I samarbete med Stiga

Det här kommer att förändra din syn på batteridrivna gräsklippare

Trädgårdsredskap

För klen motor, för kort batteritid, passar bara radhustäppor – nej, de argumenten mot batteridrivna klippare håller inte längre. Utvecklingen har gått framåt och med sin nya Voltage 80 är det Stiga som leder den.

 

Annons

Batteridrivna gräsklippare har sedan ett antal år en etablerad plats på marknaden. De är lättanvända, tysta, miljövänliga och i princip underhållsfria. Många användare uppskattar också att slippa släpa hem tunga bensindunkar.

– Våra slutkunder tycker att det är en behaglig upplevelse att klippa gräset utan avgaser, med lägre ljudnivå och mindre vibrationer, säger Per-Åke Molin, marknadschef på GGP Sweden, som saluför varumärket Stiga. 

Brett sortiment av gräsklippare

Företaget har sedan ett antal år flera populära batteridrivna klippare i sortimentet. Alla är utrustade för att ge ett perfekt klippresultat. Marknaden för dessa har dock hittills varit relativt begränsad.

– Med sin klippbredd och batterikapacitet passar de utmärkt för mindre gräsmattor, men de som har en lite större tomt väljer oftast en bensinklippare istället, menar Per-Åke Molin. Tills nu förstås!

En världsnyhet

Under våren lanserades Stiga Voltage 80, en världsnyhet som enligt Per-Åke kommer att förändra människors syn på batteridrivna gräsklippare.

– Med den här maskinen har vi verkligen tagit steget in i framtiden. Voltage 80 kan helt och fullt mäta sig med en bensindriven gräsklippare i prestanda.

Gräsklippare med styrka och uthållighet

Den här gräsklipparen är byggd precis som Stigas bensinklippare, med samma robusta stålchassi, samma solida kniv och effektiva Multiclipteknologi. Det nya 80-voltsbatteriet är både kraftfullt och uthålligt nog för att klara tuffa utmaningar och stora gräsytor.

– Det här är den första riktigt starka batteriklipparen som är riktad till vanliga konsumenter och som dessutom har rätt prislapp. Det är vi ensamma om på marknaden.

Annons
17 juni 2016

0 Kommentarer

1

Bäst i test: grästrimmers

Ska du köpa en grästrimmer? Vi har testat åtta olika modeller av grästrimmers för att se vad de kan – fyra bensindrivna och fyra nätanslutna!

0

Bäst i test: slangvindor

Vi har testat åtta olika slangvindor för väggmontering och kan konstatera att det är stor skillnad mellan modellerna och vad du får för pengarna....

3

Test: batteridrivna gräsklippare

Vi har testat åtta av de vanligaste batteridrivna gräsklipparna för att se vilka skillnader det är mellan dem och vad de kan.

0

Slipp rensa ogräs – Vi i Villa lanserar robotrensare

Äntligen slipper du rensa ogräs i rabatten! Vi i Villa lanserar nu en robotrensare – villaägarens räddning i sommar.

3

Slipp skottningen med ny slunga

Snöskottning är ju jättebra motion. Men ibland har vi inte tid. Eller kan behöva lite hjälp på traven. Med en snöslunga får du bort snön på nolltid –...

1

Vi i Villa-testet: Trimma med batteri

Visst vill vi ha det snyggt runt alla kanter? Slyn röjd? Men visst är det också skönt att slippa både bensin och sladd? Vi testade 5 batteridrivna...

0

Smidig bevattning i sommar

Soligt och varmt vill de flesta ha på sommaren, men för att trädgården med dess växter ska må bra behövs vatten. Här får du därför tips på bra bevattnin...

0

Nytt & Nyttigt juni 09

Bygg en miljövänlig altan med värmebehandlat trä.

3

Dags för beskärning!

Ljuva, tidiga höstdagar är bästa tiden att ge dina buskar och träd en snabb liten översyn. För nu, i de sista så kallade JAS-månaderna (JAS=Juli, August...