Annons

Duschar för avslappning och harmoni

Pool

Du behöver inte åka till en kurort för att njuta av vattnets välgörande krafter. Med dagens moderna duschar kommer kurorten till dig.

Annons

Dagens moderna duschar är rena rama energikällorna. Så varför nöja sig med att bara använda duschen till att tvätta sig i när du kan förvandla badrummet till ett alldeles eget mini-spa med massage, tropiskt regn och ångbad - allt i samma paket!


Foto: Scanpix

Vatten har i tusentals år använts i ritualer av olika slag och har alltid ansetts besitta livsbejakande krafter - både för hälsan och själen. Att bada i heta källor, kalla källor, mineralbad och att dricka brunn är gamla traditioner sedan århundraden tillbaka. Vid hälsokällorna samlades människor, fattiga som rika, för att kurera sig och för att få lugn och ro. Bath och Baden Baden är exempel på gamla kurorter.

Här i Sverige har vi till exempel brunnsorten Loka som är en kunglig brunn från 1700-talet och som än i dag säljer sitt vatten. Man kan fortfarande åka till många gamla brunnsorter för att dricka brunn, få en gyttjeinpackning och ett örtbad.

Vattenfall och tropiska regn

Men du behöver inte åka till en kurort för att njuta av vattnets välgörande krafter. Med de moderna duschar som finns i dag kommer i stället kurorten hem till dig! Vad sägs till exempel om att komma hem efter en stressig dag, kliva in i ett forsande vattenfall eller ett strilande tropiskt regn, vrida lite på kranarna för att få fortsätta med härligt varma ångmoln i ett steambad som avslutas med en stunds vattenmassage.

Huden är människans största organ och myllrar av känselceller och nerver. Ibland är den torr, ibland skrovlig och den behöver mycket omtanke och omvårdnad. Och vad kan vara mer avslappnande och behagligt än att sätta sig tillrätta och låta varm ånga omhölja kroppen och lösa upp spänningar efter en lång stressig dag?


I den här badmaskinen
kan du låta vattnet strila ner i ett tropiskt regn, du kan stå i ett vattenfall eller återuppväcka livskraften med lite kroppsmassage. Duschen är speciellt designad för att passa i ett litet utrymme på en yta som ett vanligt badkar.

Tylette Solo har en inbyggd ånggenerator med automatisk vattenpåfyllning, tömning och renspolning. Sju jetmunstycken och duschset med reglerbar handstril. Dörr och front i härdat säkerhetsglas.
Tylette Solo kommer från Tylö och kostar cirka 29 000 kronor.


En riktig lyxdusch
är ångduschkabinen FlexaTwin från Jacuzzi. Visserligen dyr men du får å andra sidan en mängd olika funktioner och former av masserande vatten. Den roterande duschen låter vattnet strila ner över dig i en spiral samtidigt som vattenstrålar masserar din nacke och rygg. När du tröttnat på vattenfall och jetstrålar kan du sätta dig tillrätta på en av sittplatserna och njuta av en ångbastu som får rätt doft av aromatiska oljor och essenser!

Duschen saknar inte ens massagebadkaret. Bara att fylla vatten och lägga sig ner och njuta av massagen från jetmunstyckena - speciellt från de sex ryggmunstyckena. Duschen är till och med utrustad med en stereo och som om inte det skulle räcka, även telefon. Den här totala njutningspaketet går på cirka 135 000 kronor.

Nytt munstycke - mycket för liten peng

Du kan med ganska små medel förbättra din gamla dusch. Att byta ut duschmunstycket mot ett nytt är en god investering som är väl värt pengarna. Det finns flera olika munstycken med olika funktioner och kvalitet att välja mellan.

Med en flödesbegränsare inmonterad i munstycket får du en dusch som sparar på vattnet utan att luft kommer in och kyler vattnet.

Annons


Små nabbar i gummi
förhindrar att kalkavlagringar täpper till silbrickan. Den blir också lättare att hålla ren.


Fem olika strålar. Den här duschen heter Magnaspray och är monterad på en extra lång stång, en meter, vilket är en fördel om medlemmarna i familjen varierar mycket i längd. Även metallslangen är extra lång 1, 75 m mot normalt 1,50 m. Duschen är lätt trots att den är gjord i metall.
Priset för hela duschsetet med stång, munstycke, mellanslang och tvålhyllor i förkromad mässing är 875 kronor, Arrow.


