Annons

Följ Susanna Rosén – Vi i Villas trädgårdsexpert

Bor man i villa så är det ofta inte bara huset man ska ta hand om, utan även en trädgård. Oavsett om du är nybörjare på området trädgård, eller om du är en inbiten trädgårdsälskare finns det många roliga och smarta tips för trädgården att ta del av.

 

Trädgårdsarbetet kan innebära allt från att lägga en snygg gräsmatta, till att bygga pool, lägga nya stenplattor, ta hand om rabatter, krukväxter och mycket mer. Vår trädgårdsexpert Susanna Rosén svarar på läsarnas egna frågor om trädgård, och vägleder dig månad för månad genom att från plantering till beskärning och vattning.

 

Har du några egna trädgårdsfrågor du funderar över? Maila till expert@viivilla.se, så kanske det blir just din fråga som Susanna svarar på i nästa nummer av tidningen, eller här på webben!

 

Mossa mellan stenplattorna – ett vanligt trädgårdsproblem

Trädgård är trevligt, men ogräs och mossa är en mindre trevlig del. Mossa och ogräs samlas ofta lätt mellan stenplattorna – vilket kan förstöra själva intrycket av den annars snygga stensättningen. Har du också problem med gräs, mossa eller ogräs mellan stenplattorna? Susanna har svaret på trädgårdsproblemet. Susanna tycker inte att gifter och odling hör ihop, därför tipsar hon om hur du blir av med mossa mellan plattorna på ett miljövänligt vis. Hon förklarar vikten av att rensa ordentligt mellan fogarna, är det väldigt mycket tipsar hon om att använda högtryckstvätt. Läs mer om Susannas tips för att få bort mossa mellan stenplattorna här. 

 

Planera trädgården och plantera vårlökarna i god tid

En trädgård kan se ut på många olika sätt. Oavsett om du har en stor eller liten trädgård finns det massor med utrymme att odla ditt trädgårdsintresse. Kanske ska du plantera buskar, träd eller blommor? Då är det bra att sätta igång i tid. Om du till exempel vill ha blommor till våren är det dags att börja planera för det redan under hösten.  Det kan kännas väldigt tidigt, men september är faktiskt en väldigt bra månad att starta med att plantera vårlökar och träd. Läs Susannas bästa expertis kring att plantera vårlökar

 

Beskärning under JAS-perioden

Buskar och träd växer ofta snabbare än man tror, det kan vara en smart idé att beskära dem för att hålla dem friska och att de inte ska växa sig alltför stora. Men när ska man beskära träd och buskar? Det finns olika aspekter att tänka på när du ska beskära dina träd och buskar. Det är olika beskärningsmetoder beroende på vilka träd och buskar du har i just din trädgård. JAS-beskärningen är bra för att begränsa tillväxten, men inte för ett nyplanterat träd. Vilka ska beskäras under sommaren och vilka ska vänta till våren? Vår trädgårdsexpert Susanna förklarar grundprincipen för att beskära buskar och träd.

 

 

 

 

 

Läs mer Göm
Sortera på:
Filtrera efter typ:
Annons
Trädgårdsexperten
0
Möblera med växter runt poolen för att skapa lä och insynsskydd. Du kan också odla Medelhavsväxter i kruka för ett trivsammare poolhäng. Vi i...
Trädgårdsexperten
1
Vi gillar vilda djur i trädgården och välkomnar mer än gärna fåglar, fjärilar och bin. Men alla gäster är inte lika trevliga – dit hör...
Trädgårdsexperten
0
Ogräset växer bara mer och mer för varje år, vad kan jag göra, undrar en av våra läsare. Läs trädgårdsexpertens svar här!
Trädgårdsexperten
Medlems-
innehåll
0
Ett växthus är en perfekt plats för att odla sådant som behöver extra värme för att ge skörd på våra breddgrader. Vi i Villas trädgårdsexpert, Susanna...
Trädgårdsexperten
0
December känns fortfarande avlägset, men om du vill driva vinterblommande amaryllislökar är det dags att börja nu. Trädgårdsexperten Susanna Rosén...
Trädgårdsexperten
0
Går det att flytta ett äppelträd? Trädgårdsexperten Susanna Rosén svarar på läsarfrågan!
Trädgårdsexperten
0
Nu dignar äppelträden av frukt som är perfekt att göra must av, även fallfrukten. Trädgårdsexperten Susanna Rosén visar dig hur du får ut det bästa...
Odla och plantera
1
Nu är det hög tid att börja planera för nästa säsong och plantera vårlökar. Vår trädgårdsexpert Susanna Rosén guidar dig till hur du planterar och...
Trädgårdsexperten
0
Hur får man bort mossan från gräsmattan, undrar en av våra läsare. Här är trädgårdsexperten Susanna Roséns svar.
Trädgårdsexperten
2
Vi har upptäckt att vårt plommonträd har mask, hur bekämpar vi detta, undrade Vi i Villas läsare. Läs vår trädgårdexpert Susanna Roséns svar här.
Trädgårdsexperten
0
Genom att ta sticklingar av buxbom kan du på sikt, och till en blygsam peng, skapa en praktfull häck. Vår trädgårdsexpert Susanna Rosén ger sina...
Trädgårdsexperten
0
Hur får man bort mullvaden från tomten, undrade Vi i Villas läsare. Läs vår trädgårdexpert Susanna Roséns svar här.
Vi i Villas policy
Avbryt

