Annons

Dags för nytt badrum? Så hittar du rätt badrumsstil!

Badrum

Att renovera eller bygga ett nytt badrum är inget man gör i en handvändning, men Comforts badrumsguide hjälper dig tillrätta! Den här delen handlar om hur du hittar inspiration och väljer rätt badrumsstil. 

Av: Sara Åhlström, 18 augusti 2016

1. Skapa ett kollage och hitta rätt badrumsstil 

Dags att välja stil och inredning till badrummet? Ett smart tips är att börja med att skapa ett kollage eller en så kallad moodboard. Samla utklipp från tidningar eller bilder från olika inredningssajter. På så sätt får du en bättre bild av hur slutresultatet kommer att se ut och du får en bättre känsla för vilken stil du fastnat för och tycker om.

2. Välj en stil som passar ditt hus

När du väljer stil på badrummet finns det några viktiga aspekter att fundera över. Framför allt är det bra att ha i åtanke att den stil som är modern nu kanske inte är det om två år. Så tänk ett varv extra innan du hoppar på säsongens badrumstrend.

– Mitt tips är att du ska följa husets charm och tidsepok och ha en röd tråd för huset. Tänk på att badrummet ska hålla i stil och form i minst 10 år, tipsar Maja Norén, badrumsexpert på Comfort.

Fråga gärna om hjälp av personalen ute i butikerna, de är experter och kan ge dig professionella tips och råd när du väljer material och produkter till badrummet. 

3. Satsa på rätt belysning

Rätt belysning i rummet är viktigt. I ett litet badrum kan det räcka med belysning från spegeln men har du ett större badrum är det bra att komplettera med spotlights i taket. Ett tips är att använda en dimmer, då går det att få både mysbelysning till kvällsbadet och starkare belysning när behövs.

– Det bästa ljuset i badrummet får du med hjälp av spottar. Elektrikern placerar de där det går att få det perfekta ljuset. Väljer du taklampa finns det olika storlekar med olika ljuskällor och antal – kom ihåg att välja rätt IP-klass, säger Maja Norén.

Glöm inte bort att all elektronisk ska vara anpassad till våtrum och att det krävs en behörig elektriker som gör jobbet.

4. Snygga till badrummet med smarta förvaringsknep

Är ni många i familjen som delar på badrummet? Då gäller det att utnyttja förvaringsmöjligheterna till max. Göm undan alla badrumsprodukter och planera er förvaring. Satsa gärna på bra skåpförvaring, du kan t.ex. montera ett väggskåp ovanför WC-stolen, lägga till en kommod, använda dig av spegelskåp eller skåp med utdragbara lådor.

5. Förnya badrummet

Oavsett vilken färg du väljer på väggarna eller badrumskaklet går det med små medel att enkelt skapa en ny stil och förnya badrummet. Ny färg på duschdraperi, handdukar, matta och tvålpump är ett exempel på hur du kan få ett nytt härligt rum! 

Vill du veta mer? Här hittar du fler delar i Comforts badrumsguide:

Så förbereder du renoveringen på bästa sätt! 

Så väljer du rätt hantverkare!

På comfort.se kan du läsa mer om alla steg i en badrumsrenovering; från idé och val av inredning, via de viktiga förberedelserna, till själva genomförandet och slutligen besiktningen av det nya badrummet. Allt baserat på den gedigna kunskap och erfarenhet Comfort samlat på sig under oräkneliga möten med kunder och Comfort-medlemmar.

18 augusti 2016 Sara Åhlström
Annons
Annons
Mer om Badrum

11 fina badrumshyllor

Badrum Smart förvaring är viktigt för att kunna hålla ordning på alla flaskor och andra prylar i badrummet. Här tipsar vi om fina hyllor för badrummets alla hörn.

Superenkla knepet - så gör du för att det ska lukta gott i badrumme...

Badrum Trött på att luktar illa på toaletten? Testa det här enkla knepet – utan att använda kemikalier!

Läsafråga: Jag ska renovera badrummet – vad är det för underlag?

Badrum Jag ska renovera mitt badrum och har precis börjat riva kakel. Jag behöver hjälp med att identifiera underlaget och få tips på hur jag ska bearbeta...

Sminkförvaring – så fixar du ordning och reda

Badrum Ligger ditt smink huller om buller i badrumsskåpet? Här är knepen som fixar ordning och reda. 

13 av 19 testade tätskikt läcker

Badrum Många av tätskikten läcker fortfarande. Det visar det senaste testet som Länsförsäkringar genomfört.

3 vanliga toalettproblem – så löser du dem!

Badrum Rinnande toalett, dålig spolning och fula kalkavlagringar. Så här gör du för att felsöka och åtgärda de vanligaste toalettproblemen.

5 tips - så inreder du badrummet

Badrum Det finns mycket man kan göra med ett badrum för att spetsa till inredningen och få en snygg helhet. Här kan du läsa om några tips. 

Hjälp – nu är det stopp i avloppet igen!

Badrum Det blir ofta stopp i vårt avlopp, det rinner trögt. Vilket är det mest miljövänliga sättet att rensa avlopp, undrar en av våra läsare. Läs Snickar-Björ...

"Kan jag ha trägolv i badrummet?"

Badrum Kan jag ha trägolv i badrummet, undrar en av våra läsare. Läs expertens svar här!