Annons

Armlänstol i Amerikamodell

Trädgårdsmöbler

Det här Amerikafåtöljen är en både smäcker och mycket stadig stol med god sittkomfort. Stolen är en variant av den s.k. Amerikafåtöljen, populär under förra seklet. Men vanligtvis var den då betydligt kraftigare.

Annons

Så här gör du en Amerikafötölj:

Armlänstolen tillverkas av furu. Benen, som i sin förlängning även bildar stöd åt armlänen, hyvlas till måttet 22¥68 mm.

Även sitsens sarger samt ryggstödets tvärslå hyvlas till samma mått.
Ryggstödets tvärslå, som ges längden 545 mm, får vila i utsågade urtag i bakbenens förlängning för ökad stabilitet.

Övriga delar hyvlas till 17 mm tjocklek och ges bredden 68 mm, med undantag för armlänen, som profilsågas till rätt form.
Delarna spikas alternativt skruvas ihop i förborrade hål för ökad hållfasthet. Stolen målas med linoljefärg i tunna skikt i lämplig kulör.


Ruta: Beskrivningen är hämtad från boken ” Klassiska trädgårdsmöbler att snickra själv” av Peter Långberg. ICA Förlaget, ISBN 91-534-2426-3. Pris cirka 240 kronor.

 

Söker du köpinformation, klicka här för att komma till Vi i Villas Köpguide!
Söker du hantverkare, klicka här för att komma till Vi i Villas hantverksguide!
Annons
16 februari 2005

0 Kommentarer

0

"Hur målar jag om utemöblerna?"

Går det att rädda gamla utemöbler, undrade Vi i Villas läsare. Läs vår expert Ken Kennards svar här.

1

Sommarens bästa bord – spana in dess smarta funktion här...

Ett litet snickeri i Vadstena har byggt ett bord som gjort succé på nätet. Spana in dess smarta funktion, perfekt för sommarens grillfester, här!

0

Bygg sommarens finaste altanbord med Snickar-Björn och Maria

Björn Christiernsson och chefredaktör Maria visar hur du bygger finaste altanbordet med bockben, brädor och "korsstygn".

0

10 roliga lekar i trädgården

Samla familj och vänner och lek ute i sommar. Här 10 tips på roliga utomhus lekar som passar alla.

2

Vattentät låda för dynor

Det är härligt med generösa kuddar i stolar och på bänkar. Men för att slippa bära dem ut och in behövs bra förvaring. Naturligtvis finns det att köpa,...

0

Olja möbelben

Små kreativa idéer när fantasin tryter.

0

Sandlåda med solskydd

Om man vill göra små barn glada ska man ha en sandlåda i trädgården. Den här modellen är flyttbar, fantasifull, och har dessutom den stora fördelen att...

0

Fest i alla väder

Försommartid är festtid. Nu är det dags för studentfester, dop eller bara fest helt enkelt! Med hjälp av parasoller, tält och annat räddar du festen...

0

Soltak till vilstolen

Sol i all ära, men ibland känns det skönt att kunna slappna av med huvudet i skuggan en stund. Händiga Reva visar hur du enkelt snickrar ett litet tak...

Vi i Villas policy
Avbryt

Här kan du bli medlem i Vi i Villa genom att logga in med ett befintligt konto från sociala medier eller genom att skapa ett nytt konto, kopplat till din e-postadress nedan.

Som medlem får du tillgång till erbjudande och rabatter från våra leverantörer. Du kan också enkelt deltaga i våra tävlingar och forum när du är inloggad som medlem på webbplatsen.

Läs mer om medlemskapet och hur vi hanterar dina personuppgifter.

 

Annons