Annons
När lek och äventyr tagit på krafterna finns väl inget bättre än hängmattan.
När lek och äventyr tagit på krafterna finns väl inget bättre än hängmattan.

Spännande barnträdgård

Odla och plantera

Att låta några ytor i trädgården bli barnens egna kan bli en riktig hit. För att barnen ska gilla dem, ska de förstås vara spännande och roliga. Några stora arbetsinsatser eller kostnader krävs inte, utan med enkla medel kan man tillsammans med barnen lätt göra dem mer inbjudande.

Annons
Trädgården vill man förstås ska vara en plats där alla trivs, barn som vuxna. Medan vi vuxna kanske mest värdesätter en plats i trädgården för lugn och ro, vill de flesta barn ha action och äventyr. Men även att odla egna godsaker kan vara spännande och uppskattat.

Har man möjlighet kan något parti få bli lite vildvuxet och fungera som ”djungel”.

På en sluttningstomt är det läge för en enkel vattenrutschbana. Trädgårdsslangen kan förse rutschbanan, som görs av byggplast, med vatten. Men det är viktigt att se till att det rinner vatten på hela byggplasten. Jättekul! Och inte bara för barnen kanske...


Att själv få sätta frön, se hur det växer och sedan skörda godsakerna brukar bli mycket uppskattat.

Att få sätta och skörda egen potatis är en riktig höjdare.

Gör en planteringslåda

Att tillsammans göra i ordning ett litet trädgårdsland för morötter, rädisor, potatis eller något annat ”säkert kort”, brukar också bli uppskattat och ibland till och med början på ett livslångt intresse. Så smakar ju hemodlat också så mycket bättre.

Att spika eller skruva ihop fyra brädor till en planteringslåda, som fylls med bra jord, gör odlingen mer lättskött.


En gunga ska förstås finnas i barnens egen del av trädgården.

Repstegen är spännande. I den kan man göra många konster.

Klätterträdet blir snabbt en favoritplats.

Fixa gunga och koja

En gunga ska det förstås finnas. I en rund träplatta borras ett hål i mitten. Ett rep av lagom grovlek träs igenom hålet och en rejäl knut görs på undersidan.

En koja att leka, fika eller gömma sig i är enkel att göra om man har någon liten dunge med ungbjörkar på tomten. Bara att såga bort några björkar i mitten av dungen, som blir kojans golv. Därefter binds björkarna på sidorna ihop i toppen med ett snöre eller ståltråd, och blir då ett fint tak.


Lite smått och gott kan det också gärna få finnas. Vad smakar väl bättre än solvarma smultron under en paus i leken?

Nyskördade rädisor.

 Få fler tips i vårt bildgalleri!

Annons
16. juni 2009
 
Annons
Mer om Odla och plantera

Skapa din egen rabatt

Odla och plantera Många drömmer om att lyckas med sitt eget odlande i trädgården. Trädgårdsexperten Elisabeth Svalin Gunnarsson vet hur du ska göra för att få en lika imponerande rabatt som konstnären Karin Larssons. 

Expertens tips: så odlar du kryddväxter

Odla och plantera Sugen på att odla ätbart? Då är kryddor och örter ett perfekt första steg – lätt, trendigt och framför allt gott. Här ­tipsar hortonomen om hur du...

Så lyckas du med rosor – här är expertens tips

Odla och plantera Lena Odelius i Fjällbacka har skapat ett eget rosarium med 230 sorters rosor. Under sommaren välkomnar hon besökare att titta in i det prunkande paradis...

Bästa perenntipsen med Bosse Rappne och Hemmafixarna

Odla och plantera Ska du plantera perenner i din rabatt? Bosse Rappne och Karin Almström från ”Hemmafixarna” visar hur du går tillväga. 

Så beskär du din klematis

Odla och plantera Har du en vacker klematis i trädgården? Läs vidare för våra smarta tips om hur du beskär din klätterväxt på bäst sätt.

Så odlar du chili

Odla och plantera Sugen på att odla egen chili? Här är tipsen för hur du lyckas med den heta chilifrukten.

Gör vackra tulpan-dekorationer

Odla och plantera VIll du göra en fin bordsdekoration med tulpaner i bukett? Gör en vacker dekorationskruka!

