Annons

Duschar för avslappning och harmoni

Pool

Du behöver inte åka till en kurort för att njuta av vattnets välgörande krafter. Med dagens moderna duschar kommer kurorten till dig.

Annons

Dagens moderna duschar är rena rama energikällorna. Så varför nöja sig med att bara använda duschen till att tvätta sig i när du kan förvandla badrummet till ett alldeles eget mini-spa med massage, tropiskt regn och ångbad - allt i samma paket!


Foto: Scanpix

Vatten har i tusentals år använts i ritualer av olika slag och har alltid ansetts besitta livsbejakande krafter - både för hälsan och själen. Att bada i heta källor, kalla källor, mineralbad och att dricka brunn är gamla traditioner sedan århundraden tillbaka. Vid hälsokällorna samlades människor, fattiga som rika, för att kurera sig och för att få lugn och ro. Bath och Baden Baden är exempel på gamla kurorter.

Här i Sverige har vi till exempel brunnsorten Loka som är en kunglig brunn från 1700-talet och som än i dag säljer sitt vatten. Man kan fortfarande åka till många gamla brunnsorter för att dricka brunn, få en gyttjeinpackning och ett örtbad.

Vattenfall och tropiska regn

Men du behöver inte åka till en kurort för att njuta av vattnets välgörande krafter. Med de moderna duschar som finns i dag kommer i stället kurorten hem till dig! Vad sägs till exempel om att komma hem efter en stressig dag, kliva in i ett forsande vattenfall eller ett strilande tropiskt regn, vrida lite på kranarna för att få fortsätta med härligt varma ångmoln i ett steambad som avslutas med en stunds vattenmassage.

Huden är människans största organ och myllrar av känselceller och nerver. Ibland är den torr, ibland skrovlig och den behöver mycket omtanke och omvårdnad. Och vad kan vara mer avslappnande och behagligt än att sätta sig tillrätta och låta varm ånga omhölja kroppen och lösa upp spänningar efter en lång stressig dag?


I den här badmaskinen
kan du låta vattnet strila ner i ett tropiskt regn, du kan stå i ett vattenfall eller återuppväcka livskraften med lite kroppsmassage. Duschen är speciellt designad för att passa i ett litet utrymme på en yta som ett vanligt badkar.

Tylette Solo har en inbyggd ånggenerator med automatisk vattenpåfyllning, tömning och renspolning. Sju jetmunstycken och duschset med reglerbar handstril. Dörr och front i härdat säkerhetsglas.
Tylette Solo kommer från Tylö och kostar cirka 29 000 kronor.


En riktig lyxdusch
är ångduschkabinen FlexaTwin från Jacuzzi. Visserligen dyr men du får å andra sidan en mängd olika funktioner och former av masserande vatten. Den roterande duschen låter vattnet strila ner över dig i en spiral samtidigt som vattenstrålar masserar din nacke och rygg. När du tröttnat på vattenfall och jetstrålar kan du sätta dig tillrätta på en av sittplatserna och njuta av en ångbastu som får rätt doft av aromatiska oljor och essenser!

Duschen saknar inte ens massagebadkaret. Bara att fylla vatten och lägga sig ner och njuta av massagen från jetmunstyckena - speciellt från de sex ryggmunstyckena. Duschen är till och med utrustad med en stereo och som om inte det skulle räcka, även telefon. Den här totala njutningspaketet går på cirka 135 000 kronor.

Nytt munstycke - mycket för liten peng

Du kan med ganska små medel förbättra din gamla dusch. Att byta ut duschmunstycket mot ett nytt är en god investering som är väl värt pengarna. Det finns flera olika munstycken med olika funktioner och kvalitet att välja mellan.

Med en flödesbegränsare inmonterad i munstycket får du en dusch som sparar på vattnet utan att luft kommer in och kyler vattnet.

Annons


Små nabbar i gummi
förhindrar att kalkavlagringar täpper till silbrickan. Den blir också lättare att hålla ren.


