Annons
 Ett välbyggt och multifunktionellt litet hus på 10 kvadratmeter är ”Enkelrummet” från 436 Design AB. Träaltanen kan även fungera som vindbrygga, om du vill stänga till exempelvis över vintern.
Ett välbyggt och multifunktionellt litet hus på 10 kvadratmeter är ”Enkelrummet” från 436 Design AB. Träaltanen kan även fungera som vindbrygga, om du vill stänga till exempelvis över vintern.

Nya uterum

Uterum

Ett uterum, fristående eller som en tillbyggnad till huset, är något många villaägare önskar sig. Här visar vi några av de senast uterumsnyheterna för dig som drömmer och funderar.

Annons

Ny utställningsbutik i Stockholm

Willab Garden öppnar i april en utställningsbutik på 2 000 kvadratmeter i Bromma, Stockholm. Här kan du gå runt bland tiotalet uterum, vinterträdgårdar och paviljonger. Är du sugen på växthus finns även cirka 20 sådana att beskåda, liksom dammprodukter och diverse trädgårdstillbehör.

Företaget firar 20-års jubileum i år, och med anledning av detta har man tagit fram ett enkelt, men snyggt och funktionellt uterum ”Svensk sommar”. Pris 24 995 kronor – allt inkluderat. Totalt har Willab Garden ett 90-tal kompletta uterum i sitt sortiment, men du kan även konstruera och kombinera ihop ditt alldeles personliga. Utställning finns även i Båstad.

Vi i villa ger dig allt inom kök, bad och trädgård. Uterum.

Jubileumsuterummet ”Svensk Sommar” från Willab Garden har härdat glas, limträstomme, isolerglas i taket och WT 30-partier. Längd 3 882 mm, djup 2 730 mm.

Ett enkelt rum

För dig som gillar rena linjer, luft och naturmaterial har 436 Design AB tagit fram ett enkelt och sparsmakat uterum. Finns i tre varianter: en, två eller tre glassektioner (treglas) på framsidan och i färgerna svart, falurött och ceder. Terrass som även kan fungera som vindbrygga ingår. Ett läckert litet hus, men smakar det så kostar det - pris från 129 000 kronor. Men då ingår vinterisolering, el, spotlightbelysning samt montering på plats.

Glasgång mellan hus och uterum

En svårighet när man ska bygga till ett uterum mot huset är att det ofta krävs att man gör intrång/åverkan mot takkonstruktion och liknande. Novoroom har tagit fram ett ”satellitrum” som innebär att man ansluter rummet genom en glasad gång mellan befintligt hus och uterummet.

Vi i villa ger dig allt inom kök, bad och trädgård. Uterum.

Satellitrum.

Det innebär att taket till gången inte "går in" i den befintliga takkonstruktionen utan får plats under takfot eller vindskiva på huset. Dessutom ger detta frihet att arbeta med lite roligare arkitektur för tillbyggnaden.

Favorit uppgraderas till vinterträdgård

Vill du att uterummet ska gå att använda året runt? Då ska du satsa på en vinterträdgård! Skånska Byggvaror nylanserar inglasningssystemet Formata Natur III uppgraderat till året-runt-standard. Finns i två utföranden: vitmålade partier med D 4-12 isolerglas med lågemissionsbeläggning och argongas som har ett U-värde på 1,7 eller omålat med D 4-12 isolerglas som har ett U-värde på 2,7. U-värdet (som är uträknat av Statens Provnings- och Forskningsinstitut) avser hela konstruktionen, alltså inte bara glaset. Båda varianterna ska dessutom klara vindkrafter motsvarande orkan styrka.

Vi i Villa ger dig allt inom kök, bad och trädgård. Uterum.  

Tänk inte bara sommar, tänk ända fram till i vinter, då du kanske fortfarande kan njuta av ditt uterum – om du väljer att bygga en vinterträdgård. Vitmålade Formata natur III från Skånska Byggvaror har ett U-värde på 1,7.

Annons

Bygg drömrummet på webben

Flera av de större aktörerna i branschen har webb-baserade tjänster för att hjälpa dig att skapa ditt personliga uterum. Till exempel har Solux en ny, tredimensionell bygghjälp, där du bit för bit plockar ihop uterummet och väljer, taktyp, profiler, glaskvalitet med mera. När allt är klart får du offert på hela kalaset. Liknande tjänster finns även hos exempelvis Santex och Willab Garden. Den sistnämnda har även en instruktionsfilm med byggtips som hjälper dig när du ska få uterummet på plats på tomten.

 

Söker du köpinformation, klicka här för att komma till Vi i Villas Köpguide!
Söker du hantverkare, klicka här för att komma till Vi i Villas hantverksguide!
29 mars 2006

0 Kommentarer

0

Skuggigt och skönt på altanen

Sommar betyder uteliv på altanen, men alltför stekande sol och hetta vill vi ha möjlighet att ibland välja bort. Här får du tips på några av sommarens...

1

Årets nya uterum

Nu är längtan till trädgården intensiv, kanske du drömmer om ett uterum. Här visar vi några av årets nyheter.

0

Underbara uterum!

Slipp mygg och knott, retsamma regnstänk och bortblåsta servetter. I uterummet kan du njuta av naturen under betryggande former.

0

Uterummet är vår favoritplats

För 15 år sedan hittade de drömstället på Österlen. Nu önskade de mer plats. Familjen Ställdal-Eriksson byggde ett uterum med nära kontakt till havet.

0

Dags för uterum!

Förläng säsongen och njut av tidiga vårvinterdagar eller regniga sommarkvällar. Ett uterum blir en länk mellan inne och ute. Låt oss guida dig till...

0

Tillbyggt uterum: "Det kostade några hundra"

Här njuter Lotta Hogrell av en lugn stund med sin bok – eller umgås med sin man, sina döttrar och vänner under ljumma ljusa sommarkvällar. Uterummet...

1

Ombyggt uterum: "Vår gamla altan blev ett uterum"

Vi i Villas chefredaktör Stina Abenius och hennes släkt bestämde sig för att glasa in verandan till sommarhuset. Vi var trötta på att frysa alla regniga...

0

Nybyggt uterum: "Vi ville vara ute året om"

Familjen Kvalnes-Ulviken bor på norska ostkusten och har ett uterum som används året om. Det är perfekt för både julens fester och sommarens grillningar...

0

Ett härligt sommartak på altanen

Ett skönt skydd mot solen när den gassar som mest, men även mot lättare duggregn. Med en markis blir uteplatsen sommarens vardagsrum på riktigt. Vi...

Vi i Villas policy
Avbryt

Här kan du bli medlem i Vi i Villa genom att logga in med ett befintligt konto från sociala medier eller genom att skapa ett nytt konto, kopplat till din e-postadress nedan.

Som medlem får du tillgång till erbjudande och rabatter från våra leverantörer. Du kan också enkelt deltaga i våra tävlingar och forum när du är inloggad som medlem på webbplatsen.

Läs mer om medlemskapet och hur vi hanterar dina personuppgifter.

 

Annons