Denna artikel är marknadsföring av GGP Sweden AB.

Det här ska du tänka på när du köper en robotgräsklippare

Trädgård

Funderar du på att köpa en robotgräsklippare? Välj en som levererar på allt från klippresultat till säkerhet, hållbarhet, klippcykler och programmerbarhet. 

Annons

1. Vilken kniv ska jag välja?

En solid kniv i rostfritt stål har flera fördelar. Enligt Thomas Elvlin, VD på GGP Sweden, har solida knivar lång hållbarhet och  ger ett riktigt bra klippresultat. Men det handlar också om säkerhet. En sämre kniv kan splittras och lämna sylvassa rester i gräsmattan, vilket kan orsaka skador på människor och djur.

– Vanliga gräsklippare har alltid solida knivar, men av någon anledning gäller inte detta för robotgräsklippare. Vi är därför extra stolta över vår Stiga Autoclip, som är en av få robotgräsklippare på marknaden med en helgjuten kniv, säger Thomas Elvlin.

2. Satsa på kraftfullt batteri och programmerbarhet 

Längden på klippcyklerna är en annan sak man bör ha koll på när man ska köpa robotgräsklippare och här är det batteriet i kombination med programmerbarheten som avgör. Stiga har utrustat sin Autoclip med ett kraftfullt batteri för långa klippcykler, upp till fyra timmar, och den kan enkelt programmeras så att den arbetar medan du är iväg på annat.

– Robotgräsklipparen ska helst inte vara i trädgården när du är där. Våra robotar är visserligen säkra, kniven stannar så fort de välter eller lyfts upp, men man ska komma ihåg att det är en gräsklippare. Det är ingen leksak, utan en riktig gräsklippare, säger Thomas.

3. Se till att robotgräsklipparen inte väjer för småsaker i gräsmattan 

Stiga Autoclips tunna men robusta kniv är framtagen för att klippa gräset med högsta perfektion. Med en spiralrörelse röjer den snabbt även tjockt och högt gräs. Roboten rör sig slumpmässigt för att inte lämna hjulspår efter sig, och den väjer inte för småsaker som kottar eller pinnar.

– En del robotar lämnar kvar fläckar av högt gräs, eftersom de väjer för allt. Autoclip är lite tuffare och ser till att hela gräsmattan blir klippt. Den är dessutom tålig och fortsätter envist att jobba även om den har råkat ut för någon hårdare drabbning, säger Thomas.

4. En regnsensor är bra att ha – men klipp gräset när det är torrt

Stiga Autoclip är utrustad med en regnsensor som säger till roboten att gå till laddningsstationen om det regnar, och att stanna där tills regnet upphör. Sensorn kan avaktiveras om man vill att roboten ska klippa i alla väder.

– Men, säger Thomas, få människor väljer att klippa när det regnar eftersom klippresultatet, i alla fall enligt vår uppfattning blir betydligt mycket bättre om gräset är torrt.

Denna artikel är en annons från GGP Sverige AB som saluför varumärket Stiga. www.stigabutiken.se

Annons
13 april 2016
0

11 helt fantastiska trädgårdar vi drömmer om just nu

Vattenfall, rosa blomfält och labyrinter. Inspireras av de här 11 helt fantastiska trädgårdarna som finns runt om i världen. Kanske finns det någon...

0

Så eldar du säkert i trädgården

Majmånad är en av årets mest branddrabbade månader enligt statistisk från Trygg-Hansa. Här är allt du behöver tänka på när du eldar i trädgården.

0

9 DIY-tips: Så odlar du på ett udda sätt

Undrar du hur du ska odla på roligare vis? Vi har lösningen. Här får du 9 DIY-tips på hur du enkelt skapar dig annorlunda odlingar, både inomhus och i...

0

Växthus – ett uterum att odla i

Funderar du på att bygga ett växthus? Då finns det en del beslut och regler att ta hänsyn till. Här är en guide med det du behöver veta för att komma...

0

Påsklilja – plantering och skötselråd

Påskliljans gula blommor förgyller trädgårdarna under april och maj. Här är allt du behöver veta om påskliljan – från odling till skötsel.

1

Vi i Villa gillar – 11 snygga växthus

Går du i växthusdrömmar nu när våren är på ingång? Det finns många fina att välja mellan – inspireras av våra 11 favoriter här.

3

Rhododendron – plantering och skötselråd

Busken Rhododendron ger med sina starka färger och stora buskage en härlig medelhavskänsla under maj och juni när den blommar. Prydnadsbusken håller...

0

Ta sticklingar – så gör du

Våren är en perfekt tid att föröka växter med sticklingar. Allt du behöver är en moderplanta, en sax och krukor med jord, eller glas med vatten. Här är...

0

Vi i Villa gillar – 11 snygga spabad och badtunnor

Går du och drömmer om ett lyxigt spabad? Vi har listat 11 spabad och badtunnor från budget till lyx!