Fem olika strålar. Den här duschen heter Magnaspray och är monterad på en extra lång stång, en meter, vilket är en fördel om medlemmarna i familjen varierar mycket i längd. Även metallslangen är extra lång 1, 75 m mot normalt 1,50 m. Duschen är lätt trots att den är gjord i metall.
Priset för hela duschsetet med stång, munstycke, mellanslang och tvålhyllor i förkromad mässing är 875 kronor, Arrow.


Duschpanelen - framtidens dusch
. Duschpanelen med duschar och hyllor i ett kommer starkt. Kanske för att den tar så lite plats och lämpar sig perfekt för trånga våtutrymmen. Handduschen har tre olika inställningar, från mjuka strålar till hård samt ett massageläge. Takduschen har gummibeklädd silbricka som är lätt att hålla ren från kalk. Mitt på panelen finns fyra duschar och längst ner en fotdusch. Omkastaren ger dig möjlighet att kombinera funktionerna och ettgreppsblandaren kontrollerar flöde och temperatur. Panelen som heter 2025 är lätt att installera och ansluts till din befintliga blandare.
Pris cirka 2 500 kronor, Arrow.


Ny familjedusch med trendig design.
Ingen massage men en rejäl stråle, har den stora silen som sprider vattnet över hela kroppen. Handduschen kompletterar på ett praktiskt sätt. Moraclassic family, pris i kromat utförande 2 500 kronor, kromguld 3 100 kronor. Blandare ingår ej. MoraArmatur AB.


Härliga hörnor
. Kabin med golvpassar i badrum som kanske inte är helt fuktsäkra. Pris för kabin från cirka 9 900 kronor, tillägg för trägolv cirka 1 695 kronor.
Svedbergs.

Köpinformation:

Arrow Skandinavien AB
Telefon 031-330 00 10

Tylö AB
Telefon: 035-10 00 80

Jacuzzi/Aquapool AB
Telefon: 08-544 435 35

Mora Armatur AB
Telefon 0250-940 00

Svedbergs
Telefon 0321-53 30 00

 

Söker du köpinformation, klicka här för att komma till Vi i Villas Köpguide!
Söker du hantverkare, klicka här för att komma till Vi i Villas hantverksguide!

Redaktionen rekommenderar

13 juni 2002

0 Kommentarer

0

Lyckas med poolbygget!

Var på tomten ska man placera poolen och behöver man bygglov? Läs expertens svar här.

0

12 helt otroliga pooler du önskar du hade hemma

Drömmer du om en egen pool? Vi i Villa listar 12 helt fantastiska pooler att inspireras och häpnas av!

0

Experternas tips för poolbygget

Vad kostar det att bygga pool och hur planerar man poolbygget på bästa sätt? Här är poolproffsen bästa tips.

4

Värmande källor – att välja rätt badtunna

Badsäsongen är inte över – nu söker vi oss till de varma källorna. Ett rykande dopp under stjärnklar himmel är en sann hälsokur. Bäst avkoppling får du...

0

Töm poolen

När poolen ska vinterbonas är det viktigt att det görs ordentligt, annars finns risk att den går sönder. Syftet att är skydda poolen från frysskador...

0

Bygg en pool på 30 dagar!

Planerar du att bygga en pool? Med god planering och noggrant underarbete kan drömmen om ett svalkande dopp i trädgården bli verklighet redan i sommar....

0

Ledare: Den sista dopparedan!

Det är fantastiskt att kunna göra i ordning badrummet. Resultatet blir ju oftast så bra.

0

Slarva inte med poolskyddet!

Det är både dyrt och förbjudet att inte ha poolskydd. Här får du veta varför och en liten marknadsöversikt.

2

Familjemys i naturskönt spa

Det Asieninspirerade spa-badet ger sköna badstunder året om. Här njuter Tina, Olle, Mimmi, 19, och Lisa, 13.

