Annons

Vackra blommor hela sommaren lång

Trädgårdsväxter och krukväxter

Under sommaren omger vi oss gärna med vackra långblommande växter. Två exempel på detta är Sommarljus och Dahlia ’Goldahlia’.

Annons

Goldalia 'Scarlet'. Fotograf/Källa: Blomsterfrämjandet/Syngenta.

Sommarljus - Gaura lindheimeri. Foto: Blomsterfrämjandet.

Visst njuter man lite extra när det blommar för fullt i ens rabatter, men tyvärr försvinner det ofta alltför snabbt. Men det finns långblommande alternativ. Den gracila Sommarljus och den färgsprakande Dahlian Goldahlia till exempel.

Vackert på höjden

Den ståtliga men ändå gracila utplanteringsväxten Sommarljus blommar med mängder av små nätta blommor och kan bli uppåt 100 cm hög. Trots att plantan är hög finns det ingen risk att den tar över i rabatterna utan den väver fint ihop sig med övriga växter.

Klassiker i ny färgsprakande tappning

Dahlia är en klassisk trädgårdsväxt som nu har kommit i ny tappning. Dahlia 'Goldahlia' har kraftiga färger och en fransig mittdel som gör att den ser busig ut. Om den planteras på en solig växtplats finns alla förutsättningar för att ni får ett färgsprakande blickfång i er trädgård hela sommaren lång.

Annons
1 juni 2009

0 Kommentarer

0

Fredskalla – förbättrar luften inomhus

Fredskallan är en populär krukväxt som är känd för sina ovala mörkgröna blad och distinkta blommor. Växten förbättrar inomhusluftens kvalitet.

0

Så lyckas du med krukväxterna

Med rätt skötsel kan du få dina krukväxter att stormtrivas. Här är skötseltips för att placera, göda och vattna krukväxterna på bästa sätt. Gör dig...

0

7 sorters blommor till midsommar

Under midsommarnatten får växterna magiska krafter. Sju sorters blommor plockade i sju olika gärdsgårdar avslöjar din framtida kärlek. Nu för tiden kan...

0

Charmiga kontraster

I en skogsglänta intill nationalparken Stenshuvud på Österlen har Gunilla Nilsson skapat en trädgård där blommor och grönsaker växer sida vid sida....

0

Rosor med sällskap

Nu spirar det i trädgårdssjälen! Det är dags att drömma och planera. Vad ska vi göra för att förnya trädgården i år? Varför inte ge rosorna ett skönhets...

0

Busken som trollar

Få buskar kan värma frusna vinterhjärtan som trollhasseln, som behåller sina blommor, även när snön lagt sitt blöta täcke över grenarna.

0

Just nu i trädgården januari -07

Nu har ljuset vänt och vi går mot ljusare tider. Men än dröjer det ett par månader innan ljuset är tillräckligt starkt utomhus för att växterna på...

0

Inred med växter och smådetaljer

Med några enkla grepp kan du ge dina rum nytt liv och grönska som varar hösten och vintern igenom. Redskapen är enkla – växter och några trendiga inredn...

0

Just nu i trädgården november-06

Säsongen börjar lida mot sitt slut. Kanske har första snön redan hunnit falla. Nu är det dags att börja drömma gröna drömmar.

Vi i Villas policy
Avbryt

Här kan du bli medlem i Vi i Villa genom att logga in med ett befintligt konto från sociala medier eller genom att skapa ett nytt konto, kopplat till din e-postadress nedan.

Som medlem får du tillgång till erbjudande och rabatter från våra leverantörer. Du kan också enkelt deltaga i våra tävlingar och forum när du är inloggad som medlem på webbplatsen.

Läs mer om medlemskapet och hur vi hanterar dina personuppgifter.

 

Annons