Denna artikel är marknadsföring av GGP Sweden AB.

Det här ska du tänka på när du köper en robotgräsklippare

Trädgård

Funderar du på att köpa en robotgräsklippare? Välj en som levererar på allt från klippresultat till säkerhet, hållbarhet, klippcykler och programmerbarhet. 

Annons

1. Vilken kniv ska jag välja?

En solid kniv i rostfritt stål har flera fördelar. Enligt Thomas Elvlin, VD på GGP Sweden, har solida knivar lång hållbarhet och  ger ett riktigt bra klippresultat. Men det handlar också om säkerhet. En sämre kniv kan splittras och lämna sylvassa rester i gräsmattan, vilket kan orsaka skador på människor och djur.

– Vanliga gräsklippare har alltid solida knivar, men av någon anledning gäller inte detta för robotgräsklippare. Vi är därför extra stolta över vår Stiga Autoclip, som är en av få robotgräsklippare på marknaden med en helgjuten kniv, säger Thomas Elvlin.

2. Satsa på kraftfullt batteri och programmerbarhet 

Längden på klippcyklerna är en annan sak man bör ha koll på när man ska köpa robotgräsklippare och här är det batteriet i kombination med programmerbarheten som avgör. Stiga har utrustat sin Autoclip med ett kraftfullt batteri för långa klippcykler, upp till fyra timmar, och den kan enkelt programmeras så att den arbetar medan du är iväg på annat.

– Robotgräsklipparen ska helst inte vara i trädgården när du är där. Våra robotar är visserligen säkra, kniven stannar så fort de välter eller lyfts upp, men man ska komma ihåg att det är en gräsklippare. Det är ingen leksak, utan en riktig gräsklippare, säger Thomas.

3. Se till att robotgräsklipparen inte väjer för småsaker i gräsmattan 

Stiga Autoclips tunna men robusta kniv är framtagen för att klippa gräset med högsta perfektion. Med en spiralrörelse röjer den snabbt även tjockt och högt gräs. Roboten rör sig slumpmässigt för att inte lämna hjulspår efter sig, och den väjer inte för småsaker som kottar eller pinnar.

– En del robotar lämnar kvar fläckar av högt gräs, eftersom de väjer för allt. Autoclip är lite tuffare och ser till att hela gräsmattan blir klippt. Den är dessutom tålig och fortsätter envist att jobba även om den har råkat ut för någon hårdare drabbning, säger Thomas.

4. En regnsensor är bra att ha – men klipp gräset när det är torrt

Stiga Autoclip är utrustad med en regnsensor som säger till roboten att gå till laddningsstationen om det regnar, och att stanna där tills regnet upphör. Sensorn kan avaktiveras om man vill att roboten ska klippa i alla väder.

– Men, säger Thomas, få människor väljer att klippa när det regnar eftersom klippresultatet, i alla fall enligt vår uppfattning blir betydligt mycket bättre om gräset är torrt.

Denna artikel är en annons från GGP Sverige AB som saluför varumärket Stiga. www.stigabutiken.se

Annons
13 april 2016
0

Rhododendron – plantering och skötselråd

Busken Rhododendron ger med sina starka färger och stora buskage en härlig medelhavskänsla under maj och juni när den blommar. Prydnadsbusken håller...

0

Magnoliaträd – den vackra trädgårdsplantan

Det vackra magnoliaträdet blommar under våren. Här är allt du behöver veta om skötseltips och magnolians blomningsperioder.

0

Så dekorerar du en läskig trädgård inför Halloween

Kom i stämning med en kuslig trädgård, nu är det hög tid att pynta inför Halloween! Här är nio tips på hur du skrämmer såväl granne som brevbärare....

2

Smarta fallfruktsplockaren – plocka äpplen snabbt och enkelt!

Orkar du inte ta hand om all fallfrukt i din trädgård? Spana in den här smarta äppelplockaren som Hans Olsson uppfunnit!

0

Gjut i betong: fågelbad och ljuslyktor

Att gjuta i betong är ett roligt projekt som varken är tidskrävande eller svårt. Så här skapar du personliga, vackra blickfång för både uterum och...

0

"Vår problemtomt blev ett paradis"

Sigun och Bo Eriksson på Hisingen i Göteborg har förvandlat sin karga, branta tomt till en underskön trädgård med japansk känsla. Här är deras bästa...

0

"Funkian är vår stora favorit i trädgården"

Klassikern funkia vinner ständigt nya fans. Anna Gille och Rickard Carlsson i Ängeltofta har planterat över 300 olika sorter i böljande, runda rabatter....

0

Granguide: Välj rätt julgran i jul

En julgran som barrar lite, en som doftar mycket eller kanske en mindre gran? Granproffset Anna Benson guidar till Sveriges vanligaste granar i jul.

0

Rekordåret!

Tack alla läsare — nu har Vi i Villa slagit rekord igen!