I samarbete med Stiga

Det här kommer att förändra din syn på batteridrivna gräsklippare

Trädgårdsredskap

För klen motor, för kort batteritid, passar bara radhustäppor – nej, de argumenten mot batteridrivna klippare håller inte längre. Utvecklingen har gått framåt och med sin nya Voltage 80 är det Stiga som leder den.

 

Annons

Batteridrivna gräsklippare har sedan ett antal år en etablerad plats på marknaden. De är lättanvända, tysta, miljövänliga och i princip underhållsfria. Många användare uppskattar också att slippa släpa hem tunga bensindunkar.

– Våra slutkunder tycker att det är en behaglig upplevelse att klippa gräset utan avgaser, med lägre ljudnivå och mindre vibrationer, säger Per-Åke Molin, marknadschef på GGP Sweden, som saluför varumärket Stiga. 

Brett sortiment av gräsklippare

Företaget har sedan ett antal år flera populära batteridrivna klippare i sortimentet. Alla är utrustade för att ge ett perfekt klippresultat. Marknaden för dessa har dock hittills varit relativt begränsad.

– Med sin klippbredd och batterikapacitet passar de utmärkt för mindre gräsmattor, men de som har en lite större tomt väljer oftast en bensinklippare istället, menar Per-Åke Molin. Tills nu förstås!

En världsnyhet

Under våren lanserades Stiga Voltage 80, en världsnyhet som enligt Per-Åke kommer att förändra människors syn på batteridrivna gräsklippare.

– Med den här maskinen har vi verkligen tagit steget in i framtiden. Voltage 80 kan helt och fullt mäta sig med en bensindriven gräsklippare i prestanda.

Gräsklippare med styrka och uthållighet

Den här gräsklipparen är byggd precis som Stigas bensinklippare, med samma robusta stålchassi, samma solida kniv och effektiva Multiclipteknologi. Det nya 80-voltsbatteriet är både kraftfullt och uthålligt nog för att klara tuffa utmaningar och stora gräsytor.

– Det här är den första riktigt starka batteriklipparen som är riktad till vanliga konsumenter och som dessutom har rätt prislapp. Det är vi ensamma om på marknaden.

Annons
17 juni 2016

0 Kommentarer

2

Test: batteridrivna gräsklippare

Vi har testat åtta av de vanligaste batteridrivna gräsklipparna för att se vilka skillnader det är mellan dem och vad de kan.

0

Bäst i test: slangvindor

Vi har testat åtta olika slangvindor för väggmontering och kan konstatera att det är stor skillnad mellan modellerna och vad du får för pengarna....

1

Bäst i test: grästrimmers

Ska du köpa en grästrimmer? Vi har testat åtta olika modeller av grästrimmers för att se vad de kan – fyra bensindrivna och fyra nätanslutna!

0

Vill ha-prylarna till trädgården just nu

Många trädgårdsprylar är väldigt praktiska, men ibland vill man sätta guldkant på tillvaron. Här är tre vill ha-prylar där flärd har kombinerats med...

0

Slipp rensa ogräs – Vi i Villa lanserar robotrensare

Äntligen slipper du rensa ogräs i rabatten! Vi i Villa lanserar nu en robotrensare – villaägarens räddning i sommar.

1

Premiär för utelivet!

Vässa sekatören och impregnera trallarna, för nu är det äntligen dags för nystart i trädgården!

0

Vattna rätt!

Vattna när det regnar! Då mår växterna allra bäst. Men hur ska jag vattna – och med vad?

0

Kul lek i trädgården

Äntligen sommar! Varför inte glädja barnen med lite nya leksaker för trädgården? Om barnen är sysselsatta blir det dessutom lättare för dig att få tid...

0

Strål & stril

En förutsättning för allt liv är vatten. En förutsättning för ett bra människoliv, är semester. Här får du bästa tipsen på hur du klarar bevattningen i...