Annons

Just nu i trädgården april

Trädgårdsväxter och krukväxter

Just nu i trädgården april. Här presenterar vi april månads trädgårdsblommor. 

Annons

Vi i villa ger dig allt inom kök, bad och inredning. Just nu i trädgården.

Matta av krokus i gräsmattan.

Vår – och dags för sådd

Vårsolen har väckt de första vårblommorna, i alla fall i syd- och mellan- sverige. Krokusar och andra tidigare vårlökar pryder såväl gräsmatta som rabatt. Likaså blommar de ljuvligt doftande luktviolerna. Våren är en utmärkt tid för plantering. Nu är det dags att förverkliga trädgårds-drömmarna från vinterns planering i soffhörnan.

Vi i villa ger dig allt inom kök, bad och inredning. Just nu i trädgården.

Så sommarrudbeckia nu så kan du njuta av blomning under sen-sommaren och långt in på hösten.

Förkultivera inne

Förkultivera sommarblommor med kortare kulturtid. I april är solen tillräckligt stark för att man ska kunna ha sina odlingar på fönsterbrädan utan extra växtbelysning. Var generös med plantor och fyll tomrummen i rabatterna med sommarblommor. De kommer att stå för blomsterprakten under sensommar och höst. Följande kan sås nu:
Lejongap, blåsalvia, petunia, prydnadskål, tagetes, blomstertobak, zinnia, rävsvans, sommardahlia, sommarmalva, sommar-aster och sommarrudbeckia.

Vi i villa ger dig allt inom kök, bad och inredning. Just nu i trädgården.

När perennerna börjar titta upp är det dags att plocka bort fjolårets vissna blad.

Vi i villa ger dig allt inom kök, bad och inredning. Just nu i trädgården.
Rabarbern ligger i startgroparna.

Vårstäda trädgården

Nu är det dags att klippa ner fjolårets vissna perenner. Smula gärna ner klippet på plats, det ser lite skräpigt ut, men bryts snabbt ner och blir näring för växterna, det ger också ett skydd mot sen nattfrost. Ta gärna bort täckningen runt lökväxterna, så att de kan ta sig upp ordentligt. Vänta däremot med vintergröna växter. Inte förrän marken är tjälfri kan rötterna börja suga upp vatten. Tar man bort täckningen för tidigt torkar växten. Ta bort de äldsta grenarna från vinbärsbuskarna, liksom fjolårets torra hallonskott, de som gav frukt förra året. Vårstädningen brukar ge stora högar av kvistar och annat rens. Passa på att bära iväg riset och lägga det på närmaste majbrasa, i god tid innan valborg.

Plocka ogräset

Rensa bort ogräs så snart det börjar titta fram. Om du rensar tidigt, innan fröogräset hunnit gå i frö, spar du mycket arbete. Men ta inte bort allt ogräs. Låt gärna nässlorna vara kvar i ett hörn i trädgården. Inget är så gott som vårens första nässelsoppa. Dessutom är nässlorna uppskattade av dagfjärilar eftersom de är utmärkta barnkammare för ägg och larver.

 

Söker du köpinformation, klicka här för att komma till Vi i Villas Köpguide!
Söker du hantverkare, klicka här för att komma till Vi i Villas hantverksguide!
Annons
10 april 2006

0 Kommentarer

0

7 sorters blommor till midsommar

Under midsommarnatten får växterna magiska krafter. Sju sorters blommor plockade i sju olika gärdsgårdar avslöjar din framtida kärlek. Nu för tiden kan...

0

Fredskalla – förbättrar luften inomhus

Fredskallan är en populär krukväxt som är känd för sina ovala mörkgröna blad och distinkta blommor. Växten förbättrar inomhusluftens kvalitet.

0

Så lyckas du med krukväxterna

Med rätt skötsel kan du få dina krukväxter att stormtrivas. Här är skötseltips för att placera, göda och vattna krukväxterna på bästa sätt. Gör dig...

0

Pimpa trädgården till jul

Julen är årets stora högtid. För många börjar den redan i november, och pågår alltså i nästan två månader! Har du inte börjat än – är det sannerligen...

0

Vinterpynta trädgården

När vintern kommit och färgerna i trädgården falnat, kan det lätt kännas lite grått och trist. Men det kan man lätt fixa med lite fint vinterpynt som...

