Annons

Köpa pool eller spabad

Är du sugen på att skaffa en pool eller ett spabad? Allt fler villaägare väljer att förverkliga den dröm som förr kändes så avlägsen. Vi berättar för dig vad du ska tänka på när du ska välja och köpa pool. Vi ger dig också tips och råd kring underhåll och rengöring. Du hittar också massor av inspiration till ditt poolbygge.

Markpool eller ovanjordspool?

Är du osäker på vad som är fördelarna med en markpool respektive ovanmarkspool? Vilken är enklast och billigast att bygga, och krävs det bygglov? Hur ska grunden göras? Om du inte har en plan tomt kanske du undrar om det ens är möjligt att bygga en pool. Du hittar alla svaren här.

Storlek och form på poolen

Funderar du över vilken form du ska välja på din pool? Alternativen är flera, men vad passar bäst till din trädgård: en rektangulär, oval, rund eller kanske åttkantig pool? Finns det bra poolöverdrag för pooler i lite mer udda former? Och hur stor ska poolen vara? De estetiska valen är många. Vi guidar dig därför genom ditt beslut.

Valen av material är också viktiga. Ska du använda en så kallad liner som tätskikt, eller lyxar du till det med kakel eller mosaik?

Har du nyss bestämt dig och vill vara klar med poolbygget så snart som möjligt? Vi visar hur du kan bygga en pool på 30 dagar!

Underhåll och rengöring av poolen

Kanske undrar du hur viktigt det egentligen är med ett dräneringssystem till poolen, eller var ett reningsverk bäst placeras? Du kanske vill veta om det verkligen är nödvändigt med uppvärmning av poolen, och i sådana fall – vilket alternativ är bäst? Vad som är en lämplig pooltemperatur är också något vissa undrar över. Vi ger dig svar på dina frågor.

Vi ger dig också tips och råd om hur du rengör din pool och vilka verktyg och medel som är nödvändiga.

Kanske är du osäker på vad du ska göra med poolen när säsongen är över och vintern väntar runt hörnet. Vi berättar vad du behöver göra för att skydda poolen och alla tillbehör på vintern.

Spabad eller badtunna

Det kanske inte är en swimmingpool du är ute efter, utan ett värmande utomhusbad för hela året? Spabad utomhus är då ett alternativ som blir allt mer vanligt. Här kan du läsa om vad du behöver veta om bubbelpool för utomhusbruk. Om du är ute efter att köpa en badtunna istället så ger vi dig tips på bra modeller.

Läs mer Göm
Sortera på:
Filtrera efter typ:
Annons
Trädgård
0
Går du och drömmer om ett lyxigt spabad? Vi har listat 11 spabad och badtunnor från budget till lyx!
Pool
I samarbete med Poolkungen
Ska du köpa ett spabad? En värmande pool på terrassen är perfekt så här under kyliga vinterdagar. Christian Nordlander, verksamhetsansvarig på Poolkun...
Pool
0
Drömmer du om en egen pool? Vi i Villa listar 12 helt fantastiska pooler att inspireras och häpnas av!
Pool
0
Vad kostar det att bygga pool och hur planerar man poolbygget på bästa sätt? Här är poolproffsen bästa tips.
Trädgård
Den här artikeln är sponsrad.
När det är dags att bygga pool är vi på JF Fritid specialister. Vi strävar efter att sälja högkvalitativa pooler och pooltillbehör till absolut lägsta...
Pool
Den här artikeln är sponsrad.
Gullberg Jansson AB (publ) är ett miljöteknikföretag inom swimmingpool spabranschen och är idag marknadsledande leverantör av pooltak och poolvärmep...
Pool
0
Funderar du på att skaffa en härlig pool i trädgården? Underbart! Men som med de flesta byggen finns det mycket att tänka på. Här är en stor guide...
Pool
4
Badsäsongen är inte över – nu söker vi oss till de varma källorna. Ett rykande dopp under stjärnklar himmel är en sann hälsokur. Bäst avkoppling får...
Pool
1
Ska du köpa badtunna, men har svårt att välja modell? Här är 11 härliga badtunnor i olika storlekar och material – från budget till lyx.
Pool
0
I Vi i Villa nummer 4 intervjuade vi Sveriges mest glamorösa fyrabarnsmamma Hannah Graaf Karyd om hennes liv vid poolkanten. Här kan du läsa hela...
Pool
0
Bli cool med pool! Ta din inspiration från Hemnet - här är 12 villor med fantastiska pooler i trädgården.
Pool
0
När solen börjar titta fram på vårkanten vaknar också drömmen om en egen pool. Många pooler kan man bygga i egen regi. Är du händig kan du göra delar...
Vi i Villas policy
Avbryt

Här kan du bli medlem i Vi i Villa genom att logga in med ett befintligt konto från sociala medier eller genom att skapa ett nytt konto, kopplat till din e-postadress nedan.

Som medlem får du tillgång till erbjudande och rabatter från våra leverantörer. Du kan också enkelt deltaga i våra tävlingar och forum när du är inloggad som medlem på webbplatsen.

Läs mer om medlemskapet och hur vi hanterar dina personuppgifter.

 

Annons