Annons
Odlingsbänk. 599 kronor. Hasselfors Garden.
Odlingsbänk. 599 kronor. Hasselfors Garden.

Nu är det dags!

Trädgårdsväxter och krukväxter

Händerna i myllan. Gräva, rensa, skära, luckra och vattna. Hurra – nu är den underbara trädgårdssäsongen äntligen här!

Annons
Fina prylar som gör trädgårdsarbetet lättare och roligare:

Trädgårdsbox. 425 kronor. favoritsaker.se

Roshandskar. 299 kronor. Garden girl.

Kantskärare. 399-449 kronor. Karlstad Redskap.

Kryddskyltar. 15 kronor styck. Åhlens.

Gummistövlar. 649 kronor. Garden girl.

Gummikruka. 99 kronor. Rusta.

Vattenkanna 5 liter. 259 kronor. Weibulls.

Trädgårdsexperten Ylva Landerholm listar sina perennfavoriter.

Ylvas bästa perenner

  • Rosenflockel ’Eupatorium macculatum purpureum’. En ståtlig hög perenn som bildar stomme i en rabatt. Behöver inte bindas upp och är sagolik med blommor och höjd från augusti. Stora lite flata röd-violetta blommor.
  • Anisisop ’Agastache black adder’. En fantastisk blå halvhög perenn, tålig som få. Gör sig oerhört bra med exempelvis rosor vid dess sida. Blommorna bildar en långsmal kolv.
  • Helbladig klematis ’Clematis integrifolia’. En låg buskliknande klematis som passar utmärkt som marktäckare och invid stenar, passar fint i denna mix av växter.
  • Praktnäva ’Geranium himalayense gravetye’. En mer kompakt näva, fin i större tuvor längs en rabatt. Blommor med nerver lite i rött.
  • Blåsippa ’Hepatica purple frost’. Visst måste man ha vårens budbärare i rabatten. I lite större öar som vittnar om att vintern jagats bort!
  • Prärieveronia ’Veronia arkansana mammuth’. Denna stoltar med såväl vacker höstblomning som vintersiluetter. Rödviolett tistellik blomma.

Klematis. Foto Alf Wasserman.

Rosenstav ‘Liatris’ Foto Alf Wasserman.

Köpinformation

Garden girl www.gardengirl.se 0120-60101
Hasselfors Garden www.hasselforsgarden.se 019-761 42 00
Karlstad Redskap www.karlstadredskap.se 054-55 51 80
Rusta www.rusta.se 0771-28 10 10
Weibulls www.weibulls.se 011-36 81 50
Åhléns www.ahlens.se 08-402 80 00

8 april 2010

1 Kommentarer

2013-11-01
Lena Bäck
0

7 sorters blommor till midsommar

Under midsommarnatten får växterna magiska krafter. Sju sorters blommor plockade i sju olika gärdsgårdar avslöjar din framtida kärlek. Nu för tiden kan...

2

Barnens trädgårdsland

Gör verklighet av barnens trädgårdsintresse. Det är både lätt och roligt att göra sitt eget trädgårdsland.

0

Just nu i trädgården, maj -08

Maj är den månad då allt händer i trädgården.

0

Fin trädgård fort – välj rätt växter

Har du nyss byggt eller köpt en villa? Eller är du bara trött på din gamla trädgård? Vi i Villa tipsar om 12 växter som gör att du får en fin trädgård...

0

Tre trotjänare i trädgården - löjtnantshjärta

Vissa växter är nästan synonyma med ordet ”trädgård”. Det är dem vi ser framför oss i fantasin och många av dem väcker också barndomsminnen till liv....

0

Tre trotjänare i trädgården - syrén

Vissa växter är nästan synonyma med ordet ”trädgård”. Det är dem vi ser framför oss i fantasin och många av dem väcker också barndomsminnen till liv....

1

10 frågor om trädgård

Nu startar utesäsongen och det är åter dags att mota mossan, förbättra jorden och ta tag i grannens grenar. Hur du gör får du reda på av oss!

0

Grön trädgård hela året om!

Trädgårdsentusiasterna Ajan och Jan-Olof i Skillinge har sett till att få en "grön oas" året om. Vi i Villa följde deras trädgårds utseende under fyra...

