Annons

Sköt om dina utemöbler

Trädgårdsmöbler

Trädgårdsmöbler av trä kan i princip hålla nästan hur länge som helst. Det gäller bara att vårda dem.

Annons

Trädgårdsmöbler av trä - och då menar vi inte bara exklusiva teakmöbler - kan i princip hålla nästan hur länge som helst. Det enda som krävs är att man lägger ned lite tid på att vårda dem.

Det gör inte så mycket om det regnar på dina utemöbler. Den ständiga fukten från marken är värre. Speciellt gäller detta om bord- och stolsbenens ändträ har kontakt med marken. Ändträ kan suga upp 10 gånger mer fukt än de hyvlade sidorna av en bräda. Om du vill bevara utemöblerna länge, är det här du kan göra den viktigast insatsen.

Burklocks-tricket
Det här är precis lika enkelt som effektivt. Placera ett burklock under varje ben. Fyll på med olja och låt träet suga åt sig något dygn. På liknande sätt kan du även impregnera stolpar som ska slås ned i marken. Ställ dem med spetsen ned i ett djupt kärl med träolja några dygn.

Olja in sent på våren
Undvik att olja möblerna i stark värme och solsken. Då torkar oljan för snabbt utan att impregnera ytan. Bäst är att olja in sent på våren, då både trävirket och luften är torr och sval. Stryk trärena ytor flödigt med träolja. Överflödig olja ska du torka bort innan den skinntorkar och blir ful. De oljedränkta trasorna du använt, lägger du i en plåthink eller glasburk direkt efter att du är klar. De kan nämligen självantända. Fyll hinken eller burken med vatten och sätt på ett lock. Låt sedan trasorna ligga i blöt minst ett dygn, innan du slänger dem.

 

Söker du köpinformation, klicka här för att komma till Vi i Villas Köpguide!
Söker du hantverkare, klicka här för att komma till Vi i Villas hantverksguide!
Annons
14 januari 2001

0 Kommentarer

0

10 roliga lekar i trädgården

Samla familj och vänner och lek ute i sommar. Här 10 tips på roliga utomhus lekar som passar alla.

3

Behåll sommaren

Så är sommaren på väg mot sitt slut. Men visst kan du lura hösten några veckor till. Med lite extra värme och andra fiffiga lösningar kan du förlänga...

0

Skönt i skuggan!

Sol och värme hör sommaren till, men ibland blir det för mycket av det goda. Här får du tips på hur du skapar skön skugga i trädgården.

2

Bygg en sandlåda med trädgårdsplattor

Bygg en sandlåda till barnen. Med trädgårdsplattor gör du lätt en sandlåda som håller i många år. Så här bygger du en evighetssandlåda!

0

Trygga trampolinhopp i vår!

Trampolinmattorna växer fritt i landets trädgårdar så fort vårsolen tittat fram. Trenden verkar vara stabil – både barn och vuxna hoppar och studsar på...

0

Sätt färg på din trädgård!

Efter en lång mörk vinter kommer äntligen den efterlängtade våren. Nu är det hög tid att börja fixa i trädgården. Blommor ska planteras, träd och buskar...

0

Smarta prylen Flaggpost

Nu slipper du springa ut till brevlådan titt som tätt för att kolla om posten kommit.

3

24 bästa utemöblerna

Sitt, ligg, slappa, gunga eller häng. Här är sköna utemöbler att möblera trädgården med från 99 kronor – 51 500 kronor.

0

16 söta lekstugor – från budget till lyx

Klart att barnen ska få en lekstuga! Men vilken ska ni välja? En klassisk modell med veranda och snickarglädje? Eller något mer annorlunda som funkisstu...

Vi i Villas policy
Avbryt

Här kan du bli medlem i Vi i Villa genom att logga in med ett befintligt konto från sociala medier eller genom att skapa ett nytt konto, kopplat till din e-postadress nedan.

Som medlem får du tillgång till erbjudande och rabatter från våra leverantörer. Du kan också enkelt deltaga i våra tävlingar och forum när du är inloggad som medlem på webbplatsen.

Läs mer om medlemskapet och hur vi hanterar dina personuppgifter.

 

Annons