Annons

Vinterfint i trädgården

Trädgårdsmöbler

Det är både roligt och enkelt att göra vackert pynt till vinterträdgården. Och är det inte kallgrader ute när man gör utsmyckningen, kan man lägga pyntet i frysen, för att sedan ha det klart tills dess kylan anländer.

Annons

Islyktor

Med hjälp av en rund plastburk, t ex en kakburk och en plastmugg kan man göra vackra islyktor. Ställ muggen i mitten av burken och lägg i en tyngd, t ex sten eller liknande. Fyll på med vatten mellan burken och muggen. Om man vill ha islyktor med färg, tillsätter man bara vattenfärg i vattnet innan man fyller på. Dekorera sedan med att sticka ner några kvistar eller blad i vattnet.

Kottar av humle blir också vackert. Låt stå ute att frysa till is eller lägg i frysen. Spola sedan varmt vatten i muggen och på utsidan av burken så lossnar de lätt.
Vill man göra större lyktor kan man använda sig av en större och en mindre plasthink. Tillvägagångssättet är detsamma.

 

Vinterkransar

Att binda egna vinterkransar till ytterdörren är ingen konst. Allt du behöver för att binda den här kransen är en halmstomme, metalltråd eller jutesnöre, ris, grankottar, sjöstjärnor, floristnålar och ett band.

Börja med att plocka riset, tänk på att det alltid går åt mer ris än vad man tror. Klipp därefter riset i mindre bitar. När man ska börja binda riset runt stommen drar man först metalltråden eller jutesnöret ett par varv runt stommen innan man börjar binda med små buketter av riset. Börja på mitten med en bukett, sedan en bukett inåt och därefter en bukett på stommens utsida. På så vis täcks hela stommen med ris och man kan fortsätta arbeta neråt. Tänk på att försöka ta jämna buketter och hela tiden arbeta neråt med samma avstånd så att det inte blir tjockare eller tunnare på vissa ställen.

När hela kransen har klätts in i ris fäster man tråden eller snöret. Sedan är det bara den roliga dekoreringen kvar! Vi fäste sjöstjärnorna med limpistol och kottarna med metalltråd och satte sedan fast floristnålarna och bandet som kransen sedan kunde hängas upp i.

Stjärnor och hjärtan av is


 

 

Med kakformar går det snabbt att göra fina ispynt att hänga i något litet träd eller buske. Lägg formarna på något plant underlag, t ex en plastburk. Ett nypon i varje kakform blir vackert, om man vill dekorera dem med något. Fyll på med vatten så att det täcker formarna. Varmt vatten fryser snabbare, eftersom det inte innehåller något syre.

Lägg ett dubbelvikt band i varje form, att hänga upp dem i. När de frusit och sedan ska tas loss från formarna är det bara att spola varmvatten under plastburken och därefter försiktigt runt formarna tills de lossnar. De håller länge, om man under blidväder lägger dem i frysen.

 

Annons

Dekorativa hjärtan

Hjärtan av talg är enkla att göra, vackra att hänga i granen och de uppskattas av övervintrande fåglar.

Smält kokosfett och rör sedan i havregryn, nötter och frön till dess att massan känns ganska fast. Häll ut massan i pepparkaksformar och ställ dem kallt så att de stelnar. När massan har stelnat helt, gör man ett hål där man kan trä i ett vackert och färgglatt band, innan de hängs upp.

 


 

 

 

 

En röd julkula har fått flytta utomhus.

Vackert frostig gör den sig bra mot granens gröna barr.

14 november 2008

0 Kommentarer

0

10 roliga lekar i trädgården

Samla familj och vänner och lek ute i sommar. Här 10 tips på roliga utomhus lekar som passar alla.

3

Behåll sommaren

Så är sommaren på väg mot sitt slut. Men visst kan du lura hösten några veckor till. Med lite extra värme och andra fiffiga lösningar kan du förlänga...

0

Skönt i skuggan!

Sol och värme hör sommaren till, men ibland blir det för mycket av det goda. Här får du tips på hur du skapar skön skugga i trädgården.

2

Bygg en sandlåda med trädgårdsplattor

Bygg en sandlåda till barnen. Med trädgårdsplattor gör du lätt en sandlåda som håller i många år. Så här bygger du en evighetssandlåda!

0

Trygga trampolinhopp i vår!

Trampolinmattorna växer fritt i landets trädgårdar så fort vårsolen tittat fram. Trenden verkar vara stabil – både barn och vuxna hoppar och studsar på...

0

Sätt färg på din trädgård!

Efter en lång mörk vinter kommer äntligen den efterlängtade våren. Nu är det hög tid att börja fixa i trädgården. Blommor ska planteras, träd och buskar...

0

Smarta prylen Flaggpost

Nu slipper du springa ut till brevlådan titt som tätt för att kolla om posten kommit.

3

24 bästa utemöblerna

Sitt, ligg, slappa, gunga eller häng. Här är sköna utemöbler att möblera trädgården med från 99 kronor – 51 500 kronor.

0

16 söta lekstugor – från budget till lyx

Klart att barnen ska få en lekstuga! Men vilken ska ni välja? En klassisk modell med veranda och snickarglädje? Eller något mer annorlunda som funkisstu...

Vi i Villas policy
Avbryt

Här kan du bli medlem i Vi i Villa genom att logga in med ett befintligt konto från sociala medier eller genom att skapa ett nytt konto, kopplat till din e-postadress nedan.

Som medlem får du tillgång till erbjudande och rabatter från våra leverantörer. Du kan också enkelt deltaga i våra tävlingar och forum när du är inloggad som medlem på webbplatsen.

Läs mer om medlemskapet och hur vi hanterar dina personuppgifter.

 

Annons