Annons

Vackra växter för högsommaren

Trädgårdsväxter och krukväxter

Sommarrudbeckia och Angelonia är två utplanteringsväxter som är som vackrast under den senare delen av sommaren och som passar fint både i rabatten och i sommarbuketten.

Annons

Sommarrudbeckia i kruka.

Angelonia i kruka.

Efter maj och junis blomsterexplosioner i trädgården kan man under högsommaren behöva komplettera sin trädgård med nya vackra blommande växter. Två tips är Sommarrudbeckian och Angelonian.

Sommarrudbeckian, Rudbeckia hirta, har många användningsområden då den finns i olika höjder – 20-60 cm. Kännetecknet är den välvda, fylliga och mörkbrunna mittdelen bland de enkelblommande sorterna.

Angelonia, Angelonia angustfolia, har tjusiga stängler med många små blommor. Den var förr en känslig utplanteringsväxt men har genom förädling härdats de senare åren och finns nu i många nya och hållbarare sorter.

Gemensamt för de båda växterna är att de både trivs bäst i högsommarvärme och i väldränerad jord.

Annons
17 juni 2009

0 Kommentarer

0

Fredskalla – förbättrar luften inomhus

Fredskallan är en populär krukväxt som är känd för sina ovala mörkgröna blad och distinkta blommor. Växten förbättrar inomhusluftens kvalitet.

0

Så lyckas du med krukväxterna

Med rätt skötsel kan du få dina krukväxter att stormtrivas. Här är skötseltips för att placera, göda och vattna krukväxterna på bästa sätt. Gör dig...

0

7 sorters blommor till midsommar

Under midsommarnatten får växterna magiska krafter. Sju sorters blommor plockade i sju olika gärdsgårdar avslöjar din framtida kärlek. Nu för tiden kan...

0

Charmiga kontraster

I en skogsglänta intill nationalparken Stenshuvud på Österlen har Gunilla Nilsson skapat en trädgård där blommor och grönsaker växer sida vid sida....

0

Rosor med sällskap

Nu spirar det i trädgårdssjälen! Det är dags att drömma och planera. Vad ska vi göra för att förnya trädgården i år? Varför inte ge rosorna ett skönhets...

0

Busken som trollar

Få buskar kan värma frusna vinterhjärtan som trollhasseln, som behåller sina blommor, även när snön lagt sitt blöta täcke över grenarna.

0

Just nu i trädgården januari -07

Nu har ljuset vänt och vi går mot ljusare tider. Men än dröjer det ett par månader innan ljuset är tillräckligt starkt utomhus för att växterna på...

0

Inred med växter och smådetaljer

Med några enkla grepp kan du ge dina rum nytt liv och grönska som varar hösten och vintern igenom. Redskapen är enkla – växter och några trendiga inredn...

0

Just nu i trädgården november-06

Säsongen börjar lida mot sitt slut. Kanske har första snön redan hunnit falla. Nu är det dags att börja drömma gröna drömmar.

Vi i Villas policy
Avbryt

Här kan du bli medlem i Vi i Villa genom att logga in med ett befintligt konto från sociala medier eller genom att skapa ett nytt konto, kopplat till din e-postadress nedan.

Som medlem får du tillgång till erbjudande och rabatter från våra leverantörer. Du kan också enkelt deltaga i våra tävlingar och forum när du är inloggad som medlem på webbplatsen.

Läs mer om medlemskapet och hur vi hanterar dina personuppgifter.

 

Annons