Fixa sommarens roligaste grillfest – här är bästa tipsen!
Fixa sommarens roligaste grillfest – här är bästa tipsen!

10 tips – så fixar du bästa grillfesten i sommar!

Trädgård

Ska du bjuda på grillfest hemma i trädgården? Här är 10 härliga tips som fixar sommarens bästa fest. 

Annons

Enkel mat, svalkande glass och roliga aktiviteter – det är receptet för en lyckad grillfest. Här är redaktionens bästa tips för hur du skapar en dag dina gäster sent kommer att glömma. 

 

1. Superenkla munsbitar

Låt inte gästerna gå hungriga medan du väntar på att grillen ska bli varm. Bjud på enkla och goda små förrätter som denna: vattenmelon, mozzarellaost och ett blad basilika på grillpinnar. Glöm inte att doppa pinnarna i till exempel olivolja eller balsamvinäger.

Källa

 

2. Sommarens godaste dryck

Häll jordgubbssaft i en tillbringare (tillsätt alkohol om du vill). Skär jordgubbar i bitar, pressa i citron efter smak och avsluta med isbitar och mynta som dekorering. Vips har du en fantastiskt somrig dryck att servera dina gäster när de kommer.

Källa

 

Läs även: 10 steg till en säker grillning

 

Annons

3. Picknick-stil

Har du ett lågt bord eller kanske några överblivna lastpallar där hemma? Använd det som matplats för kvällen! Ett mysigt och annorlunda sätt att äta middagen på och som dina gäster garanterat kommer att älska. Glöm inte bort att lägga något på gräset som gästerna kan sitta på. Ta det som finns hemma: filtar, trasmattor och gamla lakan fungerar utmärkt. 

Källa

 

4. Hamburgare går alltid hem

Hamburgare och korv är ett enkelt alternativ om du ska grilla mat till många personer. Gör en matstation och låt gästerna fixa sina egna hamburgare eller gör som på bilden ovan och servera dem på ett fint uppdukat bord. Satsa gärna lite extra på att göra olika dippsåser – att få välja mellan flera goda och hemmagjorda dippsåser sätter guldkant på buffébordet. 

Källa

 

Läs även: Sommarens godaste recept på halloumiburgare 

 

5. Aktivera gästerna

Roliga trädgårdslekar får igång stämningen! Dela upp gästerna i lag och spela kubb, krocket eller femkamp. Ett annat tips är att dra igång ett musik-quiz där gästerna får chansen att briljera med sina kunskaper kring artister som David Bowie, Justin Bieber och Madonna. 

Källa

 

6. Svalka er

Isglass hör varma sommardagar till – så glöm inte att bjuda gästerna på färgglada glassar.

Du behöver:

  • Glassformar.
  • Glasspinnar.
  • Mixer.
  • Valfria bär och frukter.
  • Juice eller saft.


Gör så här:

1. Mixa frukter och bär. Häll i saft eller juice efter smak.

2. Häll i glassformar och sätt i glasspinnar. Ställ in i frysen.

3. Klart!

 

Källa 

 

7. Kyl dryckerna

Har du en barnpool där hemma? Fyll den med isbitar och lägg i all dryck. Ett snyggt och roligt sätt att låta gästerna våga sig fram för självservering. Kommer det barn på festen? Gör en likadan pool till barnen med saft och läsk. Se bara till så att vuxendryckerna är onåbara för de små!

Källa 

 

8. Banana split på grillpinnar

En snygg och enkel efterrätt får du genom att sätta jordgubbar, annans och banan på grillpinnar. Doppa sedan grillpinnarna i smält choklad och häll på krossade nötter eller strössel på chokladen innan den har stelnat. Mums! 

Tips: Servera små skålar eller glas med vispad grädde eller glass vid sidan av. Perfekt att doppa efterättspinnarna i. 

Källa 

 

9. Dekorera poolen

Har du en pool i trädgården? Låt de gäster som vill ta sig ett dopp! Fyll den med badbollar och upplåsbara djur för ett mer festligt intryck. 

Källa

 

10. Utomhusbio

Överraska gästerna med mysig utomhusbio. Hyr en projektor för utomhusbruk och montera upp den i trädgården. Sedan är det bara att plocka fram filtar, kuddar och poppa popcorn! Ett annat mer ekonomiskt alternativ är att du helt enkelt öppnar upp vardagsrumsfönstret eller altandörren och ställer tv:n där. På så sätt kan ni sitta utomhus i hammocken och titta på en film utan att spendera flera tusenlappar på en projektor.  

Källa 

Sara Åhlström
09 juni 2017
 
Annons
Mer om Trädgård

13 vackra marktäckare

Trädgård Gör trädgården vackrare och motverka ogräs med hjälp av marktäckare. Här är 13 favoriter att välja på!

Tips för dig som vill mata fåglarna

Trädgård Här är tipsen som får dig att lyckas med fågelmatningen – som hur du ska placera fågelmataren rätt och vilken sorts fågelmat du ska välja.

Medlems-
innehåll

VIDEO: 4 tips mot insekter och djur i trädgården

Trädgård Har du problem med insekter och djur i trädgården? Mördarsniglar, rådjur, myror och grannkatten som smyger över och kissar i trädgårdslandet – här är 4...

Utrota mördarsniglar – läsarnas bästa tips

Trädgård Sax, salt eller kaffesump – knepen är många för att slippa mördarsniglar i trädgården. Här är Vi i Villa-läsarnas bästa tips för att utrota mördarsniglar.

10 supersmarta trädgårdsknep

Trädgård Bli av med mördarsniglar, skydda plantorna mot vind eller tips för att lyckas med planteringen. Här är 10 otroligt smarta trädgårdsknep!

Fästingsjukdomarna du inte vill drabbas av i sommar

Trädgård Visste du att 30 procent av alla fästingar bär på Borrelia? Eller att en tredjedel av alla människor som drabbas av TBE aldrig blir helt återställda?...

Biodling - en rolig hobby

Trädgård Drömmer du om ett husdjur som både räddar världen och fixar fikat? Mary Kurling och Mikael Jerkesjö gjorde slag i saken och skaffade 120 000 bin. Så här gick det till när de startade biodling mitt i villakvarteren i Näset, Göteborg.

(Avslutad) Trädgårdsquiz: Vad kan du om trädgård?

Trädgård Vilken krydda ska man använda för att bli av med myror i trädgården, hur ser en mördarsnigel ut och hur många växtzoner har vi i Sverige? Gör vårt quiz...

Krönika Annika Marklund: Naturligt snygg trädgård

Trädgård Att växa naturligt ger inte automatiskt naturlig skönhet. Det har Annika Marklund upptäckt efter första sommaren i huset. Men det finns ett ogräs som...