Annons
Lättodlade smultron har sin givna plats i den barnvänliga trädgården. Andra godsaker som uppskattas är förstås jordgubbar och smulgubbar, som är en korsning av smultron och jordgubbar.
Lättodlade smultron har sin givna plats i den barnvänliga trädgården. Andra godsaker som uppskattas är förstås jordgubbar och smulgubbar, som är en korsning av smultron och jordgubbar.

Barnens trädgård

Trädgårdsdesign

Drömträdgården är väl den där alla kan trivas, stora som små. Där de vuxna kan njuta av kaffet i bersån medan barnen går på upptäcktsfärd, påtar i sitt eget lilla grönsaksland eller njuter av trädgårdens goda bär.

Annons

En drömträdgård är till för både stora och små. Att göra trädgården barnvänlig är till stor del en fråga om planering. Att se till att inte ha det för ordnat och städat utan lämna kvar någon liten vildvuxen bit och låta buskarna bli lite extra yviga. Undvika giftiga växter och farliga dammar om de inte gjorts barnsäkra. 


Gungan är en klassiker och lika rolig nu som då. Fäst den i en stadig gren, men undvik att spika eller skruva då det kan skada trädet.


En liten koja av ihopbundna små vidjor
är perfekt att krypa in för en fika med kompisarna. Det är bara att knyta ihop vidjorna i toppen.


Undvik giftiga växter och satsa istället på sådana som är ofarliga men vackra, som till exempel gurkört. Den är också tacksam att ta frön ifrån på hösten och sedan så på våren.


I barnens trädgård behöver man inte vara så noga med gräsmattan.
Om mossan breder ut sig på någon plätt blir det bara skönare att gå barfota.


Sandlådor uppskattas av de mindre barnen. Är den i form av en båt kan det vara extra spännande att gå ombord. När barnen blivit så stora att sandlådan inte längre är kul förvandlas den lätt till ett trädgårdsland.


Att klättra i träd är spännande och så har man ju så bra koll på omgivningarna.


Ett alldeles eget litet grönsaksland.
Rädisor, morötter och pumpa är enkla att odla.

 

Söker du köpinformation, klicka här för att komma till Vi i Villas Köpguide!
Söker du hantverkare, klicka här för att komma till Vi i Villas hantverksguide!
Annons
21 februari 2007

0 Kommentarer

4

Fälla eller inte fälla?

Har du massor av tallar som skuggar altanen? Se upp! Tänk dig för noggrant innan du fäller ett träd på tomten. Ibland är det inte ens säkert att du får.

0

Flytta hela rabatten

Det går faktiskt – att flytta en hel rabatt! Men det kräver tuffa tag, för du ska gräva upp samtliga växter nu på hösten. Låt dem sedan övervintra på...

0

Kunskap på nät och skiva

Böcker är visserligen svårslagna, men ibland kan det vara kul att förkovra sig i 3D på datorn. Så varsågod, ett urval tips på matnyttig kunskap för...

0

Lyckan är en vårträdgård - Nordiska trädgårdar

Nu startar vi vår nya serie Nordiska trädgårdar! I varje nummer möter vi en ny passionerad villaägare som berättar om sin trädgårdshistoria. Först ut...

0

Äppelträd i paradiset! - Nordiska trädgårdar

Med 100 år gamla äppelträd har Hans-Jørgen och Lone komponerat en personlig trädgård. Följ med till Danmark i vår nordiska trädgårdsturné så ser du hur...

0

Formklippt trädgård - Nordiska trädgårdar

Vår nordiska turné har stannat i Sverige. Här bildar det formklippta strukturen. Dofterna, de slingrande gångarna och sittplatserna gör trädgården...

0

Vinnarträdgården

Fototävlingen Sveriges vackraste trädgård 2011 är avgjord. Juryn har haft ett tufft jobb men nu är vinnaren korad. Här är Sveriges vackraste trädgård!

2

Inred din trädgård

Hur använder du och din familj trädgården? Låt oss gissa att det inte är lika mycket som ni skulle önska. Få ut mer av din trädgård genom att dela in...

0

Vi målar fram vår trädgård!

Katarina Johanssons och Peter Stolts trädgård på Österlen har vuxit fram i etapper. Från början var de växtovana småbarnsföräldrar. Nu är de erfarna...

Vi i Villas policy
Avbryt

Här kan du bli medlem i Vi i Villa genom att logga in med ett befintligt konto från sociala medier eller genom att skapa ett nytt konto, kopplat till din e-postadress nedan.

Som medlem får du tillgång till erbjudande och rabatter från våra leverantörer. Du kan också enkelt deltaga i våra tävlingar och forum när du är inloggad som medlem på webbplatsen.

Läs mer om medlemskapet och hur vi hanterar dina personuppgifter.

 

Annons