0

Trädgårdens egna slingrande skatt

Bli blomsterkonstnär med klematis, en lättodlad juvel för liten och stor trädgård. Det finns massor med färgskimrande sorter. Med dem kan du skapa...

Vi i Villas policy
Avbryt

Villkor för Vi i Villas tävlingar och policy

Användarvillkor som medlem på Viivilla.se 

Som medlem i Vi i Villa-klubben får du tillgång till exklusiva artiklar, tävlingar och quiz samt kan ta del av unika erbjudanden från våra samarbetspartners. Du kan även diskutera i forumet där du får tips och råd från andra villaägare.

Allt om användarvillkoren som medlem, som vett och etikett samt hur ditt uppladdade material behandlas kan du läsa här.

 

Tävlingsvillkor

Tänk på att ange en giltig e-postadress för att kunna kontaktas vid eventuella tävlingsvinster, få erbjudanden och nyhetsutskick. För att vara med i tävlingar behöver du vara inloggad och ange adress och telefonnummer i din profil, så att vi kan kontakta dig vid en eventuell vinst. När du fyllt i denna information första gången behöver du bara logga in nästa gång du vill vara med i en ny tävling, så finns dina kontaktuppgifter sparade.

Anställda inom Vi i Villa/Bonnier Publications AB och företag som utgör samarbetspartners i aktuell tävling kan inte delta i Vi i Villas tävlingar.

Vid alla tävlingar gäller 18 års åldersgräns för att delta - alternativt målsmans medgivande.

Endast ett pris per familj/hushåll och tävling.

Vinnaren kan inte byta ut vinsten mot ekonomisk ersättning eller överlåta vinsten till någon annan.

Alla eventuella avgifter och/eller skatter som uppstår i samband med vinstutdelning betalas av vinnaren. Om inte annat anges, ansvarar Vi i Villa/Bonnier Publications AB inte för extra kostnader i samband med vinsten.

Vi i Villa/Bonnier Publications AB är inte ansvariga för tekniska fel rörande webb, telefon, e-post eller brev.

Vinnarens namn, ort och motivering kan komma att användas i marknadsföringssyfte på Vi i Villas hemsida, sponsorernas hemsidor eller annan annonsplats.

Om inte Vi i Villa har fått tag på vinnaren genom de kontaktuppgifter som lämnats av deltagaren i tävlingen inom 20 dagar kommer juryn att utse en ny vinnare. Deltagaren i tävlingen ansvarar själv för att kontaktuppgifterna är korrekta. 

Juryn består av representanter från Vi i Villa/Bonnier Publications AB om inte annat anges. Juryns beslut kan inte överklagas. Bonnier Publications AB ansvarar inte för extraordinära händelser och omständigheter som ligger utanför vår kontroll, till exempel konkurser eller förändringar hos våra samarbetspartners i tävlingen.

Tävlingsbidrag med stötande innehåll som till exempel personliga påhopp eller som inte följer tävlingstemat kan komma att raderas utan förvarning.

  

Behandling av personuppgifter 

Bonnier Publications AB ( 556105-0351)  är ansvarig för personuppgiftsbehandlingen för Vi i Villa. Personuppgifter kan lämnas ut till Vi i Villas samarbetspartners, efter ditt samtycke i varje enskilt fall. Personuppgifter lämnas ut till myndighet endast där så krävs med stöd av lag eller myndighetsbeslut.

Företagen inom Bonnierkoncernen driver ett gemensamt kund- och användarregister. Genom att samtycka till Vi i Villas villkor samtycker du till personuppgiftsbehandling inom Bonnierkoncernen. Läs mer på www.kunddata.bonnier.se.

Du har rätt att utan kostnad återkalla samtycke, begära rättelse/radering av eventuellt felaktiga uppgifter eller skriftligen begära ett registerutdrag.

 

Kontakt

Kontakta i första hand kundtjänsten för Vi i Villa på e-post info@viivilla.se. 

Bonniers personuppgiftsombud kan nås via brev till ”Personuppgiftsombudet, Bonnier AB, 11390 Stockholm”, eller E-post kunddata@bonnier.se

 

Annons