Denna artikel är marknadsföring av GGP Sweden AB.

Det här ska du tänka på när du köper en robotgräsklippare

Trädgård

Funderar du på att köpa en robotgräsklippare? Välj en som levererar på allt från klippresultat till säkerhet, hållbarhet, klippcykler och programmerbarhet. 

Annons

1. Vilken kniv ska jag välja?

En solid kniv i rostfritt stål har flera fördelar. Enligt Thomas Elvlin, VD på GGP Sweden, har solida knivar lång hållbarhet och  ger ett riktigt bra klippresultat. Men det handlar också om säkerhet. En sämre kniv kan splittras och lämna sylvassa rester i gräsmattan, vilket kan orsaka skador på människor och djur.

– Vanliga gräsklippare har alltid solida knivar, men av någon anledning gäller inte detta för robotgräsklippare. Vi är därför extra stolta över vår Stiga Autoclip, som är en av få robotgräsklippare på marknaden med en helgjuten kniv, säger Thomas Elvlin.

2. Satsa på kraftfullt batteri och programmerbarhet 

Längden på klippcyklerna är en annan sak man bör ha koll på när man ska köpa robotgräsklippare och här är det batteriet i kombination med programmerbarheten som avgör. Stiga har utrustat sin Autoclip med ett kraftfullt batteri för långa klippcykler, upp till fyra timmar, och den kan enkelt programmeras så att den arbetar medan du är iväg på annat.

– Robotgräsklipparen ska helst inte vara i trädgården när du är där. Våra robotar är visserligen säkra, kniven stannar så fort de välter eller lyfts upp, men man ska komma ihåg att det är en gräsklippare. Det är ingen leksak, utan en riktig gräsklippare, säger Thomas.

3. Se till att robotgräsklipparen inte väjer för småsaker i gräsmattan 

Stiga Autoclips tunna men robusta kniv är framtagen för att klippa gräset med högsta perfektion. Med en spiralrörelse röjer den snabbt även tjockt och högt gräs. Roboten rör sig slumpmässigt för att inte lämna hjulspår efter sig, och den väjer inte för småsaker som kottar eller pinnar.

– En del robotar lämnar kvar fläckar av högt gräs, eftersom de väjer för allt. Autoclip är lite tuffare och ser till att hela gräsmattan blir klippt. Den är dessutom tålig och fortsätter envist att jobba även om den har råkat ut för någon hårdare drabbning, säger Thomas.

4. En regnsensor är bra att ha – men klipp gräset när det är torrt

Stiga Autoclip är utrustad med en regnsensor som säger till roboten att gå till laddningsstationen om det regnar, och att stanna där tills regnet upphör. Sensorn kan avaktiveras om man vill att roboten ska klippa i alla väder.

– Men, säger Thomas, få människor väljer att klippa när det regnar eftersom klippresultatet, i alla fall enligt vår uppfattning blir betydligt mycket bättre om gräset är torrt.

Denna artikel är en annons från GGP Sverige AB som saluför varumärket Stiga. www.stigabutiken.se

Annons
13 april 2016
0

7 tips på trädgårdssysslor i april

Våren är äntligen här och trädgården börjar vakna till liv. Är du osäker på vad du kan göra i april? Vi har listat 7 tips på bra trädgårdssysslor.

0

Så förbereder du trädgården för vintern

Under vintern vilar trädgården. Vissa växter är känsliga och behöver täckas med granris. Här är trädgårdsexperten Susanna Roséns tips för att förbereda...

1

Guide: Skotta rätt

Skotta rätt och slipp ryggbesvär. Här är guiden till bra skottningsmetoder som är skonsamma mot ryggen.

I samarbete med Studsexperten

Stor guide: Allt du behöver tänka på när du ska köpa en studsmatta

Funderar du på att köpa en studsmatta i sommar? Det finns mycket att tänka på, speciellt säkerhetsaspekten är viktig att komma ihåg. Studsexperten...

0

Årets pelargon 2017 – rosenknoppspelargon ’Kronprinsesse Mary’

Romantisk och modern på samma gång – Rosenknoppspelargonen ’Kronprinsesse Mary’ är utsedd till årets pelargon 2017.

0

Giftsvamparna du bör akta dig för

Det finns en del giftsvamp som kan förväxlas med ätliga svampar. Vår trädgårdsexpert Susanna Rosén varnar för 5 giftiga svampar.

0

Med rätt jord lyckas du i trädgården

Vad är hemligheten bakom en vacker trädgård? Trädgårdsexperten Elisabeth Svalin Gunnarsson vet hur du ska göra för att nå ett lyckat resultat med dina...

0

Så bygger du en blomkruka på höjden

Sugen på ett enkelt trädgårdspyssel? Så här fixar du en vacker kruka på höjden!

0

Guide: bygg en stenterrass

Bygg en vacker stenterrass i sommar! Här är guiden som visar hur du gör steg för steg.