Annons
Stor, större, störst. Gasolgrillen håller definitivt på att bli allt populärare. Gasolgrill Garden har 4 rostfria brännare, emaljerade galler, sidobrännare, infrabrännare, rejäla avställningsytor, rostfri vask, vattenkran.
Stor, större, störst. Gasolgrillen håller definitivt på att bli allt populärare. Gasolgrill Garden har 4 rostfria brännare, emaljerade galler, sidobrännare, infrabrännare, rejäla avställningsytor, rostfri vask, vattenkran.

Grillar vi gillar!

Grill och utekök

Nu börjar årets bästa säsong. Grillsäsongen! Finns det något godare än en nygrillad köttbit med en smaskig sallad till. Det smakar sommar, sol och semester.

AnnonsBärbar festplats. Finemang för årets båtsemester eller sommarpicknicken. Primus nya grill Primus Vidar BBQ, passar alla miljömedvetna människor som vill undvika engångsgrillen! Med en grillyta på 28x35cm ryms enkelt mat för upp till fyra personer. Pris 799 kronor. Primus.

En dag så här års så händer det något. Plötsligt ligger grilloset som ett dis över villakvarteren runtom i Sverige. Här får du tips på årets grillar men vi bjuder också på några smarriga recept. Årets grillar bryter tidigare trender av större och större, många av årets nyheter är bärbara. För inte grillar man bara på altanen, utan även på båtsemestern eller på sommarutflykten.

Men frågan är gasol eller briketter? Det sägs att det bevisligen inte finns någon smakskillnad dem emellan, men det finns definitivt många skilda åsikter om detta! Men om smaken inte är skillnaden, vad är det då?

Att tända en brikettgrill är socialt och tar tid och kräver lite mer än det lilla knapptrycket gasolgrillen går igång på. Gasolgrillen ger en perfekt låga vid ett tryck på knappen och ger också en precis temperaturreglering. Och du slipper städa. Brikettgrillar kräver mer ifråga om underhåll, men är å andra sidan billigare. Oavsett vad du väljer - se till att tända den där grillen ofta i sommar.


Lime är årets grillfärg! Det bli kanske inte godare, men det känns festligare under tiden. Här en bärbar smart grill att ta med på utflykten. Smokey Joe lime. Pris cirka 649 kronor. Weber.
För brikettfantasten. En riktig Weber för alla sommarens grillfester. Master Touch 67 cm. Pris cirka 3 995 kronor. Weber.

Snabb och god grillmiddag!

Fläskkarré med yoghurtsås
(4 personer)

Du behöver:
4 bitar fläskarré
Valfri marinad

Låt gärna köttet ligga och dra i marinaden en timme eller mer.
Under tiden gör du såsen som helst också ska dra en timme och fixar den varma salladen.

Varm potatissallad med tomat och avokado

Du behöver:
1 granatäpple
250 g körsbärstomater
2 avocados
6 stora potatisar

Skala och skär potatisarna i stora klyftor. Stek dem i ugnen i 225 grader i cirka 20 minuter.
Gör under tiden i ordning resten. Dela granatäpplet i två delar och skrapa ut innehållet i en skål. Dela körbärstomaterna i två delar och lägg dem i skålen. Skala och dela avocodan i bitar, lägg även dessa i skålen. När potatisen är genomstekt blandar du även denna i skålen. Sen är salladen klar!

Yoghurtsås:
Matyoghurt 5 dl
Rivet skal och saft från 1 citron
Vitlökslyfta 1, helst färsk
Honung, cirka en matsked
Salt & peppar

Blanda allt i en skål. Låt stå och dra i rumstemperatur minst 1 timme.

Annons

Utekök. För den som har plats och tid! Ett riktigt kök för utomhusbruk, för det här är absolut mer än en grill. Vad sägs om grillspett med motor, inbyggd belysning, fyra stycken huvudbrännare, kylbox och arbetsbänk i granit. Utekök avalon 12781. Landmann.

Men blir det ändå inte godast på kol? Här en klassisk klotgrill med dubbelemaljerad plåt, termometer på locket, förvaringskorg på vagnen och en redskapshållare – allt för en lyckad grillkväll. Klotgrill lyx 31324. Landmann.

Så tänder du grillen!

Briketter
Tålamod - det är vad som behövs för att få bra resultat med en brikettgrill! Börja med att lägga en hög av briketter i grillen och tänd upp nerifrån. Kom ihåg att påsen med briketter stängs och ställs åt sidan - så långt bort från grillen som möjligt. Tändvätska eller inte? Nja, det finns rekommendationer att inte använda tändvätska, men visst får man lättare fart i briketterna med det. Om du väljer att använda tändvätska, spruta lätt över briketterna och låt det hela sedan dra några minuter innan du tänder på. Briketterna är klara när de är täckta med grå aska efter ungefär 25 minuter.

Gasol
Öppna locket och reduceringsventilen. Sätt på främsta brännaren på max. Tryck på tändknappen efter 2-3 sekunder. Efter 1-2 tryck ska brännaren vara tänd. Vrid härefter på mittersta och bakersta brännaren.

Sätt på locket - Låt grillen förvärmas på max till ungefär 245-275 °C. Lägg på maten på gallret och sänk värmen till temperatur enligt recept.


Smideskonst. Den här urtjusiga grillställningen på tre ben kommer från Wägerths Konstsmide på Wira bruk. Grillställning på tre ben med reglerbart grillgaller. Pris från 2 075 kronor. Wägerths konstsmide, Wira bruk

Läcker grill för placering i trädgården. Grill med höj och sänkbart galler i rostfritt. Pris inklusive en snurrkrok och verktygskrok 3 348 kronor. Wägerths konstsmide, Wira bruk.

