Det är en härlig känsla att hitta rätt badkar.
Det är en härlig känsla att hitta rätt badkar. Foto: iStockphoto

5 tips för att hitta bästa badkaret

Badrum

När du ska välja badkar är det bra att fundera på hur stort det ska vara och om det ska vara ett vanligt, klassiskt liggbadkar eller kanske ett massagebadkar. Här kommer 5 tips.

Av: Harald Nylund, 02 oktober 2018

Mät och planera - slipp reklamera 

Det första steget är det viktigaste. Innan du köper badkaret bör du försäkra dig om att du valt ut ett badkar med rätt storlek. Det här valet hänger ihop med var någonstans du placerar badkaret i badrummet samt om golvytan är tillräckligt stor. Det är inte alls snyggt med ett badkar som är för stort eller alldeles för litet.

Det är viktigt att du mäter upp och planerar golvytan i badrummet så att du kan försäkra dig om att du får plats med badkaret du beslutar dig för att köpa och inte tvingas reklamera det.

Annons

Lär känna badkaret

Det viktigaste av allt är att du helt enkelt köper ett badkar du tycker om. Det finns badkar i olika varianter: liggbadkar, sittbadkar, badbaljor och hörnbadkar. Innan du köper badkaret bör du absolut prova det. Vältra dig i det. Hur djupt är det? Ligger du skönt med nacken och sitter du skönt upprätt? Är det lagom med plats så att du riktigt kan sträcka ut benen och kan du lägga armarna på badkarets sidor utan att få ont i axlarna? Det här är otroligt viktigt för att du ska trivas med ditt badkar.

 

 

Vanligt klassiskt badkar eller massagebadkar?

Det många frågar sig är om man bör satsa på ett massagebadkar eller ett vanligt, mer klassiskt badkar.

Tänk på att massagebadkar (bubbelbadkar) bråkar och stör. Trots att massagebadkar för oväsen och inte rikigt låter dig njuta i lugn och ro så har de otroligt avslappnande jetströmningar som mjukar upp kroppen. Väljer du att investera i ett massagebadkar ska du definitivt välja ett som håller länge och ser snyggt ut.

Massagebadkar har flera olika effekter som kan göra mycket för ögat. Det finns exempelvis massagebadkar med inbyggd belysning och självrengöringssystem. Massagebadkar kostar en hel del och det är därför viktigt att du ser det som en investering för många år framöver. 

 

 

Glöm inte garanti och försäkring!

Det kan inte nog understrykas hur viktigt det är att köpa ett badkar med säkerhetsfunktioner och garanti. Det är extra viktigt om du skaffar ett massagebadkar om något skulle gå sönder. Innan du köper badkaret bör du kolla om det finns reservdelar att köpa på marknaden om olyckan skulle vara framme. Och sist men inte minst - satsa på kvalitet!

Tänk på vikten av rätt material

Material är viktigt. Badkar i plast är omåttligt populära - och billiga. Plast håller lägre kvalitet och har en förmåga att ändra struktur med åren vilket gör det lättare för smuts att fastna. 

Andra klassiska material är emalj och sanitetsakryl. Badkar med fötter kräver noggrann sanering då smuts hamnar inunder. Om du däremot äger bostaden och gör lite som du vill så är en inte alls dum idé att kakla in badkaret. Hållhaken är att det är förbaskat snyggt med badkarsfötter och de kan få vilket badkar som helst att se exklusivt och trendigt ut. 

 

 

Så slipper du immiga speglar efter badet.

02 oktober 2018 Harald Nylund
Annons
Annons
Mer om Badrum

Se upp – misstagen som förstör dina handdukar!

Badrum Det är dags att behandla dina handdukar lite bättre. Dina handdukar varken torkar eller rengör sig själva!

11 fina badrumshyllor

Badrum Smart förvaring är viktigt för att kunna hålla ordning på alla flaskor och andra prylar i badrummet. Här tipsar vi om fina hyllor för badrummets alla...

Superenkla knepet - så gör du för att det ska lukta gott i badrumme...

Badrum Trött på att luktar illa på toaletten? Testa det här enkla knepet – utan att använda kemikalier!

Läsafråga: Jag ska renovera badrummet – vad är det för underlag?

Badrum Jag ska renovera mitt badrum och har precis börjat riva kakel. Jag behöver hjälp med att identifiera underlaget och få tips på hur jag ska bearbeta detta för att kunna sätta nytt kakel.

Sminkförvaring – så fixar du ordning och reda

Badrum Ligger ditt smink huller om buller i badrumsskåpet? Här är knepen som fixar ordning och reda.

13 av 19 testade tätskikt läcker

Badrum Många av tätskikten läcker fortfarande. Det visar det senaste testet som Länsförsäkringar genomfört.

3 vanliga toalettproblem – så löser du dem!

Badrum Rinnande toalett, dålig spolning och fula kalkavlagringar. Så här gör du för att felsöka och åtgärda de vanligaste toalettproblemen. 

5 tips - så inreder du badrummet

Badrum Det finns mycket man kan göra med ett badrum för att spetsa till inredningen och få en snygg helhet. Här kan du läsa om några tips.

Hjälp – nu är det stopp i avloppet igen!

Badrum Det blir ofta stopp i vårt avlopp, det rinner trögt. Vilket är det mest miljövänliga sättet att rensa avlopp, undrar en av våra läsare. Läs Snickar-Björ...