Dags att odla potatis

Odla och plantera Sugen på att odla egen potatis? Det är både enkelt och roligt — så här gör du för att få fart på potatisen ute i trädgårdslandet, i en hink eller i en...

Börja så inomhus – redan i februari

Odla och plantera Redan i februari kan du dra igång odlingssäsongen genom att så växter inomhus. Här är vår trädgårdsexpert Susanna Roséns tips för dig som vill så fröer...

Vi i Villas policy
Avbryt

Villkor för Vi i Villas tävlingar och policy

Användarvillkor som medlem på Viivilla.se 

Som medlem i Vi i Villa-klubben får du tillgång till exklusiva artiklar, tävlingar och quiz samt kan ta del av unika erbjudanden från våra samarbetspartners. Du kan även diskutera i forumet där du får tips och råd från andra villaägare.

Allt om användarvillkoren som medlem, som vett och etikett samt hur ditt uppladdade material behandlas kan du läsa här.

 

Tävlingsvillkor

Tänk på att ange en giltig e-postadress för att kunna kontaktas vid eventuella tävlingsvinster, få erbjudanden och nyhetsutskick. För att vara med i tävlingar behöver du vara inloggad och ange adress och telefonnummer i din profil, så att vi kan kontakta dig vid en eventuell vinst. När du fyllt i denna information första gången behöver du bara logga in nästa gång du vill vara med i en ny tävling, så finns dina kontaktuppgifter sparade.

Anställda inom Vi i Villa/Bonnier Publications AB och företag som utgör samarbetspartners i aktuell tävling kan inte delta i Vi i Villas tävlingar.

Vid alla tävlingar gäller 18 års åldersgräns för att delta - alternativt målsmans medgivande.

Endast ett pris per familj/hushåll och tävling.

Vinnaren kan inte byta ut vinsten mot ekonomisk ersättning eller överlåta vinsten till någon annan.

Alla eventuella avgifter och/eller skatter som uppstår i samband med vinstutdelning betalas av vinnaren. Om inte annat anges, ansvarar Vi i Villa/Bonnier Publications AB inte för extra kostnader i samband med vinsten.

Vi i Villa/Bonnier Publications AB är inte ansvariga för tekniska fel rörande webb, telefon, e-post eller brev.

Vinnarens namn, ort och motivering kan komma att användas i marknadsföringssyfte på Vi i Villas hemsida, sponsorernas hemsidor eller annan annonsplats.

Om inte Vi i Villa har fått tag på vinnaren genom de kontaktuppgifter som lämnats av deltagaren i tävlingen inom 20 dagar kommer juryn att utse en ny vinnare. Deltagaren i tävlingen ansvarar själv för att kontaktuppgifterna är korrekta. 

Juryn består av representanter från Vi i Villa/Bonnier Publications AB om inte annat anges. Juryns beslut kan inte överklagas. Bonnier Publications AB ansvarar inte för extraordinära händelser och omständigheter som ligger utanför vår kontroll, till exempel konkurser eller förändringar hos våra samarbetspartners i tävlingen.

Tävlingsbidrag med stötande innehåll som till exempel personliga påhopp eller som inte följer tävlingstemat kan komma att raderas utan förvarning.

  

Behandling av personuppgifter 

Bonnier Publications AB ( 556105-0351)  är ansvarig för personuppgiftsbehandlingen för Vi i Villa. Personuppgifter kan lämnas ut till Vi i Villas samarbetspartners, efter ditt samtycke i varje enskilt fall. Personuppgifter lämnas ut till myndighet endast där så krävs med stöd av lag eller myndighetsbeslut.

Företagen inom Bonnierkoncernen driver ett gemensamt kund- och användarregister. Genom att samtycka till Vi i Villas villkor samtycker du till personuppgiftsbehandling inom Bonnierkoncernen. Läs mer på www.kunddata.bonnier.se.

Du har rätt att utan kostnad återkalla samtycke, begära rättelse/radering av eventuellt felaktiga uppgifter eller skriftligen begära ett registerutdrag.

 

Kontakt

Kontakta i första hand kundtjänsten för Vi i Villa på e-post [email protected] 

Bonniers personuppgiftsombud kan nås via brev till ”Personuppgiftsombudet, Bonnier AB, 11390 Stockholm”, eller E-post [email protected]

 

Annons