Ses vi i badkaret?

Badkar

Varje gång när jag tappade upp ett bad för några år sedan anade alltid hustrun ugglor i mossen. ”Vad tänker du hitta på nu”, undrade hon oroligt.

Av: Björn Vingård, 29 september 2005

Och med viss rätt – för på den tiden ingick det i mina ritualer att ligga och fundera över ditt och datt i badet. Kanske inte alltid med så lyckat resultat.

Efter principen ”hårda bud i Mellerud” slängde hustrun så småningom helt sonika ut badkaret och sedan dess har vi levt lyckliga med enbart dusch. Även om jag kastat lystna blickar på bubbelbadkaren på våra Hem & Villamässor har det inte blivit någon ändring när det gäller badkarsinnehavet.

Så trots att jag är chefredaktör för en tidning som ivrigt bevakar alla nyheter inom badområdet har jag alltså inte riktigt hängt med på den starka badrumstrenden som sveper över Sverige.

Tvärtom utvecklade jag i stället i somras ytterligare en ny hobby jag skaffat mig. Nämligen morgonbad utomhus i vilket väder som helst. Hustrun och jag befann oss i vårt hus i Skåne i nästan en hel månad och jag bestämde mig för att ta ett dopp varje morgon. Hustrun badar inte om det är under 25 grader i vattnet, så hon skakade bara på huvudet.

Annons

Tack vare en ganska fin sommar och ett närmast dödsföraktande intresse, genomförde jag faktiskt min plan varje morgon i ur och skur. Antagligen är detta mycket hälsosamt – för de flesta andra morgonbadarna har uppnått en mycket hög ålder. Åttio år verkar vara en ganska vanlig ålder i detta tappra gäng och själv kände jag mig som en riktig ungdom – och det är verkligen inte ofta det sker nu för tiden.

Min kära granne är mer jämnårig med mig men håller å andra sidan ut med morgonbaden till långt in i oktober – och det tål ju också kanske att fundera något över.

Hur som helst överlevde jag badsäsongen och känner mig faktiskt som en både bättre och eventuellt också friskare människa. Nu gäller det att fundera över hur vi ska lösa badfrågan hemma i fortsättningen. Jag tror att jag ska tala vackert med hustrun och försöka växla in henne på badkarsspåret igen. Något jag inte tror ska bli så svårt.

Björn Vingård.

Vi kan ju börja med att läsa månadens nummer av Vi i Villa – där vi laddat upp med massor av badrumstips. Det finns mycket att hämta också för bastuälskarna, som även jag en gång tillhörde. Jag tror kanske jag ska fundera på en sådan också, säkert jätteskönt efter morgonbaden.

Vi ses i plurret! 

Björn Vingård, chefredaktör

Redaktionen rekommenderar

29 september 2005 Björn Vingård
Annons
Annons
Mer om Badkar

Njut av ett skönt bad!

Badkar Duschar i all ära, men ingen dusch i världen kan ge samma njutning som ett skönt bad. Det finns badkar av alla typer och storlekar. Vilket passar dig bäst?

Nytt massagebad eller bubbelbad, kärt barn har många namn

Badkar Går du i köptankar och vill skaffa dig ett nytt badkar eller massagebad? Om du bestämmer dig för ett massagebadkar är det viktigt att ställa många...

Unna dig ett bad

Badkar Bad med bubblor är något mer än att bara löga sig på ordinärt vis i ett badkar. Det har romerska anor!

10 frågor och svar om bubbelbad

Badkar Hur mycket ska det bubbla för att vara riktigt skönt? Och vad kostar det egentligen med ett riktigt bubbelbad i det egna badrummet? Antal bubblor är nog personligt men annars hittar du svaren på dina frågor om det lyxigare alternativet till badkar här.

Jag byggde ett naturbad - Min idé

Badkar Det sjuder av kreativitet och skaparkraft runt om i landet. Nu delar vi idéer med varandra. Först ut är Malin som skapat ett vackert badkar – av trädgår...

Underbara badkar

Badkar Badkarets väg från hemlighuset in i strålkastarljuset är en ren framgångssaga. Häng med på en rundtur bland modeller och badlösningar. För stora och...

Nöden har ingen lag!

Badkar Här kommer lite badinspiration med allt från Prästens badkar till en helt ny tidning. För badrummet har i alla avseenden blivit villans hetaste rum.

Proppen blir som ny - Hushållstipset

Badkar Så fixar du proppen till handfatet eller badkaret

Annons från Hafa

Badkar i gjutmarmor

Badkar Hafa Hampton badkar är tillverkat i gjutmarmor vilket både ökar komforten och håller värmen längre.