I samarbete med Stiga

Det här kommer att förändra din syn på batteridrivna gräsklippare

Trädgårdsredskap

För klen motor, för kort batteritid, passar bara radhustäppor – nej, de argumenten mot batteridrivna klippare håller inte längre. Utvecklingen har gått framåt och med sin nya Voltage 80 är det Stiga som leder den.

 

Annons

Batteridrivna gräsklippare har sedan ett antal år en etablerad plats på marknaden. De är lättanvända, tysta, miljövänliga och i princip underhållsfria. Många användare uppskattar också att slippa släpa hem tunga bensindunkar.

– Våra slutkunder tycker att det är en behaglig upplevelse att klippa gräset utan avgaser, med lägre ljudnivå och mindre vibrationer, säger Per-Åke Molin, marknadschef på GGP Sweden, som saluför varumärket Stiga. 

Brett sortiment av gräsklippare

Företaget har sedan ett antal år flera populära batteridrivna klippare i sortimentet. Alla är utrustade för att ge ett perfekt klippresultat. Marknaden för dessa har dock hittills varit relativt begränsad.

– Med sin klippbredd och batterikapacitet passar de utmärkt för mindre gräsmattor, men de som har en lite större tomt väljer oftast en bensinklippare istället, menar Per-Åke Molin. Tills nu förstås!

En världsnyhet

Under våren lanserades Stiga Voltage 80, en världsnyhet som enligt Per-Åke kommer att förändra människors syn på batteridrivna gräsklippare.

– Med den här maskinen har vi verkligen tagit steget in i framtiden. Voltage 80 kan helt och fullt mäta sig med en bensindriven gräsklippare i prestanda.

Gräsklippare med styrka och uthållighet

Den här gräsklipparen är byggd precis som Stigas bensinklippare, med samma robusta stålchassi, samma solida kniv och effektiva Multiclipteknologi. Det nya 80-voltsbatteriet är både kraftfullt och uthålligt nog för att klara tuffa utmaningar och stora gräsytor.

– Det här är den första riktigt starka batteriklipparen som är riktad till vanliga konsumenter och som dessutom har rätt prislapp. Det är vi ensamma om på marknaden.

Annons
17 juni 2016

0 Kommentarer

0

Har du tio meter snöansvar?

Hur mycket ansvar för snöröjning på och runt den egna tomten har man som villaägare?

1

Premiär för utelivet!

Vässa sekatören och impregnera trallarna, för nu är det äntligen dags för nystart i trädgården!

1

Guide gräsklippare

Nu spirar vårgräset i rasande fart. Fram med gräsklipparen! Men är knivarna slipade? Och vad har du i tanken? Här får du en gräsklipparguide.

1

Vi i Villa-testet: Trimma med batteri

Visst vill vi ha det snyggt runt alla kanter? Slyn röjd? Men visst är det också skönt att slippa både bensin och sladd? Vi testade 5 batteridrivna...

1

Klipp rätt i trädgården

Det finns en mängd bra redskap som hjälper dig att ansa och sköta trädgården. Här är ett tiotal handredskap som har det gemensamt att de hjälper dig...

0

Nytt & Nyttigt november -08

Pauline Josephson tipsar om det allra senaste.

0

Nytt & Nyttigt juni 09

Bygg en miljövänlig altan med värmebehandlat trä.

1

Vi i Villa-testet: Som handen i handsken

De bästa handskarna i vårt test skyddar dina händer mot både taggar och fukt. Och du kan använda dem till allt från finare till grövre jobb.

0

Så funkar det: Automatbevattning

Automatisk bevattning ger dig mer tid över – och en grönare trädgård!