Annons
Odlingsbänk. 599 kronor. Hasselfors Garden.
Odlingsbänk. 599 kronor. Hasselfors Garden.

Nu är det dags!

Trädgårdsväxter och krukväxter

Händerna i myllan. Gräva, rensa, skära, luckra och vattna. Hurra – nu är den underbara trädgårdssäsongen äntligen här!

Annons
Fina prylar som gör trädgårdsarbetet lättare och roligare:

Trädgårdsbox. 425 kronor. favoritsaker.se

Roshandskar. 299 kronor. Garden girl.

Kantskärare. 399-449 kronor. Karlstad Redskap.

Kryddskyltar. 15 kronor styck. Åhlens.

Gummistövlar. 649 kronor. Garden girl.

Gummikruka. 99 kronor. Rusta.

Vattenkanna 5 liter. 259 kronor. Weibulls.

Trädgårdsexperten Ylva Landerholm listar sina perennfavoriter.

Ylvas bästa perenner

  • Rosenflockel ’Eupatorium macculatum purpureum’. En ståtlig hög perenn som bildar stomme i en rabatt. Behöver inte bindas upp och är sagolik med blommor och höjd från augusti. Stora lite flata röd-violetta blommor.
  • Anisisop ’Agastache black adder’. En fantastisk blå halvhög perenn, tålig som få. Gör sig oerhört bra med exempelvis rosor vid dess sida. Blommorna bildar en långsmal kolv.
  • Helbladig klematis ’Clematis integrifolia’. En låg buskliknande klematis som passar utmärkt som marktäckare och invid stenar, passar fint i denna mix av växter.
  • Praktnäva ’Geranium himalayense gravetye’. En mer kompakt näva, fin i större tuvor längs en rabatt. Blommor med nerver lite i rött.
  • Blåsippa ’Hepatica purple frost’. Visst måste man ha vårens budbärare i rabatten. I lite större öar som vittnar om att vintern jagats bort!
  • Prärieveronia ’Veronia arkansana mammuth’. Denna stoltar med såväl vacker höstblomning som vintersiluetter. Rödviolett tistellik blomma.

Klematis. Foto Alf Wasserman.

Rosenstav ‘Liatris’ Foto Alf Wasserman.

Köpinformation

Garden girl www.gardengirl.se 0120-60101
Hasselfors Garden www.hasselforsgarden.se 019-761 42 00
Karlstad Redskap www.karlstadredskap.se 054-55 51 80
Rusta www.rusta.se 0771-28 10 10
Weibulls www.weibulls.se 011-36 81 50
Åhléns www.ahlens.se 08-402 80 00

8 april 2010

1 Kommentarer

2013-11-01
Lena Bäck
0

Höstblommor för din trädgård

Är det dags att piffa till trädgården? Vi har samlat fina blomsterarrangemang för din höstträdgård – som du kan göra själv.

0

Växter i trädgården under maj

Under maj månad byter trädgården skepnad och blir allt mer grön och frodig för var dag som går. Det är vårblommornas månad, där vilda växter blandas...

0

Pärla i söder

Ingen hade tagit hand om trädgården på många år. Det var vildvuxet och svårframkomligt. Idag möts man av en nästan parkliknande tomt, intill de naturskö...

0

Trolsk skymningsträdgård

Nu är tid för trolska skymningsstunder då det är underbart att gå ut och strosa i trädgården. Här får du tips på sensommarens doftande skymningsväxter...

0

Rådjurssäkra lökar

Här får du tips på rådjurssäkra lökar! Så tänk till före planteringen för när väl rådjuren upptäckt din trädgård - då är det för sent!

0

Vårens första blomsterfest

Nyvakna och pigga står på rad i affärerna, ivriga att få schasa bort vintern från våra trädgårdar. Välkomna dem! Det finns inga mer lättskötta, användba...

0

Just nu i trädgården - september

Fortfarande är det sommarvarmt på dagarna och de riktigt sena perennerna står som finast. Sensommaren bjuder ofta på en blomprakt i varma, mustiga...

0

Trädgård med tre teman: Varierat med växter

Det finns över 500 olika växter i Helges trädgård och mycket är förstås blommande, men även bara vackert grönt och stilfullt. Till exempel ett trettiota...

0

Sista chansen för tulpaner

Så länge det går att få ned ett spett i backen kan man plantera tulpaner.

Vi i Villas policy
Avbryt

Här kan du bli medlem i Vi i Villa genom att logga in med ett befintligt konto från sociala medier eller genom att skapa ett nytt konto, kopplat till din e-postadress nedan.

Som medlem får du tillgång till erbjudande och rabatter från våra leverantörer. Du kan också enkelt deltaga i våra tävlingar och forum när du är inloggad som medlem på webbplatsen.

Läs mer om medlemskapet och hur vi hanterar dina personuppgifter.

 

Annons