Annons
Odlingsbänk. 599 kronor. Hasselfors Garden.
Odlingsbänk. 599 kronor. Hasselfors Garden.

Nu är det dags!

Trädgårdsväxter och krukväxter

Händerna i myllan. Gräva, rensa, skära, luckra och vattna. Hurra – nu är den underbara trädgårdssäsongen äntligen här!

Annons
Fina prylar som gör trädgårdsarbetet lättare och roligare:

Trädgårdsbox. 425 kronor. favoritsaker.se

Roshandskar. 299 kronor. Garden girl.

Kantskärare. 399-449 kronor. Karlstad Redskap.

Kryddskyltar. 15 kronor styck. Åhlens.

Gummistövlar. 649 kronor. Garden girl.

Gummikruka. 99 kronor. Rusta.

Vattenkanna 5 liter. 259 kronor. Weibulls.

Trädgårdsexperten Ylva Landerholm listar sina perennfavoriter.

Ylvas bästa perenner

  • Rosenflockel ’Eupatorium macculatum purpureum’. En ståtlig hög perenn som bildar stomme i en rabatt. Behöver inte bindas upp och är sagolik med blommor och höjd från augusti. Stora lite flata röd-violetta blommor.
  • Anisisop ’Agastache black adder’. En fantastisk blå halvhög perenn, tålig som få. Gör sig oerhört bra med exempelvis rosor vid dess sida. Blommorna bildar en långsmal kolv.
  • Helbladig klematis ’Clematis integrifolia’. En låg buskliknande klematis som passar utmärkt som marktäckare och invid stenar, passar fint i denna mix av växter.
  • Praktnäva ’Geranium himalayense gravetye’. En mer kompakt näva, fin i större tuvor längs en rabatt. Blommor med nerver lite i rött.
  • Blåsippa ’Hepatica purple frost’. Visst måste man ha vårens budbärare i rabatten. I lite större öar som vittnar om att vintern jagats bort!
  • Prärieveronia ’Veronia arkansana mammuth’. Denna stoltar med såväl vacker höstblomning som vintersiluetter. Rödviolett tistellik blomma.

Klematis. Foto Alf Wasserman.

Rosenstav ‘Liatris’ Foto Alf Wasserman.

Köpinformation

Garden girl www.gardengirl.se 0120-60101
Hasselfors Garden www.hasselforsgarden.se 019-761 42 00
Karlstad Redskap www.karlstadredskap.se 054-55 51 80
Rusta www.rusta.se 0771-28 10 10
Weibulls www.weibulls.se 011-36 81 50
Åhléns www.ahlens.se 08-402 80 00

8 april 2010

1 Kommentarer

2013-11-01
Lena Bäck
0

7 sorters blommor till midsommar

Under midsommarnatten får växterna magiska krafter. Sju sorters blommor plockade i sju olika gärdsgårdar avslöjar din framtida kärlek. Nu för tiden kan...

0

3 dagliljor

Dagliljor är lättodlade och vackra. Blommorna är till och med ätliga. Dagens sorter blommar länge, under jul och augusti. I år finns det extra många...

0

Bytesrätt - på plantor!

En planta, som marknadsförs med en bild på röda blommor, visar sig få blekrosa blommor. Tråkigt – men du har faktiskt rätt att byta plantorna inom tre...

0

Vårens frönyheter

Årets nya fröer. Längtan efter något vackert, nyttigt och gott eller bara en rofylld sysselsättning – motiven varierar för trädgårdsodlarna. Ett frö är...

0

Vinterns blommande underverk

Snart väntar oss en fantastisk blomsterupplevelse - den mirakulösa amaryllisblomningen. Det är ofattbart att en krukväxt mitt i mörkaste vintern kan...

0

Just nu i trädgården - september

Fortfarande är det sommarvarmt på dagarna och de riktigt sena perennerna står som finast. Sensommaren bjuder ofta på en blomprakt i varma, mustiga...

0

Solig solros

Intresset för solrosor har gjort att det numera finns en rad olika sorter att fröså.

5

Krönika: Försök till förälskelse

Det är möjligt att jag inte ansträngt mig tillräckligt. Eller så beror det på någon speciell gen jag saknar. Men hur jag än försöker kan jag inte förstå...

