet. För då kom alla moderniteter väldigt många människor till godo, tyckte han. Det var vattenklosetter, spisar, ugnar, elektricitet, hushållsassistenter och diskmaskiner och tvättmaskiner. Och bilar. Livet blev bekvämt på ett sätt det aldrig varit tidigare.

Jag brukar tänka på det där ibland. Faktiskt varje morgon när jag står i duschen. Att av alla bekvämligheter som det innebär att leva under 2010-talet i Sverige idag så är jag mest tacksam för att jag har varmt vatten när jag vrider på kranen. Laga mat på vedspis, lysa upp med stearinljus, gå på dass – allt det skulle vara helt överkomligt i längre perioder, men förfärligt vore det att leva med enbart kallvatten. Och man märker snabbt vilken tungviktare i vardagen varmvattnet fortfarande är i ett hem, när det någon gång tillfälligt tar slut. Det blir, åtminstone i mitt hem, väldigt dålig stämning.  För att uttrycka det milt. (Nästan lika dålig stämning som när internet inte fungerar – och då förstår ni…)

I det här numret tipsar vi bland mycket annat om hur man kan snåla med varmvattnet. Läs hur du kan göra om ditt fula badrum till ett nytt fräscht, snålt och säkert. Eller vinn ett helt  nytt. Kolla vår maffiga tävling på sidan 25. Lycka till!

Annons

Camilla Von Otter
Chefredaktör

08 oktober 2012 Camilla Von Otter
Annons
Annons
Mer om Dusch

Duschdraperi – 4 viktiga saker du behöver veta!

Dusch Varför klistrar sig duschdraperiet mot kroppen? Hur ofta och hur ska man tvätta det? Och hur långt ska det vara? Vi svarar på 4 vanliga frågor om duschdraperier. 

Tänk på det här när du köper ny dusch

Dusch Tätskikt, fukt, golvlutning och branschregler för våtrumsrenovering. Att köpa ny duschkabin och renovera badrum är inte alltid en dans på rosor, så...

Hafa 38° duschblandare, 260 x 30 mm. Finns i cc150, och cc 160. Pris från 1.295 kr.
Annons från Hafa

Undvik att skålla dig med unik duschblandare

Dusch Hafa 38° duschblandare har en unik konstruktion så att höljet aldrig blir varmare än just 38 grader. Därför behöver du aldrig vara orolig för att dina...

Drömduschar

Dusch Låt vattnet strila, massera eller forsa! Här är duscharna som förgyller morgonen och ger dig den bästa starten på dagen.

Köpa ny dusch - skönare dusch

Dusch De flesta av oss duschar ofta. För att komma igång på morgonen, få styr på sovplatt hår, för att få upp värmen eller bara för att slappna av och rensa...

Snåldusch eller lyxbad?

Dusch Att bada är dyrare än att duscha vet de flesta. Hur mycket som skiljer beror ju naturligtvis bland annat på hur mycket du betalar för din uppvärmning och hur dina vanor ser ut.

Utetvättrum

Dusch Vid sommartorpet, som inte har vatten indraget, kan man lätt bygga en utetvättplats med några slanor och ett tygstycke.

Duschnyheter för alla badrum

Dusch Ett långt bad i all ära. Men i sanningens namn – hur ofta gör man det. Nej, i vardagen är duschen det perfekta. För att vakna upp om morgonen och för...