Annons

Kul lek i trädgården

Trädgårdsredskap

Äntligen sommar! Varför inte glädja barnen med lite nya leksaker för trädgården? Om barnen är sysselsatta blir det dessutom lättare för dig att få tid att måla huset, fixa staketet eller skrapa vindskenorna. Här kan du läsa om trädgårdsleksaker

Annons

För ett par år sedan började studsmattorna invadera våra trädgårdar. I år är det vattenleksakerna som är på offensiv. Det finns även gott om andra spännande saker att leka med i trädgården – utbudet har aldrig varit större eller mer varierat. Fotbollsmål, basketkorg, sandlåda och gungor är klassiska, men varför inte vara lite annorlunda och köpa (eller bygga) en klättervägg, en gungbräda eller något annat?

Lek i trädgården är rolig, men kan även vara farlig ibland. För offentliga miljöer råder tuffa regler vad gäller exempelvis underlaget för gungor och andra lekredskap. Så icke för trädgårdar, men vidta ändå rimliga försiktighetsåtgärder så blir sommaren inte bara roligare utan även tryggare.

1) Krokodil för vattenglada

Croco splash från Magtoys är en krokodil som kan spruta vatten på flera olika sätt och håll. Det är lätt för barnen att bestämma vilken stråle det ska vara. Krokodilen ansluts till en trädgårdsslang med vanlig koppling. Pris cirka 200 kronor, finns bland annat på ICA Maxi.

2) Snabbt och blött

Vattenglidbanan ser ut att bli en av sommarens stora favoriter. Wham-O Slip’n slide, som finns hos Toys”R”Us, erbjuder dubbla banor så att man kan tävla om man vill. Glidbanan har längden 7,3 meter och ansluts till en vanlig vattenslang. Pris 249:50 kronor.

3) Vattenland för småttingar

Barndomens runda, uppblåsbara pool är om inte försvunnen så åtminstone marginaliserad. Numera finns pooler i alla möjliga former och storlekar. Playground pool från Toys”R”Us är en uppblåsbar lekplats med rutschbana, basketkorg med bollar, plaskdamm och palm med dusch. Allt på en yta av 229x229 centimeter och till ett pris på 299:50 kronor.

4) Sandlåda i byggsats

Annons

Sandlådan från Magtoys är gjord i plast och 120 centimeter i diameter. Den är uppdelad i sektioner, vilket gör den lätt att flytta om man skulle vilja. Dess kant har formen av en bilbana och det följer med en bil, överdrag och plastbotten. Cirkapris 400 kronor. Vill du skydda barnen mot solen kan du komplettera med ett soltält (128x128x130 cm) för cirka 200 kronor.

5) Gunga eller klättra

Hörby Bruks Trägunga 250 har den klassiska konfigurationen med två enkelgungor och en dubbelgunga, men har dessutom ett klätterrep utanför den ena gaveln som en kul bonus. Trästativet är tryckimpregnerat, benfästena och knutpunkterna i stål är helsvetsade. Förankringsdon medföljer. Trägunga 250 är 2,5 meter hög och 3 meter lång, och kostar strax över 2 000 kronor. Gungan finns även i en vanlig variant, utan klätterrep.

6) Prata underjordiskt

Det finns gott om lekutrustning för offentlig miljö och en del av den fungerar bra även i en vanlig villaträdgård. Talrören från Hags låter dig prata med en kompis en bit bort via en slang som grävs ner i marken. Tratten sitter på 0,9 meters höjd, rören är gjorda i elförzinkat och pulverlackerat stål och slangen kan fås i önskad längd. Pris ca 2 400 kronor per rör, slang 150 kronor per meter.

7) Snurrigt värre

Blues från Nifo-Lappset är en minikarusell som passar barn från två år och uppåt. Förutom att ha kul tränar barnen motorik och balans. Karusellen gjuts fast i marken och kan placeras på sand eller gräs. Den behöver en yta om 10 kvadratmeter som är fri från stenar, träd etc. Blues är 80 centimeter hög över mark, 48 centimeter i diameter och kostar 6 250 kronor.

8) Stuga för funkisar


Röd med vita knutar och en liten veranda. Den svenska standardlekstugan är sällan fel, men det finns alternativ. Trädgårdshus 1 erbjuder en lekstuga i funkisstil, med ett runt och två rektangulära fönster, kiosklucka och valmat tak med korta uthäng. Dörr, lucka och fönster är monterade i väggarna, vars placering du bestämmer vid monteringen. Stugans yttermått är 1,7x1,7x1,75 meter och grundpriset 12 475 kronor.

PS) Kolla UV-strålningen

Undrar du hur mycket solljus ditt barn egentligen utsätter sig för i trädgården? Med UV-varnaren från Bosieboo får du koll på läget. Du ställer in vilken solskyddsfaktor du smort barnet med och fäster UV-varnaren på barnet (eller i närheten). En timer räknar ner och varnar dig när solskyddet är förbrukat. UV-varnaren är batteridriven och kostar 245 kronor.

Köpinformation trädgårdsleksaker:
Bosieboo, www.bosieboo.com
Hags, www.hags.se
Hörby bruk, www.horbybruk.se
Magtoys, www.magtoys.se
Nifo-Lappset, www.nifo-lappset.se
Toys”R”Us, www.toysrus.se
Trädgårdshus 1, www.tradgardshus.se

 

Söker du köpinformation, klicka här för att komma till Vi i Villas Köpguide!
Söker du hantverkare, klicka här för att komma till Vi i Villas hantverksguide!
26 juni 2006

0 Kommentarer

1

Bäst i test: grästrimmers

Ska du köpa en grästrimmer? Vi har testat åtta olika modeller av grästrimmers för att se vad de kan – fyra bensindrivna och fyra nätanslutna!