0

7 frågor om fruktträd

Ibland går åsikterna isär om hur fruktträdet egentligen ska skötas. Vår trädgårdsexpert Lisa Winnerlid rätar ut frågetecknen!

Vi i Villas policy
Avbryt

Villkor för Vi i Villas tävlingar och policy

Användarvillkor som medlem på Viivilla.se 

Som medlem i Vi i Villa-klubben får du tillgång till exklusiva artiklar, tävlingar och quiz samt kan ta del av unika erbjudanden från våra samarbetspartners. Du kan även diskutera i forumet där du får tips och råd från andra villaägare.

Allt om användarvillkoren som medlem, som vett och etikett samt hur ditt uppladdade material behandlas kan du läsa här.

 

Tävlingsvillkor

Tänk på att ange en giltig e-postadress för att kunna kontaktas vid eventuella tävlingsvinster, få erbjudanden och nyhetsutskick. För att vara med i tävlingar behöver du vara inloggad och ange adress och telefonnummer i din profil, så att vi kan kontakta dig vid en eventuell vinst. När du fyllt i denna information första gången behöver du bara logga in nästa gång du vill vara med i en ny tävling, så finns dina kontaktuppgifter sparade.

Anställda inom Vi i Villa/Bonnier Publications AB och företag som utgör samarbetspartners i aktuell tävling kan inte delta i Vi i Villas tävlingar.

Vid alla tävlingar gäller 18 års åldersgräns för att delta - alternativt målsmans medgivande.

Endast ett pris per familj/hushåll och tävling.

Vinnaren kan inte byta ut vinsten mot ekonomisk ersättning eller överlåta vinsten till någon annan.

Alla eventuella avgifter och/eller skatter som uppstår i samband med vinstutdelning betalas av vinnaren. Om inte annat anges, ansvarar Vi i Villa/Bonnier Publications AB inte för extra kostnader i samband med vinsten.

Vi i Villa/Bonnier Publications AB är inte ansvariga för tekniska fel rörande webb, telefon, e-post eller brev.

Vinnarens namn, ort och motivering kan komma att användas i marknadsföringssyfte på Vi i Villas hemsida, sponsorernas hemsidor eller annan annonsplats.

Om inte Vi i Villa har fått tag på vinnaren genom de kontaktuppgifter som lämnats av deltagaren i tävlingen inom 20 dagar kommer juryn att utse en ny vinnare. Deltagaren i tävlingen ansvarar själv för att kontaktuppgifterna är korrekta. 

Juryn består av representanter från Vi i Villa/Bonnier Publications AB om inte annat anges. Juryns beslut kan inte överklagas. Bonnier Publications AB ansvarar inte för extraordinära händelser och omständigheter som ligger utanför vår kontroll, till exempel konkurser eller förändringar hos våra samarbetspartners i tävlingen.

Tävlingsbidrag med stötande innehåll som till exempel personliga påhopp eller som inte följer tävlingstemat kan komma att raderas utan förvarning.

  

Behandling av personuppgifter 

Bonnier Publications AB ( 556105-0351)  är ansvarig för personuppgiftsbehandlingen för Vi i Villa. Personuppgifter kan lämnas ut till Vi i Villas samarbetspartners, efter ditt samtycke i varje enskilt fall. Personuppgifter lämnas ut till myndighet endast där så krävs med stöd av lag eller myndighetsbeslut.

Företagen inom Bonnierkoncernen driver ett gemensamt kund- och användarregister. Genom att samtycka till Vi i Villas villkor samtycker du till personuppgiftsbehandling inom Bonnierkoncernen. Läs mer på www.kunddata.bonnier.se.

Du har rätt att utan kostnad återkalla samtycke, begära rättelse/radering av eventuellt felaktiga uppgifter eller skriftligen begära ett registerutdrag.

 

Kontakt

Kontakta i första hand kundtjänsten för Vi i Villa på e-post info@viivilla.se. 

Bonniers personuppgiftsombud kan nås via brev till ”Personuppgiftsombudet, Bonnier AB, 11390 Stockholm”, eller E-post kunddata@bonnier.se