Annons

Vårfint i krukorna

Trädgårdsväxter och krukväxter

Fina krukblommor. Låt tantblommor pigga upp fönsterbrädorna.

Annons

Vi i villa ger dig allt inom kök, bad och inredning. Blommor. Vi i villa ger dig allt inom kök, bad och inredning. Blommor.
Foto: Susanna Rosén
 

Två gammaldags ”tantblommor” är kornettblomma Streptocarpus till höger och saintpaulia Chiko till vänster. Bägge finns i allt från mörkaste purpur till rosa och vitt för en billig penning.

Många krukväxter kan se lite ledsna ut så här års, och nu är det hög tid att plantera om och ge ny jord till de som behöver. Tänk på att inte ta en allför stor kruka på en gång, växterna rotar sig bättre om de får större krukor successivt.

Ett enkelt sätt att fräscha upp sina fönsterbrädor är att komplettera med blommande krukväxter. Så här års finns flera gammaldags blommande krukväxter som Sankt Paula, kornettblomma men också mängder av lättskötta orkidéer. Om man väljer ljusa pastelltoner förstärks vårkänslan ännu mer. Att satsa på ett helt vitt fönster kan också bli mycket effektfullt.

 

Söker du köpinformation, klicka här för att komma till Vi i Villas Köpguide!
Söker du hantverkare, klicka här för att komma till Vi i Villas hantverksguide!
Annons
7 april 2006

0 Kommentarer

0

Fredskalla – förbättrar luften inomhus

Fredskallan är en populär krukväxt som är känd för sina ovala mörkgröna blad och distinkta blommor. Växten förbättrar inomhusluftens kvalitet.

0

Så lyckas du med krukväxterna

Med rätt skötsel kan du få dina krukväxter att stormtrivas. Här är skötseltips för att placera, göda och vattna krukväxterna på bästa sätt. Gör dig...

0

7 sorters blommor till midsommar

Under midsommarnatten får växterna magiska krafter. Sju sorters blommor plockade i sju olika gärdsgårdar avslöjar din framtida kärlek. Nu för tiden kan...

0

Charmiga kontraster

I en skogsglänta intill nationalparken Stenshuvud på Österlen har Gunilla Nilsson skapat en trädgård där blommor och grönsaker växer sida vid sida....

0

Rosor med sällskap

Nu spirar det i trädgårdssjälen! Det är dags att drömma och planera. Vad ska vi göra för att förnya trädgården i år? Varför inte ge rosorna ett skönhets...

0

Busken som trollar

Få buskar kan värma frusna vinterhjärtan som trollhasseln, som behåller sina blommor, även när snön lagt sitt blöta täcke över grenarna.

0

Just nu i trädgården januari -07

Nu har ljuset vänt och vi går mot ljusare tider. Men än dröjer det ett par månader innan ljuset är tillräckligt starkt utomhus för att växterna på...

0

Inred med växter och smådetaljer

Med några enkla grepp kan du ge dina rum nytt liv och grönska som varar hösten och vintern igenom. Redskapen är enkla – växter och några trendiga inredn...

0

Just nu i trädgården november-06

Säsongen börjar lida mot sitt slut. Kanske har första snön redan hunnit falla. Nu är det dags att börja drömma gröna drömmar.

Vi i Villas policy
Avbryt

Här kan du bli medlem i Vi i Villa genom att logga in med ett befintligt konto från sociala medier eller genom att skapa ett nytt konto, kopplat till din e-postadress nedan.

Som medlem får du tillgång till erbjudande och rabatter från våra leverantörer. Du kan också enkelt deltaga i våra tävlingar och forum när du är inloggad som medlem på webbplatsen.

Läs mer om medlemskapet och hur vi hanterar dina personuppgifter.

 

Annons