Annons

Just nu i trädgården april

Trädgårdsväxter och krukväxter

Just nu i trädgården april. Här presenterar vi april månads trädgårdsblommor. 

Annons

Vi i villa ger dig allt inom kök, bad och inredning. Just nu i trädgården.

Matta av krokus i gräsmattan.

Vår – och dags för sådd

Vårsolen har väckt de första vårblommorna, i alla fall i syd- och mellan- sverige. Krokusar och andra tidigare vårlökar pryder såväl gräsmatta som rabatt. Likaså blommar de ljuvligt doftande luktviolerna. Våren är en utmärkt tid för plantering. Nu är det dags att förverkliga trädgårds-drömmarna från vinterns planering i soffhörnan.

Vi i villa ger dig allt inom kök, bad och inredning. Just nu i trädgården.

Så sommarrudbeckia nu så kan du njuta av blomning under sen-sommaren och långt in på hösten.

Förkultivera inne

Förkultivera sommarblommor med kortare kulturtid. I april är solen tillräckligt stark för att man ska kunna ha sina odlingar på fönsterbrädan utan extra växtbelysning. Var generös med plantor och fyll tomrummen i rabatterna med sommarblommor. De kommer att stå för blomsterprakten under sensommar och höst. Följande kan sås nu:
Lejongap, blåsalvia, petunia, prydnadskål, tagetes, blomstertobak, zinnia, rävsvans, sommardahlia, sommarmalva, sommar-aster och sommarrudbeckia.

Vi i villa ger dig allt inom kök, bad och inredning. Just nu i trädgården.

När perennerna börjar titta upp är det dags att plocka bort fjolårets vissna blad.

Vi i villa ger dig allt inom kök, bad och inredning. Just nu i trädgården.
Rabarbern ligger i startgroparna.

Vårstäda trädgården

Nu är det dags att klippa ner fjolårets vissna perenner. Smula gärna ner klippet på plats, det ser lite skräpigt ut, men bryts snabbt ner och blir näring för växterna, det ger också ett skydd mot sen nattfrost. Ta gärna bort täckningen runt lökväxterna, så att de kan ta sig upp ordentligt. Vänta däremot med vintergröna växter. Inte förrän marken är tjälfri kan rötterna börja suga upp vatten. Tar man bort täckningen för tidigt torkar växten. Ta bort de äldsta grenarna från vinbärsbuskarna, liksom fjolårets torra hallonskott, de som gav frukt förra året. Vårstädningen brukar ge stora högar av kvistar och annat rens. Passa på att bära iväg riset och lägga det på närmaste majbrasa, i god tid innan valborg.

Plocka ogräset

Rensa bort ogräs så snart det börjar titta fram. Om du rensar tidigt, innan fröogräset hunnit gå i frö, spar du mycket arbete. Men ta inte bort allt ogräs. Låt gärna nässlorna vara kvar i ett hörn i trädgården. Inget är så gott som vårens första nässelsoppa. Dessutom är nässlorna uppskattade av dagfjärilar eftersom de är utmärkta barnkammare för ägg och larver.

 

Söker du köpinformation, klicka här för att komma till Vi i Villas Köpguide!
Söker du hantverkare, klicka här för att komma till Vi i Villas hantverksguide!
Annons
10 april 2006

0 Kommentarer

0

Höstblommor för din trädgård

Är det dags att piffa till trädgården? Vi har samlat fina blomsterarrangemang för din höstträdgård – som du kan göra själv.

0

Växter i trädgården under maj

Under maj månad byter trädgården skepnad och blir allt mer grön och frodig för var dag som går. Det är vårblommornas månad, där vilda växter blandas...

0

Pärla i söder

Ingen hade tagit hand om trädgården på många år. Det var vildvuxet och svårframkomligt. Idag möts man av en nästan parkliknande tomt, intill de naturskö...

0

Trolsk skymningsträdgård

Nu är tid för trolska skymningsstunder då det är underbart att gå ut och strosa i trädgården. Här får du tips på sensommarens doftande skymningsväxter...

0

Rådjurssäkra lökar

Här får du tips på rådjurssäkra lökar! Så tänk till före planteringen för när väl rådjuren upptäckt din trädgård - då är det för sent!

0

Vårens första blomsterfest

Nyvakna och pigga står på rad i affärerna, ivriga att få schasa bort vintern från våra trädgårdar. Välkomna dem! Det finns inga mer lättskötta, användba...

0

Just nu i trädgården - september

Fortfarande är det sommarvarmt på dagarna och de riktigt sena perennerna står som finast. Sensommaren bjuder ofta på en blomprakt i varma, mustiga...

0

Trädgård med tre teman: Varierat med växter

Det finns över 500 olika växter i Helges trädgård och mycket är förstås blommande, men även bara vackert grönt och stilfullt. Till exempel ett trettiota...

0

Sista chansen för tulpaner

Så länge det går att få ned ett spett i backen kan man plantera tulpaner.

Vi i Villas policy
Avbryt

Här kan du bli medlem i Vi i Villa genom att logga in med ett befintligt konto från sociala medier eller genom att skapa ett nytt konto, kopplat till din e-postadress nedan.

Som medlem får du tillgång till erbjudande och rabatter från våra leverantörer. Du kan också enkelt deltaga i våra tävlingar och forum när du är inloggad som medlem på webbplatsen.

Läs mer om medlemskapet och hur vi hanterar dina personuppgifter.

 

Annons