Annons
 Ett välbyggt och multifunktionellt litet hus på 10 kvadratmeter är ”Enkelrummet” från 436 Design AB. Träaltanen kan även fungera som vindbrygga, om du vill stänga till exempelvis över vintern.
Ett välbyggt och multifunktionellt litet hus på 10 kvadratmeter är ”Enkelrummet” från 436 Design AB. Träaltanen kan även fungera som vindbrygga, om du vill stänga till exempelvis över vintern.

Nya uterum

Uterum

Ett uterum, fristående eller som en tillbyggnad till huset, är något många villaägare önskar sig. Här visar vi några av de senast uterumsnyheterna för dig som drömmer och funderar.

Annons

Ny utställningsbutik i Stockholm

Willab Garden öppnar i april en utställningsbutik på 2 000 kvadratmeter i Bromma, Stockholm. Här kan du gå runt bland tiotalet uterum, vinterträdgårdar och paviljonger. Är du sugen på växthus finns även cirka 20 sådana att beskåda, liksom dammprodukter och diverse trädgårdstillbehör.

Företaget firar 20-års jubileum i år, och med anledning av detta har man tagit fram ett enkelt, men snyggt och funktionellt uterum ”Svensk sommar”. Pris 24 995 kronor – allt inkluderat. Totalt har Willab Garden ett 90-tal kompletta uterum i sitt sortiment, men du kan även konstruera och kombinera ihop ditt alldeles personliga. Utställning finns även i Båstad.

Vi i villa ger dig allt inom kök, bad och trädgård. Uterum.

Jubileumsuterummet ”Svensk Sommar” från Willab Garden har härdat glas, limträstomme, isolerglas i taket och WT 30-partier. Längd 3 882 mm, djup 2 730 mm.

Ett enkelt rum

För dig som gillar rena linjer, luft och naturmaterial har 436 Design AB tagit fram ett enkelt och sparsmakat uterum. Finns i tre varianter: en, två eller tre glassektioner (treglas) på framsidan och i färgerna svart, falurött och ceder. Terrass som även kan fungera som vindbrygga ingår. Ett läckert litet hus, men smakar det så kostar det - pris från 129 000 kronor. Men då ingår vinterisolering, el, spotlightbelysning samt montering på plats.

Glasgång mellan hus och uterum

En svårighet när man ska bygga till ett uterum mot huset är att det ofta krävs att man gör intrång/åverkan mot takkonstruktion och liknande. Novoroom har tagit fram ett ”satellitrum” som innebär att man ansluter rummet genom en glasad gång mellan befintligt hus och uterummet.

Vi i villa ger dig allt inom kök, bad och trädgård. Uterum.

Satellitrum.

Det innebär att taket till gången inte "går in" i den befintliga takkonstruktionen utan får plats under takfot eller vindskiva på huset. Dessutom ger detta frihet att arbeta med lite roligare arkitektur för tillbyggnaden.

Favorit uppgraderas till vinterträdgård

Vill du att uterummet ska gå att använda året runt? Då ska du satsa på en vinterträdgård! Skånska Byggvaror nylanserar inglasningssystemet Formata Natur III uppgraderat till året-runt-standard. Finns i två utföranden: vitmålade partier med D 4-12 isolerglas med lågemissionsbeläggning och argongas som har ett U-värde på 1,7 eller omålat med D 4-12 isolerglas som har ett U-värde på 2,7. U-värdet (som är uträknat av Statens Provnings- och Forskningsinstitut) avser hela konstruktionen, alltså inte bara glaset. Båda varianterna ska dessutom klara vindkrafter motsvarande orkan styrka.

Vi i Villa ger dig allt inom kök, bad och trädgård. Uterum.  

Tänk inte bara sommar, tänk ända fram till i vinter, då du kanske fortfarande kan njuta av ditt uterum – om du väljer att bygga en vinterträdgård. Vitmålade Formata natur III från Skånska Byggvaror har ett U-värde på 1,7.

Annons

Bygg drömrummet på webben

Flera av de större aktörerna i branschen har webb-baserade tjänster för att hjälpa dig att skapa ditt personliga uterum. Till exempel har Solux en ny, tredimensionell bygghjälp, där du bit för bit plockar ihop uterummet och väljer, taktyp, profiler, glaskvalitet med mera. När allt är klart får du offert på hela kalaset. Liknande tjänster finns även hos exempelvis Santex och Willab Garden. Den sistnämnda har även en instruktionsfilm med byggtips som hjälper dig när du ska få uterummet på plats på tomten.

 

Söker du köpinformation, klicka här för att komma till Vi i Villas Köpguide!
Söker du hantverkare, klicka här för att komma till Vi i Villas hantverksguide!
29 mars 2006

0 Kommentarer

2

Guide: Bygg din egen pergola

Är du sugen på ett extra rum utomhus? Bygg en pergola! Så här bygger du den steg för steg.

0

Skuggigt och skönt på altanen

Sommar betyder uteliv på altanen, men alltför stekande sol och hetta vill vi ha möjlighet att ibland välja bort. Här får du tips på några av sommarens...

