8 DIY-tips: Fixa en mysig sovplats till katten

Djur

Vad gillar katter att göra bäst? Sova, så klart! Här är 8 fyndiga tips på hur du fixar en mysig sovplats till din kära familjemedlem. 

Annons
 •  Den perfekta utomhussängen…

  … Består av mjuka, fluffiga kuddar.

  Källa

 •  Sovplatsen som blir en cool inredningsdetalj

  Fiffig idé för dig som gillar att pyssla – en säng av en gammal resväska!

  Källa

 •  Fönsterplats, ja tack!

  Sätt upp en myshörna på fönstret, allt du behöver är en madrass av något slag, snören och sugproppar. Din katt kommer att älska dig.

  Källa

 •  Du kan också bygga en liten säng till katten…

  Källa 

 •  Virkad koja att gömma sig i…

  Gillar du att sticka eller virka? Då är det här ett perfekt DIY-tips till din katt. För vilken katt vill inte ha en mysig koja att ligga och spana ut ifrån?

  Källa

 •  Sy en säng av din tröja… så att katten saknar dig lite mindre när du är på jobbet!

  Så här gör du en säng av din tröja:

  1. Ta fram en gammal tröja och stoppa den full med vaddering.

  2. Sy ihop ärmarna och underkanten av tröjan som på bilden ovan. Glöm inte att sy ihop halslinningen så att vadderingen inte åker ut.

  3. Klart! 

  Källa

 •  En enkel bädd som din katt kommer att älska

  Fäst ett tjockare tyg under köksstolen eller soffåtöljen och vips har du en helt fantastisk sovplats.

  Källa

 •  Fast ärligt talat…

  …Så funkar den klassiska kartongen bäst. Ett bra tips för dig som inte orkar bygga en sovplats till din katt och som hellre slappar i soffan själv. Skokartong, flyttlåda – allt fungerar.

  Källa

Visa allt innehåll
Sara Åhlström
09 februari 2017
 
Annons
Mer om Djur

Så pimpar du kaninburen

Djur Även om själva innehållet är urgulligt, så är ofta kaninburen riktigt trist att kolla på. Men det finns hopp! Inspireras av dessa coola burar för kaniner, hamstrar och marsvin och ge din sötnos en lyxigare tillvaro.

Djur som får massage

Djur Det finns bara en sak som är bättre än att få nacken masserad – nämligen att se sina fyrbenta vänner få samma behandling!

12 anledningar till varför vi älskar hundar

Djur En hund är inte vilket husdjur som helst, det är en livskamrat som ger dig kärlek och många skratt. Här är 12 anledningar till varför vi på redaktionen...

Medlems-
innehåll

Katter och kyla – allt du behöver tänka på

Djur Vad ska man tänka på om man har en katt och det är vinter? Här är veterinärens bästa tips som håller din katt varm under kyliga dagar.

Vildsvin i trädgården – ett problem för villaägare

Djur Har din trädgård blivit förstörd av vildsvin? Vi frågar biologen Per Bengtson om sina bästa tips för att bli av med vildsvin i trädgården.

Koppar stoppar mördarsniglarna

Djur Efter regn kommer solsken – och sniglar. Har du sett en mördarsnigel i din trädgård ser du snart fler. I England har man forskat fram ett nytt sätt att...

Okänt bett kan vara fågelloppa

Djur Har du fått ett bett av något, men du vet inte av vad? Då kan det vara en fågelloppa som varit i farten. Ett skadedjur som blir allt vanligare i villan.

Glöm inte djuren på semestern

Djur I semestertider är det många som lämnar husdjuren hemma. Katter är värst drabbade. Har du ovanligt många katter som ränner i rabatten nu kan det bero...

Bjud in till fest

Djur Att göra lite fint fågelgodis att pryda trädgården med och bjuda fåglarna på, är ett enkelt och roligt pyssel. Och något som garanterat blir uppskattat!