Lax – alltid rätt till påsk

Bjud på varmrökt lax med spännande tillbehör – lätt, gott och rätt i påsk!


4 portioner

Du behöver:

  • 1 kg potatis av mjölig sort
  • 2 dl gräddfil
  • 1 dl amerikansk majonnäs eller vanlig
  • salt och peppar
  • 250 g grön sparris
  • margarin eller smör att steka i
  • salt
  • 300 g varmrökt lax
  • 1 dl gröna oliver med pimiento
  • 1–2 msk kapris
  • svartpeppar 

Gör så här:

1. Skala potatisen och koka den i lättsaltat vatten. Blanda under tiden gräddfil, majonnäs, salt och peppar till en sås. Ställ såsen kallt tills det är dags att servera.

2. Skär bort den grova nedersta delen av sparrisen, (den kan du kasta). Dela eventuellt sparrisarna en gång och stek dem så att de blir mjuka i margarin eller smör i en stekpanna. Salta.

3. Dela laxen i bitar. Hacka oliverna grovt. Häll bort vattnet från potatisarna och mosa dem grovt med en gaffel.

4. Lägg upp potatisen på ett uppläggningsfat. Lägg sedan på sparris, lax, oliver och kapris. Ringla över gräddfilssåsen. Dra några varv med pepparkvarnen över salladen. 

Allt i ett rätter

Recept ur boken Allt i ett-rätter – För plåt, panna, form och gryta (Semic). 

Läs också: Recept på smarrigt påskgodis!

 

Vill du läsa fler artiklar som den här?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få våra erbjudanden – det är gratis!


Mest lästa artiklar