Denna artikel är marknadsföring av GGP Sweden AB.

Det här ska du tänka på när du köper en robotgräsklippare

Trädgård

Funderar du på att köpa en robotgräsklippare? Välj en som levererar på allt från klippresultat till säkerhet, hållbarhet, klippcykler och programmerbarhet. 

Annons

1. Vilken kniv ska jag välja?

En solid kniv i rostfritt stål har flera fördelar. Enligt Thomas Elvlin, VD på GGP Sweden, har solida knivar lång hållbarhet och  ger ett riktigt bra klippresultat. Men det handlar också om säkerhet. En sämre kniv kan splittras och lämna sylvassa rester i gräsmattan, vilket kan orsaka skador på människor och djur.

– Vanliga gräsklippare har alltid solida knivar, men av någon anledning gäller inte detta för robotgräsklippare. Vi är därför extra stolta över vår Stiga Autoclip, som är en av få robotgräsklippare på marknaden med en helgjuten kniv, säger Thomas Elvlin.

2. Satsa på kraftfullt batteri och programmerbarhet 

Längden på klippcyklerna är en annan sak man bör ha koll på när man ska köpa robotgräsklippare och här är det batteriet i kombination med programmerbarheten som avgör. Stiga har utrustat sin Autoclip med ett kraftfullt batteri för långa klippcykler, upp till fyra timmar, och den kan enkelt programmeras så att den arbetar medan du är iväg på annat.

– Robotgräsklipparen ska helst inte vara i trädgården när du är där. Våra robotar är visserligen säkra, kniven stannar så fort de välter eller lyfts upp, men man ska komma ihåg att det är en gräsklippare. Det är ingen leksak, utan en riktig gräsklippare, säger Thomas.

3. Se till att robotgräsklipparen inte väjer för småsaker i gräsmattan 

Stiga Autoclips tunna men robusta kniv är framtagen för att klippa gräset med högsta perfektion. Med en spiralrörelse röjer den snabbt även tjockt och högt gräs. Roboten rör sig slumpmässigt för att inte lämna hjulspår efter sig, och den väjer inte för småsaker som kottar eller pinnar.

– En del robotar lämnar kvar fläckar av högt gräs, eftersom de väjer för allt. Autoclip är lite tuffare och ser till att hela gräsmattan blir klippt. Den är dessutom tålig och fortsätter envist att jobba även om den har råkat ut för någon hårdare drabbning, säger Thomas.

4. En regnsensor är bra att ha – men klipp gräset när det är torrt

Stiga Autoclip är utrustad med en regnsensor som säger till roboten att gå till laddningsstationen om det regnar, och att stanna där tills regnet upphör. Sensorn kan avaktiveras om man vill att roboten ska klippa i alla väder.

– Men, säger Thomas, få människor väljer att klippa när det regnar eftersom klippresultatet, i alla fall enligt vår uppfattning blir betydligt mycket bättre om gräset är torrt.

Denna artikel är en annons från GGP Sverige AB som saluför varumärket Stiga. www.stigabutiken.se

Annons
13 april 2016
0

Plocka rätt blommor i sommar

Ska du binda en sommarkrans eller plocka sju sorters blommor att lägga under kudden? Glöm inte att vissa blommor är fridlysta! Här är listan på några...

0

Midsommartips: 7 lekar till midsommar

Ingen midsommar utan härliga midsommarlekar! Här är redaktionens sju bästa tips på lekar.

0

3 härliga sommarprojekt att göra själv

Porlande vattenfall, lummiga trädgårdsrum och en påkostad trädkoja till barnen. Häng med hem till tre läsare, som uppdaterat sina trädgårdar på varsitt...

1

Bygg ett enkelt vindskydd

Skydda terrassen mot blåst med ett praktiskt vindskydd. Här är guiden som visar hur du gör!

0

Studsmatta: Bäst i test 2016

Ska du köpa studsmatta och undrar vilken som är bäst, säkrast och har bra studs? Här är resultatet av ett nytt test av studsmattor.

0

Guide: Anlägg en gång i trädgården

Så här lätt anlägger du en fin gång av stora stenar i din trädgård.

0

Guide: bygg en stenterrass

Bygg en vacker stenterrass i sommar! Här är guiden som visar hur du gör steg för steg.

Artikeln är ett samarbete med iForm

Din trädgård är det perfekta gymmet

Utnyttja möjligheten att motionera hemma i trädgården och kom i riktigt bra form - utan att använda redskap.

0

Beskärning under JAS-perioden

Nu är det dags att JAS-beskära. Men vilka träd och buskar ska beskäras i juli, augusti och september, och vilka kan vänta till våren?