Annons
Odlingsbänk. 599 kronor. Hasselfors Garden.
Odlingsbänk. 599 kronor. Hasselfors Garden.

Nu är det dags!

Trädgårdsväxter och krukväxter

Händerna i myllan. Gräva, rensa, skära, luckra och vattna. Hurra – nu är den underbara trädgårdssäsongen äntligen här!

Annons
Fina prylar som gör trädgårdsarbetet lättare och roligare:

Trädgårdsbox. 425 kronor. favoritsaker.se

Roshandskar. 299 kronor. Garden girl.

Kantskärare. 399-449 kronor. Karlstad Redskap.

Kryddskyltar. 15 kronor styck. Åhlens.

Gummistövlar. 649 kronor. Garden girl.

Gummikruka. 99 kronor. Rusta.

Vattenkanna 5 liter. 259 kronor. Weibulls.

Trädgårdsexperten Ylva Landerholm listar sina perennfavoriter.

Ylvas bästa perenner

  • Rosenflockel ’Eupatorium macculatum purpureum’. En ståtlig hög perenn som bildar stomme i en rabatt. Behöver inte bindas upp och är sagolik med blommor och höjd från augusti. Stora lite flata röd-violetta blommor.
  • Anisisop ’Agastache black adder’. En fantastisk blå halvhög perenn, tålig som få. Gör sig oerhört bra med exempelvis rosor vid dess sida. Blommorna bildar en långsmal kolv.
  • Helbladig klematis ’Clematis integrifolia’. En låg buskliknande klematis som passar utmärkt som marktäckare och invid stenar, passar fint i denna mix av växter.
  • Praktnäva ’Geranium himalayense gravetye’. En mer kompakt näva, fin i större tuvor längs en rabatt. Blommor med nerver lite i rött.
  • Blåsippa ’Hepatica purple frost’. Visst måste man ha vårens budbärare i rabatten. I lite större öar som vittnar om att vintern jagats bort!
  • Prärieveronia ’Veronia arkansana mammuth’. Denna stoltar med såväl vacker höstblomning som vintersiluetter. Rödviolett tistellik blomma.

Klematis. Foto Alf Wasserman.

Rosenstav ‘Liatris’ Foto Alf Wasserman.

Köpinformation

Garden girl www.gardengirl.se 0120-60101
Hasselfors Garden www.hasselforsgarden.se 019-761 42 00
Karlstad Redskap www.karlstadredskap.se 054-55 51 80
Rusta www.rusta.se 0771-28 10 10
Weibulls www.weibulls.se 011-36 81 50
Åhléns www.ahlens.se 08-402 80 00

8 april 2010

1 Kommentarer

2013-11-01
Lena Bäck
0

Fredskalla – förbättrar luften inomhus

Fredskallan är en populär krukväxt som är känd för sina ovala mörkgröna blad och distinkta blommor. Växten förbättrar inomhusluftens kvalitet.

0

Så lyckas du med krukväxterna

Med rätt skötsel kan du få dina krukväxter att stormtrivas. Här är skötseltips för att placera, göda och vattna krukväxterna på bästa sätt. Gör dig...

0

7 sorters blommor till midsommar

Under midsommarnatten får växterna magiska krafter. Sju sorters blommor plockade i sju olika gärdsgårdar avslöjar din framtida kärlek. Nu för tiden kan...

0

Charmiga kontraster

I en skogsglänta intill nationalparken Stenshuvud på Österlen har Gunilla Nilsson skapat en trädgård där blommor och grönsaker växer sida vid sida....

0

Rosor med sällskap

Nu spirar det i trädgårdssjälen! Det är dags att drömma och planera. Vad ska vi göra för att förnya trädgården i år? Varför inte ge rosorna ett skönhets...

0

Busken som trollar

Få buskar kan värma frusna vinterhjärtan som trollhasseln, som behåller sina blommor, även när snön lagt sitt blöta täcke över grenarna.

0

Just nu i trädgården januari -07

Nu har ljuset vänt och vi går mot ljusare tider. Men än dröjer det ett par månader innan ljuset är tillräckligt starkt utomhus för att växterna på...

0

Inred med växter och smådetaljer

Med några enkla grepp kan du ge dina rum nytt liv och grönska som varar hösten och vintern igenom. Redskapen är enkla – växter och några trendiga inredn...

0

Just nu i trädgården november-06

Säsongen börjar lida mot sitt slut. Kanske har första snön redan hunnit falla. Nu är det dags att börja drömma gröna drömmar.

Vi i Villas policy
Avbryt

Här kan du bli medlem i Vi i Villa genom att logga in med ett befintligt konto från sociala medier eller genom att skapa ett nytt konto, kopplat till din e-postadress nedan.

Som medlem får du tillgång till erbjudande och rabatter från våra leverantörer. Du kan också enkelt deltaga i våra tävlingar och forum när du är inloggad som medlem på webbplatsen.

Läs mer om medlemskapet och hur vi hanterar dina personuppgifter.

 

Annons