Annons

Vattentät låda för dynor

Trädgårdsmöbler

Det är härligt med generösa kuddar i stolar och på bänkar. Men för att slippa bära dem ut och in behövs bra förvaring. Naturligtvis finns det att köpa, men hur snygga är de gröna plastlådorna egentligen?

Annons

Jag tycker inte man ska snåla med mjuka material utomhus. Men för att inte behöva bära dem hit och dit, och för att dynorna ska slippa ligga slängda på hög innanför terrassdörren behövs en bra förvaring som är lättillgänglig. Jag har byggt en praktisk trälåda som dekorerats med lister och ornament. Bygget blev inte svårare än att skruva ihop en möbel från Ikea!

Så här snickrar du trälådan:

Du behöver

- Träskivor, jag köpte limmad furu som var 18 mm tjock.

- Två långsidor 115x42 cm, två kortsidor 42x60 cm, en botten 56,4x115 cm, och ett lock 60x120 cm

- Fyra reglar, 40x40 mm och 42 cm långa

- Dekorationslister och träornament

- Fyra stycken träben, tex små pelare eller annat man kan hitta på brädgården.

- 8 st 8 mm träplugg

- 2 Märkstift 8mm

Annons

- Häftpistol

- Träskruv, ca 70 stycken

- Listnålar

- Gångjärn två stycken

- 3.5 mm stålborr, 8mm träborr

- Skruvdragare

- Hammare

- Måttstock och penna

1. Såga till träskivorna. Det bästa är om du får hjälp på brädgården. Då blir måtten exakta plus att alla sågytorna blir snygga. Förborra sedan kortsidorna med ca 10 cm mellanrum, en knapp cm in från kanten. Använd den tunna stålborren. Skruva ihop dem med långsidorna till en låda. Låt botten ligga i när du gör det.

3. Förborra långsidorna. Ställ reglarna i hörnen och skruva fast dem i lågsidorna. Ställ lådan på sidan och förborra nertill en knapp cm från kanten ca 10 cm emellan och skruva sedan fast botten.

4. Rita ut benen i hörnen under lådan. Borra hål för träpluggen. Sätt i märkstiften och markera hålen i benen, borra. Limma fast träpluggen och sätt sedan fast benen. Skruva eventuellt i en skruv genom botten i lådan ovanifrån i varje ben.

5. Skruva fast gångjärnen.

6. Gersåga listerna och spika fast med nålspik. Träornamenten limmas och spikas fast.

7. Sy "inredningen", och häfta fast på några ställen så den ligger på plats. Måla med utomhusfärg. Jag använde en vanlig fasadlasyr.

Artikeln är uppdaterad juni 2013

Söker du köpinformation, klicka här för att komma till Vi i Villas Köpguide!
Söker du hantverkare, klicka här för att komma till Vi i Villas hantverksguide!
31 mars 2004

2 Kommentarer

2012-07-06
Mikael
0

10 roliga lekar i trädgården

Samla familj och vänner och lek ute i sommar. Här 10 tips på roliga utomhus lekar som passar alla.

3

Behåll sommaren

Så är sommaren på väg mot sitt slut. Men visst kan du lura hösten några veckor till. Med lite extra värme och andra fiffiga lösningar kan du förlänga...

0

Skönt i skuggan!

Sol och värme hör sommaren till, men ibland blir det för mycket av det goda. Här får du tips på hur du skapar skön skugga i trädgården.

2

Bygg en sandlåda med trädgårdsplattor

Bygg en sandlåda till barnen. Med trädgårdsplattor gör du lätt en sandlåda som håller i många år. Så här bygger du en evighetssandlåda!

0

Trygga trampolinhopp i vår!

Trampolinmattorna växer fritt i landets trädgårdar så fort vårsolen tittat fram. Trenden verkar vara stabil – både barn och vuxna hoppar och studsar på...

0

Sätt färg på din trädgård!

Efter en lång mörk vinter kommer äntligen den efterlängtade våren. Nu är det hög tid att börja fixa i trädgården. Blommor ska planteras, träd och buskar...

0

Smarta prylen Flaggpost

Nu slipper du springa ut till brevlådan titt som tätt för att kolla om posten kommit.

3

24 bästa utemöblerna

Sitt, ligg, slappa, gunga eller häng. Här är sköna utemöbler att möblera trädgården med från 99 kronor – 51 500 kronor.

0

16 söta lekstugor – från budget till lyx

Klart att barnen ska få en lekstuga! Men vilken ska ni välja? En klassisk modell med veranda och snickarglädje? Eller något mer annorlunda som funkisstu...

Vi i Villas policy
Avbryt

Här kan du bli medlem i Vi i Villa genom att logga in med ett befintligt konto från sociala medier eller genom att skapa ett nytt konto, kopplat till din e-postadress nedan.

Som medlem får du tillgång till erbjudande och rabatter från våra leverantörer. Du kan också enkelt deltaga i våra tävlingar och forum när du är inloggad som medlem på webbplatsen.

Läs mer om medlemskapet och hur vi hanterar dina personuppgifter.

 

Annons