Köpinformation

Landmann www.landmann.se
Primus www.primus.se
Skånska Byggvaror www.skanskabyggvaror.se
Weber www.weber.com
Wägerths konstsmide Wira bruk www.wirabruk.com

9 juni 2009

0 Kommentarer

Annons

Stor guide: Så väljer du rätt grill i sommar

Äntligen grillsäsong! Det finns mycket att tänka på när du ska köpa en ny grill. Gasol-, el- eller kolgrill ­– vilken grill passar bäst till dig och...

0

Snickra en mobil köksbänk

Vill du kunna laga mat ute, med ordentligt med avställningsytor när du grillar? Att bygga en mobil köksbänk är inte svårt – här är en enkel instruktion.

0

Så bygger du ett utekök av pallar

Bygg ett härligt utekök till din trädgård! Här är en guide som visar hur du bygger ditt kök.

0

Vedspis och grill för utomhusbruk - hur tänkte du?

Rickard Wutzler står bakom Como Fireplace – en vedspis och grill för utomhusbruk.

0

Mura en grill av natursten

Om man murar sin grill själv kan den göras precis som man vill ha den. Storlek, höjd och så vidare kan helt anpassas efter egna önskemål.

2

Grillar vi gillar!

Gasol eller kol? Hur grillar jag miljövänligt? Vi hjälper dig hitta rätt bland grillar, bränslen och tändmetoder!

2

Krönika: Synda med sans

Förra hösten impulsköpte jag ett slags utegrill. Eller om det var en kamin eller en eldskulptur. Den två meter höga pyramidformade danskt designade...

0

Läsarfrågan: Hur grillar du?

Vi har frågat tre av våra läsare!

0

Nyheter för grillsugna

Äntligen är det grilltider igen! Visst kan man göra som man alltid gjort, men här kommer några nya tips för dig som vill ta grillupplevelsen till nya...

Vi i Villas policy
Avbryt

Villkor för Vi i Villas tävlingar och policy

Användarvillkor som medlem på Viivilla.se 

Som medlem i Vi i Villa-klubben får du tillgång till exklusiva artiklar, tävlingar och quiz samt kan ta del av unika erbjudanden från våra samarbetspartners. Du kan även diskutera i forumet där du får tips och råd från andra villaägare.

Allt om användarvillkoren som medlem, som vett och etikett samt hur ditt uppladdade material behandlas kan du läsa här.

 

Tävlingsvillkor

Tänk på att ange en giltig e-postadress för att kunna kontaktas vid eventuella tävlingsvinster, få erbjudanden och nyhetsutskick. För att vara med i tävlingar behöver du vara inloggad och ange adress och telefonnummer i din profil, så att vi kan kontakta dig vid en eventuell vinst. När du fyllt i denna information första gången behöver du bara logga in nästa gång du vill vara med i en ny tävling, så finns dina kontaktuppgifter sparade.

Anställda inom Vi i Villa/Bonnier Publications AB och företag som utgör samarbetspartners i aktuell tävling kan inte delta i Vi i Villas tävlingar.

Vid alla tävlingar gäller 18 års åldersgräns för att delta - alternativt målsmans medgivande.

Endast ett pris per familj/hushåll och tävling.

Vinnaren kan inte byta ut vinsten mot ekonomisk ersättning eller överlåta vinsten till någon annan.

Alla eventuella avgifter och/eller skatter som uppstår i samband med vinstutdelning betalas av vinnaren. Om inte annat anges, ansvarar Vi i Villa/Bonnier Publications AB inte för extra kostnader i samband med vinsten.

Vi i Villa/Bonnier Publications AB är inte ansvariga för tekniska fel rörande webb, telefon, e-post eller brev.

Vinnarens namn, ort och motivering kan komma att användas i marknadsföringssyfte på Vi i Villas hemsida, sponsorernas hemsidor eller annan annonsplats.

Om inte Vi i Villa har fått tag på vinnaren genom de kontaktuppgifter som lämnats av deltagaren i tävlingen inom 20 dagar kommer juryn att utse en ny vinnare. Deltagaren i tävlingen ansvarar själv för att kontaktuppgifterna är korrekta. 

Juryn består av representanter från Vi i Villa/Bonnier Publications AB om inte annat anges. Juryns beslut kan inte överklagas. Bonnier Publications AB ansvarar inte för extraordinära händelser och omständigheter som ligger utanför vår kontroll, till exempel konkurser eller förändringar hos våra samarbetspartners i tävlingen.

Tävlingsbidrag med stötande innehåll som till exempel personliga påhopp eller som inte följer tävlingstemat kan komma att raderas utan förvarning.

  

Behandling av personuppgifter 

Bonnier Publications AB ( 556105-0351)  är ansvarig för personuppgiftsbehandlingen för Vi i Villa. Personuppgifter kan lämnas ut till Vi i Villas samarbetspartners, efter ditt samtycke i varje enskilt fall. Personuppgifter lämnas ut till myndighet endast där så krävs med stöd av lag eller myndighetsbeslut.

Företagen inom Bonnierkoncernen driver ett gemensamt kund- och användarregister. Genom att samtycka till Vi i Villas villkor samtycker du till personuppgiftsbehandling inom Bonnierkoncernen. Läs mer på www.kunddata.bonnier.se.

Du har rätt att utan kostnad återkalla samtycke, begära rättelse/radering av eventuellt felaktiga uppgifter eller skriftligen begära ett registerutdrag.

 

Kontakt

Kontakta i första hand kundtjänsten för Vi i Villa på e-post [email protected] 

Bonniers personuppgiftsombud kan nås via brev till ”Personuppgiftsombudet, Bonnier AB, 11390 Stockholm”, eller E-post [email protected]

 

Annons