0

Bäst i test: slangvindor

Vi har testat åtta olika slangvindor för väggmontering och kan konstatera att det är stor skillnad mellan modellerna och vad du får för pengarna....

3

Test: batteridrivna gräsklippare

Vi har testat åtta av de vanligaste batteridrivna gräsklipparna för att se vilka skillnader det är mellan dem och vad de kan.

0

Slipp rensa ogräs – Vi i Villa lanserar robotrensare

Äntligen slipper du rensa ogräs i rabatten! Vi i Villa lanserar nu en robotrensare – villaägarens räddning i sommar.

3

Slipp skottningen med ny slunga

Snöskottning är ju jättebra motion. Men ibland har vi inte tid. Eller kan behöva lite hjälp på traven. Med en snöslunga får du bort snön på nolltid –...

1

Vi i Villa-testet: Trimma med batteri

Visst vill vi ha det snyggt runt alla kanter? Slyn röjd? Men visst är det också skönt att slippa både bensin och sladd? Vi testade 5 batteridrivna...

0

Smidig bevattning i sommar

Soligt och varmt vill de flesta ha på sommaren, men för att trädgården med dess växter ska må bra behövs vatten. Här får du därför tips på bra bevattnin...

0

Nytt & Nyttigt juni 09

Bygg en miljövänlig altan med värmebehandlat trä.

3

Dags för beskärning!

Ljuva, tidiga höstdagar är bästa tiden att ge dina buskar och träd en snabb liten översyn. För nu, i de sista så kallade JAS-månaderna (JAS=Juli, August...

Vi i Villas policy
Avbryt

Villkor för Vi i Villas tävlingar och policy

Användarvillkor som medlem på Viivilla.se 

Som medlem i Vi i Villa-klubben får du tillgång till exklusiva artiklar, tävlingar och quiz samt kan ta del av unika erbjudanden från våra samarbetspartners. Du kan även diskutera i forumet där du får tips och råd från andra villaägare.

Allt om användarvillkoren som medlem, som vett och etikett samt hur ditt uppladdade material behandlas kan du läsa här.

 

Tävlingsvillkor

Tänk på att ange en giltig e-postadress för att kunna kontaktas vid eventuella tävlingsvinster, få erbjudanden och nyhetsutskick. För att vara med i tävlingar behöver du vara inloggad och ange adress och telefonnummer i din profil, så att vi kan kontakta dig vid en eventuell vinst. När du fyllt i denna information första gången behöver du bara logga in nästa gång du vill vara med i en ny tävling, så finns dina kontaktuppgifter sparade.

Anställda inom Vi i Villa/Bonnier Publications AB och företag som utgör samarbetspartners i aktuell tävling kan inte delta i Vi i Villas tävlingar.

Vid alla tävlingar gäller 18 års åldersgräns för att delta - alternativt målsmans medgivande.

Endast ett pris per familj/hushåll och tävling.

Vinnaren kan inte byta ut vinsten mot ekonomisk ersättning eller överlåta vinsten till någon annan.

Alla eventuella avgifter och/eller skatter som uppstår i samband med vinstutdelning betalas av vinnaren. Om inte annat anges, ansvarar Vi i Villa/Bonnier Publications AB inte för extra kostnader i samband med vinsten.

Vi i Villa/Bonnier Publications AB är inte ansvariga för tekniska fel rörande webb, telefon, e-post eller brev.

Vinnarens namn, ort och motivering kan komma att användas i marknadsföringssyfte på Vi i Villas hemsida, sponsorernas hemsidor eller annan annonsplats.

Om inte Vi i Villa har fått tag på vinnaren genom de kontaktuppgifter som lämnats av deltagaren i tävlingen inom 20 dagar kommer juryn att utse en ny vinnare. Deltagaren i tävlingen ansvarar själv för att kontaktuppgifterna är korrekta. 

Juryn består av representanter från Vi i Villa/Bonnier Publications AB om inte annat anges. Juryns beslut kan inte överklagas. Bonnier Publications AB ansvarar inte för extraordinära händelser och omständigheter som ligger utanför vår kontroll, till exempel konkurser eller förändringar hos våra samarbetspartners i tävlingen.

Tävlingsbidrag med stötande innehåll som till exempel personliga påhopp eller som inte följer tävlingstemat kan komma att raderas utan förvarning.

  

Behandling av personuppgifter 

Bonnier Publications AB ( 556105-0351)  är ansvarig för personuppgiftsbehandlingen för Vi i Villa. Personuppgifter kan lämnas ut till Vi i Villas samarbetspartners, efter ditt samtycke i varje enskilt fall. Personuppgifter lämnas ut till myndighet endast där så krävs med stöd av lag eller myndighetsbeslut.

Företagen inom Bonnierkoncernen driver ett gemensamt kund- och användarregister. Genom att samtycka till Vi i Villas villkor samtycker du till personuppgiftsbehandling inom Bonnierkoncernen. Läs mer på www.kunddata.bonnier.se.

Du har rätt att utan kostnad återkalla samtycke, begära rättelse/radering av eventuellt felaktiga uppgifter eller skriftligen begära ett registerutdrag.

 

Kontakt

Kontakta i första hand kundtjänsten för Vi i Villa på e-post [email protected] 

Bonniers personuppgiftsombud kan nås via brev till ”Personuppgiftsombudet, Bonnier AB, 11390 Stockholm”, eller E-post [email protected]

 

Annons