Annons

Stoppa fåglarna

Djur

Låt småfåglarna slippa att krocka med fönsterutorna och skräm bort jordgubbstjuvarna från trädgården. Så slipper du småfåglarna. 

Annons

Småfåglar som skadas eller bryter nacken efter att ha krockat med fönsterrutor är en tråkig, men tyvärr inte alltför ovanlig syn. Särskilt stora fönsterrutor kan vara svåra för dem att upptäcka i flykten. Ett enkelt sätt att avhjälpa detta är att sätta upp en silhuett av en rovfågel på fönstret. Då blir fåglarna rädda och aktar sig noga att flyga i den riktningen. Här har jag ritat av en jagande sparvhök, en fågel som finns i princip i hela Sverige. Skriv ut bilden och kopiera upp den i 350 - 400 procent, rita av på ett svart kartongark och tejpa fast eller fäst på annat sätt på fönsterrutorna.

Vi i villa ger dig allt inom kök, bad och inredning. Sparvhök.
Sparvhöken
är i naturlig storlek cirka 30-40 centimeter lång och har en vingbredd på cirka 60-80 centimeter. Den finns i hela landet och även en silhuett i mindre storlek skrämmer bort fåglar från fönsterrutorna och trädgårdslandet.

Vill du använda silhuetten utomhus som fågelskrämma, till exempel upphängd i ett träd eller på en pinne i landet, kan du såga ut den i plywood med figursåg. Måla den sedan svart med utomhus-färg. Måla sågytorna noga, så att de inte släpper in fukt och träet slår sig.

 

Söker du köpinformation, klicka här för att komma till Vi i Villas Köpguide!
Söker du hantverkare, klicka här för att komma till Vi i Villas hantverksguide!
Annons
7 april 2006

0 Kommentarer

0

Supersöta djur som badar

Alla djur älskar inte att bada – men dem som gör det kan vara fullkomligt bedårande. Spana in redaktionens favoritvideo just nu.

0

Getingbon, mygg och fästingar – här är tipsen som hjälper

Nu är det snart högsäsong för getingar, myror, mördarsniglar och mygg. Vi bad experterna lista sina bästa, giftfria tips för dig som vill slippa dem.

0

Tips: Så skyddar du ditt husdjur från fästingar

Nu är fästingsäsongen här och det gäller att skydda ditt husdjur. Men vilket fästingmedel ska man använda och hur plockar man bort fästingen? Här är...

2

Fästingsäsongen är här

Med våren vaknar även fästingarna till liv! Redan vid fem plusgrader är de aktiva. Här är expertens tips för att slippa fästingar i trädgården.

0

Minigris, iller eller kameleont – möt läsarnas udda husdjur

Det finns många spännande och udda husdjur – vad sägs om en minigris, kameleont eller iller? Häng med hem till läsarna och möt deras ovanliga djur.

2

Se upp! Så kan din hund skadas av kylan i vinter

Vad ska man tänka på när det är kallt och man ska ut med hunden? Här är veterinärens bästa tips.

0

Så förstår du kattens kroppsspråk

Din katt trampar med tassarna, svänger med svansen och lägger sig på rygg. Men vad betyder kattens signaler? Här får du koll på kattens kroppsspråk.

0

Här är möblerna för designkatten

Unna din katt (och dig själv) en annorlunda kattmöbel som inte bara är rolig utan även en snygg inredningsdetalj.

2

”Jag fick klippa bort snigeln ur kattungens päls”

Kattungen Dolly i Vallentuna attackerades av en snigel, som fastnade i den långa pälsen. ”Det var väldigt äckligt”, säger matte Maria Sognefors, som...

Vi i Villas policy
Avbryt

Här kan du bli medlem i Vi i Villa genom att logga in med ett befintligt konto från sociala medier eller genom att skapa ett nytt konto, kopplat till din e-postadress nedan.

Som medlem får du tillgång till erbjudande och rabatter från våra leverantörer. Du kan också enkelt deltaga i våra tävlingar och forum när du är inloggad som medlem på webbplatsen.

Läs mer om medlemskapet och hur vi hanterar dina personuppgifter.

 

Annons