Boktips för grillsugna

Grillen har sin självklara plats på altanen. Vad sägs om att gå på ny kulinarisk upptäcksfärd på grillgallret i år?


Dags att grilla

Av Helle Brønnum Carlsen mfl

En bok för dig som gillar grillat, men också gärna vill att maten ska vara hälsosam. Tidningen I Forms matskribent delar med sig av massor av tips på allt från vilken typ av grill du ska välja till hur du bäst tilllagar färska, sunda råvaror. Dessutom givetvis massor av recept på lättlagade, nyttiga grillrätter och tillbehör.

Bonnier Publications A/S, 128 sidor, inbunden, pris cirka 100 kronor

Grilla medelhavsmat

Av Matthew Drennan

Älskar du medelhavsmat? Varsågod, här får du ett hundratal recept som kombinerar det bästa hos de franska, italienska, spanska, grekiska och marockanska köken. Kött, fisk, fågel och grönsaker, aromsmör, sallader och marinader – här finns allt! Dessutom grilltips och goda råd om utrustning från Weber.

Wahlström & Widstrand, 208 sidor, kartonnage, pris cirka 200 kronor

Grilla

Av Johan Åkerberg, Sara Bang-Melchior med flera

Här får du hjälp med färdiga, kompletta menyer för en lyckad grillkväll och givetvis saknas heller inte tips på marinader, såser och tillbehör. Även desserten går att grilla, vad sägs till exempel om grillad melon med mascarponekräm?

Tukan förlag, 176 sidor, inbunden, pris cirka 99 kronor

Grilla – från biff till bulgur

Av Jon Hansson, foto Camilla Sjödin

Trött på flintasteken? Prova Aftonbladets matskribents ”tre goda ting”, det vill säga tre favoritrecept på grillmat med utgångspunkt från olika råvaror. Kanske exempelvis cola-kokta spjäll med rostad majs eller grillade blåmusslor i cider kan kännas som kul förnyelse vid grillen?

Semic Förlag, cirka 100 sidor, inbunden, pris cirka 175 kronor

Grillat

Av Rasmus Carlsson

Nya, spännande recept för dig som älskar att grilla! Allt från vardagskorven till kött, fisk, fågel, skaldjur och vegetariskt. Är du sugen på att prova lammkebab, jätteräkor med koriander, tonfiskburgare eller aubergine med citronpesto är detta boken för dig!

Tivoli förlag, 200 sidor, häftad, pris cirka 100 kronor

Gott till grillat

Av Jan-Erik Hagbom, foto Tine Guth Linse

Ingen fulländad grillmåltid utan goda tillbehör! En klassisk potatissallad med kapris och örter trivs bra ihop med de flesta grillade kötträtter, men så även en sallad med päron och nötter. Här får du tips på massor av såser, sallader och annat småplock som förhöjer grillkvällen.

Kakao Förlag, 128 sidor, inbunden, pris cirka 150 kronor

Vill du läsa fler artiklar som den här?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få våra erbjudanden – det är gratis!


Mest lästa artiklar