Annons

Kompostering och sopsortering

Här berättar vi för dig hur du förenklar arbetet med kompostering och sopsortering i villa. Vi lever i ett konsumtionssamhälle där vi köper och slänger saker på löpande band. Men var ska allt skräp ta vägen? Mycket går, som tur är, att återanvända eller återvinna, men har du koll på hur du på ett smidigt sätt kan åstadkomma detta? Det har vi, och det delar vi med oss här.

Vad är återvinningsbart?

Du kanske inte är riktigt säker på vad det egentligen är som du kan återvinna? Vad räknas som mjukplast och vad anses vara pappersförpackningar? Vi ger dig enkla och överskådliga guider för vad som faktiskt är vad. Kraven på rengöring kanske också avskräcker många, hur mycket ska du egentligen rengöra det som du ska återvinna?

Du kanske också vill veta vad som är extra viktigt att återvinna, vad som räknas som farligt avfall. Och vad ska du göra om du till exempel behöver slänga ett helt kylskåp när du bor i villa? Vi ger dig svaren.

Olika sorteringssystem för källsortering

Skulle du vilja bli bättre på att källsortera, men har inget bra system för det? Vi ger dig tips på bra sorteringssystem! Olika system passar olika hushåll och här får du veta vad som passar dig bäst.

Tycker du, som många andra, att soptunnan på framsidan av huset förstör intrycket? Då visar vi dig hur du kan bygga ett litet hus till soptunnan.

Kompost – bra för både miljön och plånboken

Att kompostera är både klimatsmart och sparsmart – världen får mindre sopor och du får återvunnen jord att använda i trädgården. Här får du veta allt om praktisk kompostering. Vad är skillnaden på en trädgårdskompost och en varmkompost? Och vad är det egentligen som får komposteras? Vi ger dig svar på dina frågor.

Du får tips om färdiga modeller eller hur du bygger en kompost själv. Du får också veta var på tomten du bäst placerar komposten och vilken storlek som passar ditt hushåll. Vi ger dig också förslag på hur du kan göra din kompost lite trevligare att se på – hur du kan dölja det faktum att det egentligen är en hög med sopor.

Skötsel av komposten

Du undrar kanske om och hur komposten ska skötas eller hur du kan påskynda komposteringsprocessen för att snabbare kunna använda kompostjorden. Eller så kanske undrar hur du håller råttor, flugor och andra djur borta från den. Vi ger dig konkreta råd. 

Läs mer Göm
Sortera på:
Filtrera efter typ:
Annons
Medlems-
innehåll
5
Fönsterkuvert, tepåsar och värmeljus- hållare – Vi i Villa ger dig full koll på var du får slänga dina använda prylar.
0
Att kompostera har många fördelar, det är bra för miljön och du sparar pengar på köpet. Men hur fungerar en kompost och vad kan jag lägga på komposten...
0
Har du tröttnat på att det första dina gäster ser på väg till ytterdörren är ett fult sopkärl? Snickra ihop ett skåp till kärlet så att det inte...
2
Vildsvin är vanligtvis mycket skygga djur, men nattetid kan söka sig till våra villaträdgårdar för att böka jorden i jakt på föda – till mångas stora...
3
En trevlig snigel som normalt sett inte orsakar stora skador, så beskrivs pantersnigeln, eller leopardsnigeln som den också kallas. Limax Maximus...
5
Regniga somrar kan sniglarna bli ett riktigt gissel – framför allt om mördarsnigeln hittat in i trädgården. Här ger vi tips på hur du bäst minskar...
3
Vill du återvinna dina sopor men tycker det är svårt att hitta bra ­förvaring? Vi har hittat några fiffiga lösningar som gör sorteringen enklare.
0
Sverige är ett föregångsland när det gäller sophantering. Det är en komplicerad apparat och hur framtidens soptunnor kommer att se ut kan vi bara...
7
Många villaägare får se sina trädgårdar skövlas av sniglar och knepen att slippa dem är åtskilliga. Här får du tips om hur du kan bli av med mördarsni...
0
Semestertider betyder att tusentals svenskar under några veckor byter bostadsort. Men i och med semesterflytten uppstår ofta praktiska frågor. Var...
3
Det ligger i tiden att man bör ta hand om sitt eget skräp. Och vill man verkligen göra det ordentligt så är kompostering en måstegrej. Här får du...
1
I trädgården finns både vänner och ovänner. Därför är det inte det bästa alternativet att bespruta i trädgården då risken är att du blir av med nyttod...
Vi i Villas policy
Avbryt