Villkor för Vi i Villas tävlingar och policy

Användarvillkor som medlem på Viivilla.se 

Som medlem i Vi i Villa-klubben får du tillgång till exklusiva artiklar, tävlingar och quiz samt kan ta del av unika erbjudanden från våra samarbetspartners. Du kan även diskutera i forumet där du får tips och råd från andra villaägare.

Allt om användarvillkoren som medlem, som vett och etikett samt hur ditt uppladdade material behandlas kan du läsa här.

 

Tävlingsvillkor

Tänk på att ange en giltig e-postadress för att kunna kontaktas vid eventuella tävlingsvinster, få erbjudanden och nyhetsutskick. För att vara med i tävlingar behöver du vara inloggad och ange adress och telefonnummer i din profil, så att vi kan kontakta dig vid en eventuell vinst. När du fyllt i denna information första gången behöver du bara logga in nästa gång du vill vara med i en ny tävling, så finns dina kontaktuppgifter sparade.

Anställda inom Vi i Villa/Bonnier Publications AB och företag som utgör samarbetspartners i aktuell tävling kan inte delta i Vi i Villas tävlingar.

Vid alla tävlingar gäller 18 års åldersgräns för att delta - alternativt målsmans medgivande.

Endast ett pris per familj/hushåll och tävling.

Vinnaren kan inte byta ut vinsten mot ekonomisk ersättning eller överlåta vinsten till någon annan.

Alla eventuella avgifter och/eller skatter som uppstår i samband med vinstutdelning betalas av vinnaren. Om inte annat anges, ansvarar Vi i Villa/Bonnier Publications AB inte för extra kostnader i samband med vinsten.

Vi i Villa/Bonnier Publications AB är inte ansvariga för tekniska fel rörande webb, telefon, e-post eller brev.

Vinnarens namn, ort och motivering kan komma att användas i marknadsföringssyfte på Vi i Villas hemsida, sponsorernas hemsidor eller annan annonsplats.

Om inte Vi i Villa har fått tag på vinnaren genom de kontaktuppgifter som lämnats av deltagaren i tävlingen inom 20 dagar kommer juryn att utse en ny vinnare. Deltagaren i tävlingen ansvarar själv för att kontaktuppgifterna är korrekta. 

Juryn består av representanter från Vi i Villa/Bonnier Publications AB om inte annat anges. Juryns beslut kan inte överklagas. Bonnier Publications AB ansvarar inte för extraordinära händelser och omständigheter som ligger utanför vår kontroll, till exempel konkurser eller förändringar hos våra samarbetspartners i tävlingen.

Tävlingsbidrag med stötande innehåll som till exempel personliga påhopp eller som inte följer tävlingstemat kan komma att raderas utan förvarning.

  

Behandling av personuppgifter 

Bonnier Publications AB ( 556105-0351)  är ansvarig för personuppgiftsbehandlingen för Vi i Villa. Personuppgifter kan lämnas ut till Vi i Villas samarbetspartners, efter ditt samtycke i varje enskilt fall. Personuppgifter lämnas ut till myndighet endast där så krävs med stöd av lag eller myndighetsbeslut.

Företagen inom Bonnierkoncernen driver ett gemensamt kund- och användarregister. Genom att samtycka till Vi i Villas villkor samtycker du till personuppgiftsbehandling inom Bonnierkoncernen. Läs mer på www.kunddata.bonnier.se.

Du har rätt att utan kostnad återkalla samtycke, begära rättelse/radering av eventuellt felaktiga uppgifter eller skriftligen begära ett registerutdrag.

 

Kontakt

Kontakta i första hand kundtjänsten för Vi i Villa på e-post info@viivilla.se. 

Bonniers personuppgiftsombud kan nås via brev till ”Personuppgiftsombudet, Bonnier AB, 11390 Stockholm”, eller E-post kunddata@bonnier.se

 

Annons