Vi i Villas policy
Avbryt

Villkor för Vi i Villas tävlingar och policy

Användarvillkor som medlem på Viivilla.se 

Som medlem i Vi i Villa-klubben får du tillgång till exklusiva artiklar, tävlingar och quiz samt kan ta del av unika erbjudanden från våra samarbetspartners. Du kan även diskutera i forumet där du får tips och råd från andra villaägare.

Allt om användarvillkoren som medlem, som vett och etikett samt hur ditt uppladdade material behandlas kan du läsa här.

 

Tävlingsvillkor

Tänk på att ange en giltig e-postadress för att kunna kontaktas vid eventuella tävlingsvinster, få erbjudanden och nyhetsutskick. För att vara med i tävlingar behöver du vara inloggad och ange adress och telefonnummer i din profil, så att vi kan kontakta dig vid en eventuell vinst. När du fyllt i denna information första gången behöver du bara logga in nästa gång du vill vara med i en ny tävling, så finns dina kontaktuppgifter sparade.

Anställda inom Vi i Villa/Bonnier Publications AB och företag som utgör samarbetspartners i aktuell tävling kan inte delta i Vi i Villas tävlingar.

Vid alla tävlingar gäller 18 års åldersgräns för att delta - alternativt målsmans medgivande.

Endast ett pris per familj/hushåll och tävling.

Vinnaren kan inte byta ut vinsten mot ekonomisk ersättning eller överlåta vinsten till någon annan.

Alla eventuella avgifter och/eller skatter som uppstår i samband med vinstutdelning betalas av vinnaren. Om inte annat anges, ansvarar Vi i Villa/Bonnier Publications AB inte för extra kostnader i samband med vinsten.

Vi i Villa/Bonnier Publications AB är inte ansvariga för tekniska fel rörande webb, telefon, e-post eller brev.

Vinnarens namn, ort och motivering kan komma att användas i marknadsföringssyfte på Vi i Villas hemsida, sponsorernas hemsidor eller annan annonsplats.

Om inte Vi i Villa har fått tag på vinnaren genom de kontaktuppgifter som lämnats av deltagaren i tävlingen inom 20 dagar kommer juryn att utse en ny vinnare. Deltagaren i tävlingen ansvarar själv för att kontaktuppgifterna är korrekta. 

Juryn består av representanter från Vi i Villa/Bonnier Publications AB om inte annat anges. Juryns beslut kan inte överklagas. Bonnier Publications AB ansvarar inte för extraordinära händelser och omständigheter som ligger utanför vår kontroll, till exempel konkurser eller förändringar hos våra samarbetspartners i tävlingen.

Tävlingsbidrag med stötande innehåll som till exempel personliga påhopp eller som inte följer tävlingstemat kan komma att raderas utan förvarning.

  

Behandling av personuppgifter 

Bonnier Publications AB ( 556105-0351)  är ansvarig för personuppgiftsbehandlingen för Vi i Villa. Personuppgifter kan lämnas ut till Vi i Villas samarbetspartners, efter ditt samtycke i varje enskilt fall. Personuppgifter lämnas ut till myndighet endast där så krävs med stöd av lag eller myndighetsbeslut.

Företagen inom Bonnierkoncernen driver ett gemensamt kund- och användarregister. Genom att samtycka till Vi i Villas villkor samtycker du till personuppgiftsbehandling inom Bonnierkoncernen. Läs mer på www.kunddata.bonnier.se.

Du har rätt att utan kostnad återkalla samtycke, begära rättelse/radering av eventuellt felaktiga uppgifter eller skriftligen begära ett registerutdrag.

 

Kontakt

Kontakta i första hand kundtjänsten för Vi i Villa på e-post [email protected] 

Bonniers personuppgiftsombud kan nås via brev till ”Personuppgiftsombudet, Bonnier AB, 11390 Stockholm”, eller E-post [email protected]

 

Annons