Artikeln är ett samarbete med Willab Garden.
Uterum från Willab Garden.
Uterum från Willab Garden. Foto: Willab Garden

Sugen på uterum? Här är bästa tipsen!

Uterum

8 tips för dig som vill skaffa uterum.

Annons
 • Fundera på vilken typ

  Fundera på vilken typ av uterum du vill ha. Pulpet (passar både långsida och gavel),sadeltak, funkis eller fristående? På Willab Gardens hemsida hittar du Uterumsguiden där du kan"bygga" ditt uterum, få pris och beställa. Du kan också ladda ner Willab Gardens app och se hur olika uterumsmodeller ser ut på ditt eget hus.

 • Mät storleken

  Ska du bara ha ett matbord eller vill du få plats med lounge också? Ett tips är att lägga ut rep på marken för att skapa dig en bild av hur stort uterummet blir.

 • När på året

  När på året ska du använda uterummet? Hos Willab Garden finns både året runt-uterum och uterum endast för sommarsäsongen.

 • Du måste inte välja standardmått

  Det finns dock många standardmodeller vars bredd och djup kan anpassas efter dina behov.

 • Nya regler för bygglov

  Den 4 juni i år röstade riksdagen igenom ett nytt förslag med bygglovsfria åtgärder. Ett av dem är att bygga ut huset med upp till 15 kvm utan bygglov. Då krävs endast en anmälan till byggnadsnämnden. Vill du bygga uterum större än 15 kvm krävs fortfarande bygglov.

 • Ta mått på den yta du vill bygga på

  Även höjden. Har du ett hus med takutsprång är det bra att veta vilken höjd takutsprånget börjar på, likaså dess djup.

 • Är kapad stomme bra?

  Ja! Kapad stomme innebär att allt är tillkapat efter de mått som uterummet ska vara i. Alla hak i stolpar och balkar är då färdiga när stommen anländer. Det sparar mycket tid och pengar. 

 • Om du vill anlita hantverkare

  Om du vill anlita hantverkare för monteringen av ditt uterum så har Willab Garden auktoriserade montörer över hela landet. De är utbildade på våra produkter vilket garanterar ett väl utfört arbete.

   

Visa allt innehåll
09 juni 2014
 
Annons
Mer om Uterum

Tävla om ett uterum från Willab Garden

Uterum Drömmer du om ett uterum? Nu söker Vi i Villa och Willab Garden en familj som vill bygga uterum i anslutning till sin villa. Ta chansen och ansök nu!

Nybyggt uterum: "Vi ville vara ute året om"

Uterum Familjen Kvalnes-Ulviken bor på norska ostkusten och har ett uterum som används året om. Det är perfekt för både julens fester och sommarens grillningar...

Vett och etikett i trädgården

Uterum När får man klippa gräset, är det okej att äta ute i badkläder och kan man verkligen gå naken i trädgården? Vi frågade Magdalena Ribbing, folkvettsexper...

Sommarkänsla året om

Uterum Ett uterum utöver det vanliga, med kvalitet in i minsta detalj, ville den här familjen ha. Efter tre år stod drömrummet klart.

Har du byggt uterum? Berätta om det för oss!

Uterum Nu söker vi dig som har byggt uterum och som vill berätta hur du har gått till väga i vår tidning! Kontakta oss här.

Vi tog hjälp av arkitekt till uterummet

Uterum Med ett uterum kan du både förlänga säsongen och få lite bättre plats i huset! Här träffar vi Ulrika, som tog hjälp av en arkitekt för att förverkliga...

5 tips för skönare uterum

Uterum Irriterande kondens eller lite väl kylslaget framåt kvällen? Vi i Villa har lösningarna på de där små önskemålen som kan uppstå i husets extra rum!

Inne men ändå ute

Uterum Det är kanske inte så konstigt att uterummen är populära i Sverige där timmarna som går att tillbringa under bar himmel är så få. Vi har kikat lite på...

Uterummets olika delar

Uterum Här visar vi några olika typer av uterum och ger tips och råd om vad du ska tänka på när du bygger ett uterum.