Annons
Sorteringspåsar, 4-pack. 198 kronor. www.smartasaker.se
Sorteringspåsar, 4-pack. 198 kronor. www.smartasaker.se

Förenkla din sopsortering

Kompost och sopsortering

Vill du återvinna dina sopor men tycker det är svårt att hitta bra ­förvaring? Vi har hittat några fiffiga lösningar som gör sorteringen enklare.

Annons

Gamla glödlampor och batterier ska man källsortera. Tänk på att sortera lågenergilampor separat. 195 kronor. www. forvara.se


Smart papperskorg som sorterar mat, papper, metall och plast i olika fack. Fiffigt för kontoret eller tonårsrummet. Från 1 500 kronor på ­minesaboveground.se


Biohyllan, PWS Nordic. Nytt smart hjälpmedel för matavfall. Finns att beställa från din kommun. www.pwsab.se

Retur, Förvaringskorg på hjul, 299 kronor. Granit

Avfallskvarn under diskbänken! Matavfallet mals ner direkt i ditt avlopp.  Från 4 950 kronor. Kolla med din kommun om de godkänner en installation. www.miljokvarnar.se


Trans återvinningslåda gömmer lätt en papperspåse. 1 295 kronor.  www.trans-form.se

Detta tycker ­Sveriges villa­ägare är krångligast att sortera:

1. Målarfärg/kemikalier (31 procent)
2. Lågenergilampor (30 procent)
3. Glödlampor (26 procent)
4. Frigolit (12 procent)
5. Batterier (11 procent)

Viktigast att ­återvinna av ­miljöskäl:

1. Batterier (70 procent)
2. Målarfärg/kemikalier (60 procent)
3. Lågenergilampor (46 procent)
4. Glödlampor (21 procent)
5. Plast (18 procent)

Källa: Villapanelen oktober 2012

Annons

Hjälp att få

Sita har en tjänst i ett femtiotal av landets kommuner där du kan beställa olika renhållningsabonnemang. Läs mer vad som gäller i din kommun.www.sita.se

Även enstaka hämtningar av grovsopor kan beställas och kostar 240 kronor per kubikmeter i Stockholmsområdet.

En annan tjänst som ännu bara finns i Stockholm är Villasäcken. Köp en säck på webben, eller i särskilda byggvaruhus, fyll den med grovsopor som därefter hämtas vid dörren inom fem arbetsdagar.  Pris för en kubik är max 500 kronor. www.villasacken.se

 

Söker du köpinformation, klicka här för att komma till Vi i Villas Köpguide!
Söker du hantverkare, klicka här för att komma till Vi i Villas hantverksguide!
31. oktober 2012
 
Annons
Mer om Kompost och sopsortering

Stor kompostguide: Allt du behöver veta om att kompostera

Kompost och sopsortering Att kompostera har många fördelar, det är bra för miljön och du sparar pengar på köpet. Men hur fungerar en kompost och vad kan jag lägga på komposten? Här är allt du behöver veta.

Bygg ett snyggt skåp till ditt sopkärl

Kompost och sopsortering Har du tröttnat på att det första dina gäster ser på väg till ytterdörren är ett fult sopkärl? Snickra ihop ett skåp till kärlet så att det inte syns....

Minska risken för vildsvin i trägården

Kompost och sopsortering Vildsvin är vanligtvis mycket skygga djur, men nattetid kan söka sig till våra villaträdgårdar för att böka jorden i jakt på föda – till mångas stora...

Många frågetecken kring sopor

Kompost och sopsortering Sverige är ett föregångsland när det gäller sophantering. Det är en komplicerad apparat och hur framtidens soptunnor kommer att se ut kan vi bara fantisera om.

Sortera mera

Kompost och sopsortering Snabba tips för en bättre sopsortering hemma kommer här.

Vilket sorteringssystem passar dig?

Kompost och sopsortering Ordning och reda bland soporna! Javisst går det - här visar vi olika sopsorteringssystem som hjälper dig.

Lysrör ska återvinnas - så tänk på var du slänger dem

Kompost och sopsortering Lysrör använder vi väl främst i kök och badrum hemma och då och då har de tjänat ut och måste bytas.

Vi hjälper varandra i trädgården!