Duschpanelen - framtidens dusch
. Duschpanelen med duschar och hyllor i ett kommer starkt. Kanske för att den tar så lite plats och lämpar sig perfekt för trånga våtutrymmen. Handduschen har tre olika inställningar, från mjuka strålar till hård samt ett massageläge. Takduschen har gummibeklädd silbricka som är lätt att hålla ren från kalk. Mitt på panelen finns fyra duschar och längst ner en fotdusch. Omkastaren ger dig möjlighet att kombinera funktionerna och ettgreppsblandaren kontrollerar flöde och temperatur. Panelen som heter 2025 är lätt att installera och ansluts till din befintliga blandare.
Pris cirka 2 500 kronor, Arrow.


Ny familjedusch med trendig design.
Ingen massage men en rejäl stråle, har den stora silen som sprider vattnet över hela kroppen. Handduschen kompletterar på ett praktiskt sätt. Moraclassic family, pris i kromat utförande 2 500 kronor, kromguld 3 100 kronor. Blandare ingår ej. MoraArmatur AB.


Härliga hörnor
. Kabin med golvpassar i badrum som kanske inte är helt fuktsäkra. Pris för kabin från cirka 9 900 kronor, tillägg för trägolv cirka 1 695 kronor.
Svedbergs.

Köpinformation:

Arrow Skandinavien AB
Telefon 031-330 00 10

Tylö AB
Telefon: 035-10 00 80

Jacuzzi/Aquapool AB
Telefon: 08-544 435 35

Mora Armatur AB
Telefon 0250-940 00

Svedbergs
Telefon 0321-53 30 00

 

Söker du köpinformation, klicka här för att komma till Vi i Villas Köpguide!
Söker du hantverkare, klicka här för att komma till Vi i Villas hantverksguide!

Redaktionen rekommenderar

13 juni 2002

0 Kommentarer

I samarbete med Poolkungen

7 frågor och svar för dig som ska köpa spabad

Ska du köpa ett spabad? En värmande pool på terrassen är perfekt så här under kyliga vinterdagar. Christian Nordlander, verksamhetsansvarig på Poolkunge...

0

Renovera badrummet

Ska du renovera badrummet? Peter Bratt svarar på de vanligaste frågorna om badrumsrenovering!

0

Bubbla, bada, basta – så skapar du ditt eget hemmaspa!

Vem vill inte krypa in i ett varmt litet rum när hösten stökar där ute? Men ska du satsa på ett hemmaspa måste du också satsa på dig själv. Och ge dig...

1

Poolsommar - Spabad ute året runt

Nu är vi beredda. Bara sommarens värme kommer dånande så ska detta bli året då spabadet får stå för nöjet. Men vilket spabad ska man välja? Här kan du...

1

Poolsommar - Ovanjordspool

Nu är vi beredda. Bara sommarens värme kommer dånande så ska detta bli året då poolen får stå för svalkan. Men vilken pool ska man välja? Här kan du...

0

Poolsommar

Nu är vi beredda. Bara sommarens värme kommer dånande så ska detta bli året då poolen får stå för svalkan. Men vilken pool ska man välja? Hjälp kommer...

0

"Vi byggde ett eget hamam"

Lasse och Petra Björkeson var på semester i Spanien. Där hittade de inspiration till sitt nya badrum. Ett hamam skulle det bli. "Nu startar vi ofta...

0

Bada under hösthimlen

Det lilla badet i trädgården har blivit familjen Björssons favoritplats. Där är det alltid varmt. Även den kallaste vinterdag är det härligt att bada...

0

Slarva inte med poolskyddet!

Det är både dyrt och förbjudet att inte ha poolskydd. Här får du veta varför och en liten marknadsöversikt.

Vi i Villas policy
Avbryt

Här kan du bli medlem i Vi i Villa genom att logga in med ett befintligt konto från sociala medier eller genom att skapa ett nytt konto, kopplat till din e-postadress nedan.

Som medlem får du tillgång till erbjudande och rabatter från våra leverantörer. Du kan också enkelt deltaga i våra tävlingar och forum när du är inloggad som medlem på webbplatsen.

Läs mer om medlemskapet och hur vi hanterar dina personuppgifter.

 

Annons