Annons

Stoppa fåglarna

Djur

Låt småfåglarna slippa att krocka med fönsterutorna och skräm bort jordgubbstjuvarna från trädgården. Så slipper du småfåglarna. 

Annons

Småfåglar som skadas eller bryter nacken efter att ha krockat med fönsterrutor är en tråkig, men tyvärr inte alltför ovanlig syn. Särskilt stora fönsterrutor kan vara svåra för dem att upptäcka i flykten. Ett enkelt sätt att avhjälpa detta är att sätta upp en silhuett av en rovfågel på fönstret. Då blir fåglarna rädda och aktar sig noga att flyga i den riktningen. Här har jag ritat av en jagande sparvhök, en fågel som finns i princip i hela Sverige. Skriv ut bilden och kopiera upp den i 350 - 400 procent, rita av på ett svart kartongark och tejpa fast eller fäst på annat sätt på fönsterrutorna.

Vi i villa ger dig allt inom kök, bad och inredning. Sparvhök.
Sparvhöken
är i naturlig storlek cirka 30-40 centimeter lång och har en vingbredd på cirka 60-80 centimeter. Den finns i hela landet och även en silhuett i mindre storlek skrämmer bort fåglar från fönsterrutorna och trädgårdslandet.

Vill du använda silhuetten utomhus som fågelskrämma, till exempel upphängd i ett träd eller på en pinne i landet, kan du såga ut den i plywood med figursåg. Måla den sedan svart med utomhus-färg. Måla sågytorna noga, så att de inte släpper in fukt och träet slår sig.

 

Söker du köpinformation, klicka här för att komma till Vi i Villas Köpguide!
Söker du hantverkare, klicka här för att komma till Vi i Villas hantverksguide!
Annons
7 april 2006

0 Kommentarer

0

10 roliga djurhus som din hund eller katt kommer att älska

Vill du bygga en hundkoja eller ett hus till katten? Din älskling förtjänar ju faktiskt det bästa – här är 10 fantastiska djurhus att inspireras av!

1

8 DIY-tips: Fixa en mysig sovplats till katten

Vad gillar katter att göra bäst? Sova, så klart! Här är 8 fyndiga tips på hur du fixar en mysig sovplats till din kära familjemedlem.

3

Arthur – från gatuhund till villahund

Gatuhunden Arthur fann multisportaren Mikael Lindnord under VM i Ecuador 2014– en historia som berört många. Vi i Villa träffade Arthur, som nu funnit...

0

8 akvarier som kommer få dig att tappa hakan!

Funderar du på att köpa ett akvarium? Ett akvarium behöver inte vara tråkigt och det finns många olika varianter att välja på. Vi har plockat fram åtta...

0

Häng med på fladdermus-safari

En enda fladdermus äter tusentals myggor varje natt och håller din trädgård fri från skadedjur. Vi hängde med naturkonsulten Espen Jensen på fladdermuss...

2

VIDEO: Så får du bort katt- och hundhår

Blir du också galen på allt hår från din katt eller hund, och undrar hur man får bort det på bästa sätt? Vi i Villa har testat 3 bra knep!

2

8 anledningar till att skaffa en villakanin

Funderar du på en ny familjemedlem i form av en liten kanin? Då kan du sluta fundera nu – här är 8 anledningar till varför ni ska införskaffa en söt...

18

Koppar stoppar mördarsniglarna

Efter regn kommer solsken – och sniglar. Har du sett en mördarsnigel i din trädgård ser du snart fler. I England har man forskat fram ett nytt sätt att...

1

Okänt bett kan vara fågelloppa

Har du fått ett bett av något, men du vet inte av vad? Då kan det vara en fågelloppa som varit i farten. Ett skadedjur som blir allt vanligare i villan.

Vi i Villas policy
Avbryt

Här kan du bli medlem i Vi i Villa genom att logga in med ett befintligt konto från sociala medier eller genom att skapa ett nytt konto, kopplat till din e-postadress nedan.

Som medlem får du tillgång till erbjudande och rabatter från våra leverantörer. Du kan också enkelt deltaga i våra tävlingar och forum när du är inloggad som medlem på webbplatsen.

Läs mer om medlemskapet och hur vi hanterar dina personuppgifter.

 

Annons