Annons
De smutsvita plaststolarna förvandlade till en fräsch färgklick i trädgården! Vitt brickbord, 125 kronor, Åhlens, randiga keramikskålar, 90 kronor, Room. Grön väska i plast, 135 kronor, Room.
De smutsvita plaststolarna förvandlade till en fräsch färgklick i trädgården! Vitt brickbord, 125 kronor, Åhlens, randiga keramikskålar, 90 kronor, Room. Grön väska i plast, 135 kronor, Room.

Piggare plast

Trädgårdsmöbler

Ge den vita plastmöbeln ett nytt, roligt sommarliv med färg.

Annons

Den vita plaststolen hittar man i snart sagt alla svenska trädgårdar. Den är billig, finns att köpa nästan överallt, kräver inget underhåll men blir med tiden ändå ofta lite solkig. Men byt inte ut den för det, gör istället något personligt av den. Vi lät måla våra två plaststolar i en härligt röd kulör och utmed stolsryggen och sitsen målade vi fräscha, vita ränder. Det blev en härlig färgklick i grönskan!

Det här behöver du:

Målartvätt
Sandpapper
Målarfärg, Tinova V täckfärg, Akryl, S 1080-Y90R och vit, Nordsjö.
Pensel
Målartejp

Gör så här:

1. Börja med att tvätta av stolen med målartvätt.

2. Rugga upp ytan på stolen med fint sandpapper, så att färgen fäster bättre.

3. Måla stolen i önskad kulör, minst två strykningar och låt torka ordentligt mellan strykningarna (se anvisningar på färgburken).
Om man vill måla mönster på stolen ska man börja med den ljusaste kulören, i vårt fall den vita, för att sedan gå på med den mer starka kulören. Använd målartejp för att få snygga linjer mellan kulörerna.

 

Söker du köpinformation, klicka här för att komma till Vi i Villas Köpguide!
Söker du hantverkare, klicka här för att komma till Vi i Villas hantverksguide!
Annons
23 april 2003

0 Kommentarer

0

"Hur målar jag om utemöblerna?"

Går det att rädda gamla utemöbler, undrade Vi i Villas läsare. Läs vår expert Ken Kennards svar här.

1

Sommarens bästa bord – spana in dess smarta funktion här...

Ett litet snickeri i Vadstena har byggt ett bord som gjort succé på nätet. Spana in dess smarta funktion, perfekt för sommarens grillfester, här!

0

Armlänstol i Amerikamodell

Det här Amerikafåtöljen är en både smäcker och mycket stadig stol med god sittkomfort. Stolen är en variant av den s.k. Amerikafåtöljen, populär under...

0

Bygg sommarens finaste altanbord med Snickar-Björn och Maria

Björn Christiernsson och chefredaktör Maria visar hur du bygger finaste altanbordet med bockben, brädor och "korsstygn".

0

10 roliga lekar i trädgården

Samla familj och vänner och lek ute i sommar. Här 10 tips på roliga utomhus lekar som passar alla.

2

Vattentät låda för dynor

Det är härligt med generösa kuddar i stolar och på bänkar. Men för att slippa bära dem ut och in behövs bra förvaring. Naturligtvis finns det att köpa,...

0

Olja möbelben

Små kreativa idéer när fantasin tryter.

0

Sandlåda med solskydd

Om man vill göra små barn glada ska man ha en sandlåda i trädgården. Den här modellen är flyttbar, fantasifull, och har dessutom den stora fördelen att...

0

Fest i alla väder

Försommartid är festtid. Nu är det dags för studentfester, dop eller bara fest helt enkelt! Med hjälp av parasoller, tält och annat räddar du festen...

Vi i Villas policy
Avbryt

Här kan du bli medlem i Vi i Villa genom att logga in med ett befintligt konto från sociala medier eller genom att skapa ett nytt konto, kopplat till din e-postadress nedan.

Som medlem får du tillgång till erbjudande och rabatter från våra leverantörer. Du kan också enkelt deltaga i våra tävlingar och forum när du är inloggad som medlem på webbplatsen.

Läs mer om medlemskapet och hur vi hanterar dina personuppgifter.

 

Annons