Annons

Armlänstol i Amerikamodell

Trädgårdsmöbler

Det här Amerikafåtöljen är en både smäcker och mycket stadig stol med god sittkomfort. Stolen är en variant av den s.k. Amerikafåtöljen, populär under förra seklet. Men vanligtvis var den då betydligt kraftigare.

Annons

Så här gör du en Amerikafötölj:

Armlänstolen tillverkas av furu. Benen, som i sin förlängning även bildar stöd åt armlänen, hyvlas till måttet 22¥68 mm.

Även sitsens sarger samt ryggstödets tvärslå hyvlas till samma mått.
Ryggstödets tvärslå, som ges längden 545 mm, får vila i utsågade urtag i bakbenens förlängning för ökad stabilitet.

Övriga delar hyvlas till 17 mm tjocklek och ges bredden 68 mm, med undantag för armlänen, som profilsågas till rätt form.
Delarna spikas alternativt skruvas ihop i förborrade hål för ökad hållfasthet. Stolen målas med linoljefärg i tunna skikt i lämplig kulör.


Ruta: Beskrivningen är hämtad från boken ” Klassiska trädgårdsmöbler att snickra själv” av Peter Långberg. ICA Förlaget, ISBN 91-534-2426-3. Pris cirka 240 kronor.

 

Söker du köpinformation, klicka här för att komma till Vi i Villas Köpguide!
Söker du hantverkare, klicka här för att komma till Vi i Villas hantverksguide!
Annons
16 februari 2005

0 Kommentarer

0

10 roliga lekar i trädgården

Samla familj och vänner och lek ute i sommar. Här 10 tips på roliga utomhus lekar som passar alla.

3

Behåll sommaren

Så är sommaren på väg mot sitt slut. Men visst kan du lura hösten några veckor till. Med lite extra värme och andra fiffiga lösningar kan du förlänga...

0

Skönt i skuggan!

Sol och värme hör sommaren till, men ibland blir det för mycket av det goda. Här får du tips på hur du skapar skön skugga i trädgården.

2

Bygg en sandlåda med trädgårdsplattor

Bygg en sandlåda till barnen. Med trädgårdsplattor gör du lätt en sandlåda som håller i många år. Så här bygger du en evighetssandlåda!

0

Trygga trampolinhopp i vår!

Trampolinmattorna växer fritt i landets trädgårdar så fort vårsolen tittat fram. Trenden verkar vara stabil – både barn och vuxna hoppar och studsar på...

0

Sätt färg på din trädgård!

Efter en lång mörk vinter kommer äntligen den efterlängtade våren. Nu är det hög tid att börja fixa i trädgården. Blommor ska planteras, träd och buskar...

0

Smarta prylen Flaggpost

Nu slipper du springa ut till brevlådan titt som tätt för att kolla om posten kommit.

3

24 bästa utemöblerna

Sitt, ligg, slappa, gunga eller häng. Här är sköna utemöbler att möblera trädgården med från 99 kronor – 51 500 kronor.

0

16 söta lekstugor – från budget till lyx

Klart att barnen ska få en lekstuga! Men vilken ska ni välja? En klassisk modell med veranda och snickarglädje? Eller något mer annorlunda som funkisstu...

Vi i Villas policy
Avbryt

Här kan du bli medlem i Vi i Villa genom att logga in med ett befintligt konto från sociala medier eller genom att skapa ett nytt konto, kopplat till din e-postadress nedan.

Som medlem får du tillgång till erbjudande och rabatter från våra leverantörer. Du kan också enkelt deltaga i våra tävlingar och forum när du är inloggad som medlem på webbplatsen.

Läs mer om medlemskapet och hur vi hanterar dina personuppgifter.

 

Annons