Villkor för Vi i Villas tävlingar och policy

Användarvillkor som medlem på Viivilla.se 

Som medlem i Vi i Villa-klubben får du tillgång till exklusiva artiklar, tävlingar och quiz samt kan ta del av unika erbjudanden från våra samarbetspartners. Du kan även diskutera i forumet där du får tips och råd från andra villaägare.

Allt om användarvillkoren som medlem, som vett och etikett samt hur ditt uppladdade material behandlas kan du läsa här.

 

Tävlingsvillkor

Tänk på att ange en giltig e-postadress för att kunna kontaktas vid eventuella tävlingsvinster, få erbjudanden och nyhetsutskick. För att vara med i tävlingar behöver du vara inloggad och ange adress och telefonnummer i din profil, så att vi kan kontakta dig vid en eventuell vinst. När du fyllt i denna information första gången behöver du bara logga in nästa gång du vill vara med i en ny tävling, så finns dina kontaktuppgifter sparade.

Anställda inom Vi i Villa/Bonnier Publications AB och företag som utgör samarbetspartners i aktuell tävling kan inte delta i Vi i Villas tävlingar.

Vid alla tävlingar gäller 18 års åldersgräns för att delta - alternativt målsmans medgivande.

Endast ett pris per familj/hushåll och tävling.

Vinnaren kan inte byta ut vinsten mot ekonomisk ersättning eller överlåta vinsten till någon annan.

Alla eventuella avgifter och/eller skatter som uppstår i samband med vinstutdelning betalas av vinnaren. Om inte annat anges, ansvarar Vi i Villa/Bonnier Publications AB inte för extra kostnader i samband med vinsten.

Vi i Villa/Bonnier Publications AB är inte ansvariga för tekniska fel rörande webb, telefon, e-post eller brev.

Vinnarens namn, ort och motivering kan komma att användas i marknadsföringssyfte på Vi i Villas hemsida, sponsorernas hemsidor eller annan annonsplats.

Om inte Vi i Villa har fått tag på vinnaren genom de kontaktuppgifter som lämnats av deltagaren i tävlingen inom 20 dagar kommer juryn att utse en ny vinnare. Deltagaren i tävlingen ansvarar själv för att kontaktuppgifterna är korrekta. 

Juryn består av representanter från Vi i Villa/Bonnier Publications AB om inte annat anges. Juryns beslut kan inte överklagas. Bonnier Publications AB ansvarar inte för extraordinära händelser och omständigheter som ligger utanför vår kontroll, till exempel konkurser eller förändringar hos våra samarbetspartners i tävlingen.

Tävlingsbidrag med stötande innehåll som till exempel personliga påhopp eller som inte följer tävlingstemat kan komma att raderas utan förvarning.

  

Behandling av personuppgifter 

Bonnier Publications AB ( 556105-0351)  är ansvarig för personuppgiftsbehandlingen för Vi i Villa. Personuppgifter kan lämnas ut till Vi i Villas samarbetspartners, efter ditt samtycke i varje enskilt fall. Personuppgifter lämnas ut till myndighet endast där så krävs med stöd av lag eller myndighetsbeslut.

Företagen inom Bonnierkoncernen driver ett gemensamt kund- och användarregister. Genom att samtycka till Vi i Villas villkor samtycker du till personuppgiftsbehandling inom Bonnierkoncernen. Läs mer på www.kunddata.bonnier.se.

Du har rätt att utan kostnad återkalla samtycke, begära rättelse/radering av eventuellt felaktiga uppgifter eller skriftligen begära ett registerutdrag.

 

Kontakt

Kontakta i första hand kundtjänsten för Vi i Villa på e-post [email protected] 

Bonniers personuppgiftsombud kan nås via brev till ”Personuppgiftsombudet, Bonnier AB, 11390 Stockholm”, eller E-post [email protected]

 

Annons