0

Mina värsta misstag

Av alla misstag som jag gjort i mitt långa trädgårdsliv så tillhör de jag gjort med rosor de allra värsta…

0

Roligt pyssel med pumpor

Att skära ur en pumpa och sedan sätta ljus i den är en klassiker till Halloween. Men man kan göra annat kul av pumpor också. Varför inte en pumpagubbe?

0

Lisas trädgårdskalender oktober

Vår trädgårdsexpert Lisa Winnerlid tipsar om vad du behöver göra i din trädgård i oktober!

0

Lisas trädgårdskalender november 2010

Vår trädgårdsexpert Lisa Winnerlid tipsar om vad du kan göra i din trädgård månad för månad.

Vi i Villas policy
Avbryt

Villkor för Vi i Villas tävlingar och policy

Användarvillkor som medlem på Viivilla.se 

Som medlem i Vi i Villa-klubben får du tillgång till exklusiva artiklar, tävlingar och quiz samt kan ta del av unika erbjudanden från våra samarbetspartners. Du kan även diskutera i forumet där du får tips och råd från andra villaägare.

Allt om användarvillkoren som medlem, som vett och etikett samt hur ditt uppladdade material behandlas kan du läsa här.

 

Tävlingsvillkor

Tänk på att ange en giltig e-postadress för att kunna kontaktas vid eventuella tävlingsvinster, få erbjudanden och nyhetsutskick. För att vara med i tävlingar behöver du vara inloggad och ange adress och telefonnummer i din profil, så att vi kan kontakta dig vid en eventuell vinst. När du fyllt i denna information första gången behöver du bara logga in nästa gång du vill vara med i en ny tävling, så finns dina kontaktuppgifter sparade.

Anställda inom Vi i Villa/Bonnier Publications AB och företag som utgör samarbetspartners i aktuell tävling kan inte delta i Vi i Villas tävlingar.

Vid alla tävlingar gäller 18 års åldersgräns för att delta - alternativt målsmans medgivande.

Endast ett pris per familj/hushåll och tävling.

Vinnaren kan inte byta ut vinsten mot ekonomisk ersättning eller överlåta vinsten till någon annan.

Alla eventuella avgifter och/eller skatter som uppstår i samband med vinstutdelning betalas av vinnaren. Om inte annat anges, ansvarar Vi i Villa/Bonnier Publications AB inte för extra kostnader i samband med vinsten.

Vi i Villa/Bonnier Publications AB är inte ansvariga för tekniska fel rörande webb, telefon, e-post eller brev.

Vinnarens namn, ort och motivering kan komma att användas i marknadsföringssyfte på Vi i Villas hemsida, sponsorernas hemsidor eller annan annonsplats.

Om inte Vi i Villa har fått tag på vinnaren genom de kontaktuppgifter som lämnats av deltagaren i tävlingen inom 20 dagar kommer juryn att utse en ny vinnare. Deltagaren i tävlingen ansvarar själv för att kontaktuppgifterna är korrekta. 

Juryn består av representanter från Vi i Villa/Bonnier Publications AB om inte annat anges. Juryns beslut kan inte överklagas. Bonnier Publications AB ansvarar inte för extraordinära händelser och omständigheter som ligger utanför vår kontroll, till exempel konkurser eller förändringar hos våra samarbetspartners i tävlingen.

Tävlingsbidrag med stötande innehåll som till exempel personliga påhopp eller som inte följer tävlingstemat kan komma att raderas utan förvarning.

  

Behandling av personuppgifter 

Bonnier Publications AB ( 556105-0351)  är ansvarig för personuppgiftsbehandlingen för Vi i Villa. Personuppgifter kan lämnas ut till Vi i Villas samarbetspartners, efter ditt samtycke i varje enskilt fall. Personuppgifter lämnas ut till myndighet endast där så krävs med stöd av lag eller myndighetsbeslut.

Företagen inom Bonnierkoncernen driver ett gemensamt kund- och användarregister. Genom att samtycka till Vi i Villas villkor samtycker du till personuppgiftsbehandling inom Bonnierkoncernen. Läs mer på www.kunddata.bonnier.se.

Du har rätt att utan kostnad återkalla samtycke, begära rättelse/radering av eventuellt felaktiga uppgifter eller skriftligen begära ett registerutdrag.

 

Kontakt

Kontakta i första hand kundtjänsten för Vi i Villa på e-post [email protected] 

Bonniers personuppgiftsombud kan nås via brev till ”Personuppgiftsombudet, Bonnier AB, 11390 Stockholm”, eller E-post [email protected]

 

Annons