I samarbete med Stiga

Det här kommer att förändra din syn på batteridrivna gräsklippare

Trädgårdsredskap

För klen motor, för kort batteritid, passar bara radhustäppor – nej, de argumenten mot batteridrivna klippare håller inte längre. Utvecklingen har gått framåt och med sin nya Voltage 80 är det Stiga som leder den.

 

Annons

Batteridrivna gräsklippare har sedan ett antal år en etablerad plats på marknaden. De är lättanvända, tysta, miljövänliga och i princip underhållsfria. Många användare uppskattar också att slippa släpa hem tunga bensindunkar.

– Våra slutkunder tycker att det är en behaglig upplevelse att klippa gräset utan avgaser, med lägre ljudnivå och mindre vibrationer, säger Per-Åke Molin, marknadschef på GGP Sweden, som saluför varumärket Stiga. 

Brett sortiment av gräsklippare

Företaget har sedan ett antal år flera populära batteridrivna klippare i sortimentet. Alla är utrustade för att ge ett perfekt klippresultat. Marknaden för dessa har dock hittills varit relativt begränsad.

– Med sin klippbredd och batterikapacitet passar de utmärkt för mindre gräsmattor, men de som har en lite större tomt väljer oftast en bensinklippare istället, menar Per-Åke Molin. Tills nu förstås!

En världsnyhet

Under våren lanserades Stiga Voltage 80, en världsnyhet som enligt Per-Åke kommer att förändra människors syn på batteridrivna gräsklippare.

– Med den här maskinen har vi verkligen tagit steget in i framtiden. Voltage 80 kan helt och fullt mäta sig med en bensindriven gräsklippare i prestanda.

Gräsklippare med styrka och uthållighet

Den här gräsklipparen är byggd precis som Stigas bensinklippare, med samma robusta stålchassi, samma solida kniv och effektiva Multiclipteknologi. Det nya 80-voltsbatteriet är både kraftfullt och uthålligt nog för att klara tuffa utmaningar och stora gräsytor.

– Det här är den första riktigt starka batteriklipparen som är riktad till vanliga konsumenter och som dessutom har rätt prislapp. Det är vi ensamma om på marknaden.

Annons
17 juni 2016

0 Kommentarer

1

7 tips för en mer miljövänlig trädgård

"Var rädd om din trädgård, den är en del av ett större ekosystem än vad du tror". Johan Tell ger tips för en miljövänligare trädgård.

0

Nytt & Nyttigt, september -07

Vi i Villa tipsar om nya och nyttiga saker som bland annat kan hjälpa dig i höstens trädgårdsarbete!

0

Var köper jag krattan? - Läsarbrevet

Läsaren Rut undrar var hon kan köpa krattan Ruska.

1

3 sköna trädgårdshandskar

Susanna Rosén tipsar om tre sköna handskar att använda i trädgården.

0

Vill ha-prylarna till trädgården just nu

Många trädgårdsprylar är väldigt praktiska, men ibland vill man sätta guldkant på tillvaron. Här är tre vill ha-prylar där flärd har kombinerats med...

3

Slipp skottningen med ny slunga

Snöskottning är ju jättebra motion. Men ibland har vi inte tid. Eller kan behöva lite hjälp på traven. Med en snöslunga får du bort snön på nolltid –...

0

Nytt & Nyttigt april -07

Se nyheter som ett lättplacerat planteringsbord, designade skärmar för altanen eller praktiska trekvartsbyxor för påtandet i trädgården!

6

Kan du flaggreglerna?

Något mer svenskt än en fladdrande flagga i sommarvinden får man leta efter. Det finns dock några rekommendationer som kan vara bra att känna till om...

1

Premiär för utelivet!

Vässa sekatören och impregnera trallarna, för nu är det äntligen dags för nystart i trädgården!