Annons
De smutsvita plaststolarna förvandlade till en fräsch färgklick i trädgården! Vitt brickbord, 125 kronor, Åhlens, randiga keramikskålar, 90 kronor, Room. Grön väska i plast, 135 kronor, Room.
De smutsvita plaststolarna förvandlade till en fräsch färgklick i trädgården! Vitt brickbord, 125 kronor, Åhlens, randiga keramikskålar, 90 kronor, Room. Grön väska i plast, 135 kronor, Room.

Piggare plast

Trädgårdsmöbler

Ge den vita plastmöbeln ett nytt, roligt sommarliv med färg.

Annons

Den vita plaststolen hittar man i snart sagt alla svenska trädgårdar. Den är billig, finns att köpa nästan överallt, kräver inget underhåll men blir med tiden ändå ofta lite solkig. Men byt inte ut den för det, gör istället något personligt av den. Vi lät måla våra två plaststolar i en härligt röd kulör och utmed stolsryggen och sitsen målade vi fräscha, vita ränder. Det blev en härlig färgklick i grönskan!

Det här behöver du:

Målartvätt
Sandpapper
Målarfärg, Tinova V täckfärg, Akryl, S 1080-Y90R och vit, Nordsjö.
Pensel
Målartejp

Gör så här:

1. Börja med att tvätta av stolen med målartvätt.

2. Rugga upp ytan på stolen med fint sandpapper, så att färgen fäster bättre.

3. Måla stolen i önskad kulör, minst två strykningar och låt torka ordentligt mellan strykningarna (se anvisningar på färgburken).
Om man vill måla mönster på stolen ska man börja med den ljusaste kulören, i vårt fall den vita, för att sedan gå på med den mer starka kulören. Använd målartejp för att få snygga linjer mellan kulörerna.

 

Söker du köpinformation, klicka här för att komma till Vi i Villas Köpguide!
Söker du hantverkare, klicka här för att komma till Vi i Villas hantverksguide!
Annons
23 april 2003

0 Kommentarer

0

10 roliga lekar i trädgården

Samla familj och vänner och lek ute i sommar. Här 10 tips på roliga utomhus lekar som passar alla.

3

Behåll sommaren

Så är sommaren på väg mot sitt slut. Men visst kan du lura hösten några veckor till. Med lite extra värme och andra fiffiga lösningar kan du förlänga...

0

Skönt i skuggan!

Sol och värme hör sommaren till, men ibland blir det för mycket av det goda. Här får du tips på hur du skapar skön skugga i trädgården.

2

Bygg en sandlåda med trädgårdsplattor

Bygg en sandlåda till barnen. Med trädgårdsplattor gör du lätt en sandlåda som håller i många år. Så här bygger du en evighetssandlåda!

0

Trygga trampolinhopp i vår!

Trampolinmattorna växer fritt i landets trädgårdar så fort vårsolen tittat fram. Trenden verkar vara stabil – både barn och vuxna hoppar och studsar på...

0

Sätt färg på din trädgård!

Efter en lång mörk vinter kommer äntligen den efterlängtade våren. Nu är det hög tid att börja fixa i trädgården. Blommor ska planteras, träd och buskar...

0

Smarta prylen Flaggpost

Nu slipper du springa ut till brevlådan titt som tätt för att kolla om posten kommit.

3

24 bästa utemöblerna

Sitt, ligg, slappa, gunga eller häng. Här är sköna utemöbler att möblera trädgården med från 99 kronor – 51 500 kronor.

0

16 söta lekstugor – från budget till lyx

Klart att barnen ska få en lekstuga! Men vilken ska ni välja? En klassisk modell med veranda och snickarglädje? Eller något mer annorlunda som funkisstu...

Vi i Villas policy
Avbryt

Här kan du bli medlem i Vi i Villa genom att logga in med ett befintligt konto från sociala medier eller genom att skapa ett nytt konto, kopplat till din e-postadress nedan.

Som medlem får du tillgång till erbjudande och rabatter från våra leverantörer. Du kan också enkelt deltaga i våra tävlingar och forum när du är inloggad som medlem på webbplatsen.

Läs mer om medlemskapet och hur vi hanterar dina personuppgifter.

 

Annons