Kompost och sopsortering Vi i Villas chefredaktör Stina Abenius tröttnade på alla lååånga trädgårdsprojekt. Hon bjöd in sina kompisar på fixardag. Nu har det blivit en hjälpstaf...

Kompostlycka

Kompost och sopsortering Kompostera - och minska växthuseffekten! Redan försökt men kört fast? Vi hjälper dig att lyckas med komposten.

Vi i Villas policy
Avbryt

Villkor för Vi i Villas tävlingar och policy

Användarvillkor som medlem på Viivilla.se 

Som medlem i Vi i Villa-klubben får du tillgång till exklusiva artiklar, tävlingar och quiz samt kan ta del av unika erbjudanden från våra samarbetspartners. Du kan även diskutera i forumet där du får tips och råd från andra villaägare.

Allt om användarvillkoren som medlem, som vett och etikett samt hur ditt uppladdade material behandlas kan du läsa här.

 

Tävlingsvillkor

Tänk på att ange en giltig e-postadress för att kunna kontaktas vid eventuella tävlingsvinster, få erbjudanden och nyhetsutskick. För att vara med i tävlingar behöver du vara inloggad och ange adress och telefonnummer i din profil, så att vi kan kontakta dig vid en eventuell vinst. När du fyllt i denna information första gången behöver du bara logga in nästa gång du vill vara med i en ny tävling, så finns dina kontaktuppgifter sparade.

Anställda inom Vi i Villa/Bonnier Publications AB och företag som utgör samarbetspartners i aktuell tävling kan inte delta i Vi i Villas tävlingar.

Vid alla tävlingar gäller 18 års åldersgräns för att delta - alternativt målsmans medgivande.

Endast ett pris per familj/hushåll och tävling.

Vinnaren kan inte byta ut vinsten mot ekonomisk ersättning eller överlåta vinsten till någon annan.

Alla eventuella avgifter och/eller skatter som uppstår i samband med vinstutdelning betalas av vinnaren. Om inte annat anges, ansvarar Vi i Villa/Bonnier Publications AB inte för extra kostnader i samband med vinsten.

Vi i Villa/Bonnier Publications AB är inte ansvariga för tekniska fel rörande webb, telefon, e-post eller brev.

Vinnarens namn, ort och motivering kan komma att användas i marknadsföringssyfte på Vi i Villas hemsida, sponsorernas hemsidor eller annan annonsplats.

Om inte Vi i Villa har fått tag på vinnaren genom de kontaktuppgifter som lämnats av deltagaren i tävlingen inom 20 dagar kommer juryn att utse en ny vinnare. Deltagaren i tävlingen ansvarar själv för att kontaktuppgifterna är korrekta. 

Juryn består av representanter från Vi i Villa/Bonnier Publications AB om inte annat anges. Juryns beslut kan inte överklagas. Bonnier Publications AB ansvarar inte för extraordinära händelser och omständigheter som ligger utanför vår kontroll, till exempel konkurser eller förändringar hos våra samarbetspartners i tävlingen.

Tävlingsbidrag med stötande innehåll som till exempel personliga påhopp eller som inte följer tävlingstemat kan komma att raderas utan förvarning.

  

Behandling av personuppgifter 

Bonnier Publications AB ( 556105-0351)  är ansvarig för personuppgiftsbehandlingen för Vi i Villa. Personuppgifter kan lämnas ut till Vi i Villas samarbetspartners, efter ditt samtycke i varje enskilt fall. Personuppgifter lämnas ut till myndighet endast där så krävs med stöd av lag eller myndighetsbeslut.

Företagen inom Bonnierkoncernen driver ett gemensamt kund- och användarregister. Genom att samtycka till Vi i Villas villkor samtycker du till personuppgiftsbehandling inom Bonnierkoncernen. Läs mer på www.kunddata.bonnier.se.

Du har rätt att utan kostnad återkalla samtycke, begära rättelse/radering av eventuellt felaktiga uppgifter eller skriftligen begära ett registerutdrag.

 

Kontakt

Kontakta i första hand kundtjänsten för Vi i Villa på e-post [email protected] 

Bonniers personuppgiftsombud kan nås via brev till ”Personuppgiftsombudet, Bonnier AB, 11390 Stockholm”, eller E-post [email protected]

 

Annons