0

Uterum av glas

Sommarvardagsrum eller plats för prunkande tomatodling – eller både och! Rummen som förenar ute och inne blir oftast sommarens riktiga favorittillhåll....

0

Så får du mysigt i uterummet!

Vi nordbor behöver verkligen all värme vi kan få. Bygg ett uterum av glas – då kan du sitta där och le åt både regn och blåst. Trädgårdsmästaren och...

0

Hela familjens utevardagsrum!

Nu kan Agnes och hennes familj vara ute trots att det regnar. I nya uterummet blir det pyssel, matlagning och umgänge.

0

Uterummet är vår favoritplats

För 15 år sedan hittade de drömstället på Österlen. Nu önskade de mer plats. Familjen Ställdal-Eriksson byggde ett uterum med nära kontakt till havet.

0

Blomstrande rum i trädgården

Att skapa olika och lite speciella rum är något trädgårdsentusiasten Anna-Lena Wibom har lyckats med i sin stora blomstrande trädgård.

0

Uterum hela året

Ett uterum för en trädgårdsälskare! Tretton kvadratmeter stort, fint anslutet till huset med utsikt över en fantastisk trädgård och Drevvikens vatten.

0

Skön lång sommar med rätt solskydd

Solen må skina. Regnet kan svalka och hösten kan komma. Men med rätt solskydd så blir sommarens uteliv både längre och härligare.

Vi i Villas policy
Avbryt

Villkor för Vi i Villas tävlingar och policy

Användarvillkor som medlem på Viivilla.se 

Som medlem i Vi i Villa-klubben får du tillgång till exklusiva artiklar, tävlingar och quiz samt kan ta del av unika erbjudanden från våra samarbetspartners. Du kan även diskutera i forumet där du får tips och råd från andra villaägare.

Allt om användarvillkoren som medlem, som vett och etikett samt hur ditt uppladdade material behandlas kan du läsa här.

 

Tävlingsvillkor

Tänk på att ange en giltig e-postadress för att kunna kontaktas vid eventuella tävlingsvinster, få erbjudanden och nyhetsutskick. För att vara med i tävlingar behöver du vara inloggad och ange adress och telefonnummer i din profil, så att vi kan kontakta dig vid en eventuell vinst. När du fyllt i denna information första gången behöver du bara logga in nästa gång du vill vara med i en ny tävling, så finns dina kontaktuppgifter sparade.

Anställda inom Vi i Villa/Bonnier Publications AB och företag som utgör samarbetspartners i aktuell tävling kan inte delta i Vi i Villas tävlingar.

Vid alla tävlingar gäller 18 års åldersgräns för att delta - alternativt målsmans medgivande.

Endast ett pris per familj/hushåll och tävling.

Vinnaren kan inte byta ut vinsten mot ekonomisk ersättning eller överlåta vinsten till någon annan.

Alla eventuella avgifter och/eller skatter som uppstår i samband med vinstutdelning betalas av vinnaren. Om inte annat anges, ansvarar Vi i Villa/Bonnier Publications AB inte för extra kostnader i samband med vinsten.

Vi i Villa/Bonnier Publications AB är inte ansvariga för tekniska fel rörande webb, telefon, e-post eller brev.

Vinnarens namn, ort och motivering kan komma att användas i marknadsföringssyfte på Vi i Villas hemsida, sponsorernas hemsidor eller annan annonsplats.

Om inte Vi i Villa har fått tag på vinnaren genom de kontaktuppgifter som lämnats av deltagaren i tävlingen inom 20 dagar kommer juryn att utse en ny vinnare. Deltagaren i tävlingen ansvarar själv för att kontaktuppgifterna är korrekta. 

Juryn består av representanter från Vi i Villa/Bonnier Publications AB om inte annat anges. Juryns beslut kan inte överklagas. Bonnier Publications AB ansvarar inte för extraordinära händelser och omständigheter som ligger utanför vår kontroll, till exempel konkurser eller förändringar hos våra samarbetspartners i tävlingen.

Tävlingsbidrag med stötande innehåll som till exempel personliga påhopp eller som inte följer tävlingstemat kan komma att raderas utan förvarning.

  

Behandling av personuppgifter 

Bonnier Publications AB ( 556105-0351)  är ansvarig för personuppgiftsbehandlingen för Vi i Villa. Personuppgifter kan lämnas ut till Vi i Villas samarbetspartners, efter ditt samtycke i varje enskilt fall. Personuppgifter lämnas ut till myndighet endast där så krävs med stöd av lag eller myndighetsbeslut.

Företagen inom Bonnierkoncernen driver ett gemensamt kund- och användarregister. Genom att samtycka till Vi i Villas villkor samtycker du till personuppgiftsbehandling inom Bonnierkoncernen. Läs mer på www.kunddata.bonnier.se.

Du har rätt att utan kostnad återkalla samtycke, begära rättelse/radering av eventuellt felaktiga uppgifter eller skriftligen begära ett registerutdrag.

 

Kontakt

Kontakta i första hand kundtjänsten för Vi i Villa på e-post [email protected] 

Bonniers personuppgiftsombud kan nås via brev till ”Personuppgiftsombudet, Bonnier AB, 11390 Stockholm”, eller E-post [email protected]

 

Annons