Artikeln är ett samarbete med Willab Garden.
Grattis familjen Dardashti! Mohammad, Jaleh, Armin och Adrian tar emot en värdecheck på ett uterum från Anders Williamsson, VD på Willab Garden.
Grattis familjen Dardashti! Mohammad, Jaleh, Armin och Adrian tar emot en värdecheck på ett uterum från Anders Williamsson, VD på Willab Garden. Foto: Lina Edienberg Adamo

"Äntligen ska vi få ett uterum!"

Uterum

Många fantiserar om ett uterum att förlänga säsongen och förgylla huset med.  "Det här har vi drömt om länge", säger Mohammad Dardashti, som vann ett uterum från Willab Garden.

Annons

Mohammad Dardashti och hans familj drömde om ett inglasat uterum för att komplettera sin villa i Lund – men drömmen behövde förverkligas och Mohammad visste inte hur.

Hur skulle de bygga? När skulle bygget ske?
     – Jag fick ett tips om Vi i Villas tävling med uterums- och växthusföretaget Willab Garden och tänkte: Varför inte? Men jag hade verkligen ingen förhoppning om att vinna, säger Mohammad.

Mohammad och familjen har planerat för uterum i fem år. Så sent som i vintras surfade han in på Willab Gardens hemsida, och besökte också företagets showroom i Båstad (det andra finns i Bromma).
     – Med hjälp och råd från säljaren och en av Willab Gardens auktoriserade montörer, Per Karlsson på Öster Värn Bygg, som var på plats den dagen, kom vi fram till ett alternativ.
     Per Karlsson kom till Lund veckan efter och kollade huset och uterummets placering. Allt såg bra ut, och Mohammad ansökte om bygglov. Så fort bygglovet var klart beställde han uterummet.

Andra veckan i maj fick Mohammad beskedet att familjen hade vunnit uterummet, värt cirka 50 000 kronor. Känslan? Ett stort wow!
     – Det kändes så häftigt och var en mycket välkommen vinst, eftersom jag satt och funderade på om jag skulle använda sparade pengar eller ta ett lån. Det kändes så bra!


I Willab Gardens showroom får familjen hjälp att planera sitt nya uterum.


Familjen Dardashti flyttade in i sin 150 kvadratmeter stora, nybyggda villa 2004. I sommar blir det 16 kvadratmeter stora, isolerade uterummet färdigt. Tanken är att det ska placeras i den vinkel som ligger i söderläge i anslutning till vardagsrummet. På så sätt kan familjen använda uterummet nästan året runt.

Mohammad tänker jobba hemifrån då och då – gärna i uterummet. Familjen drömmer också om att kunna ha stora fester hemma.
     – Nu när vi får ett uterum kommer vi att ha ännu mer plats så att vi kan bjuda in fler. Det är så härligt att kunna sitta ute men ändå inne när det är kallt, och när det regnar på sommaren.

I sitt nya uterum från Willab Garden ska Mohammad placera en soffgrupp och bord för upp till sex personer, inramat av gröna inomhusväxter.
     – Det kommer säkert nya idéer när uterummet står klart, säger han.  
     – Tänk att ha grillfester och sitta i uterummet med släkt och vänner, oavsett väderförhållanden, och att kunna sitta ute och koppla av på kvällen, kanske med ett glas vin eller whisky. Det ser jag verkligen fram emot.

 

 
Information om vinnaren
Namn: Mohammad Dardashti. Ålder: 51 år.
Familj: Gift med Jaleh, 50. Sönerna Armin, 13, och Adrian, 10.
Gör: IT-projektledare. Bor: Villa i Lund.

 

Stort tack till alla ni som var med och tävlade!

9 juni 2014

0 Kommentarer

0

De är årets trädgårdstrender

Gör det själv, ekotänk och klassiker som gör comeback. Det är några av årets trender för odling och uteliv. Vi i Villa kollade läget på helgens två...

0

Trädgårdens vackraste rum

En spännande trädgård framkallar lust att utforska. Vare sig den är stor eller liten. Här får du tips på hur du ger din trädgård flera spännande och...

0

Uterummets olika delar

Här visar vi några olika typer av uterum och ger tips och råd om vad du ska tänka på när du bygger ett uterum.

0

Härligt skydd mot sol och regn

Solen är inte alltid behaglig. En lösning kan vara att skaffa markiser.

1

Säkra feststämningen - 9 fina partytält

Kräftskivesäsongen närmar sig med stormsteg men det är inte alltid den beställda solen behagar dyka upp. Gardera dig och köp ett partytält. Kanske kan...

0

Håll värmen på terrassen med en terrassvärmare

Känns sommaren för kort och resten av året för långt? Med en terrassvärmare hjälper du sommaren på traven och förlänger utesäsongen. Här får du tips om...

1

Guide: Bygg din egen pergola

Är du sugen på ett extra rum utomhus? Bygg en pergola! Så här bygger du den steg för steg.

0

Sätt segel på altanen

När himlen är klarblå och solen står som högst är längtan efter svalka som störst. Med ett taksegel över altanen kan man känna havets svalka ända in i...

0

Uterum av glas

Sommarvardagsrum eller plats för prunkande tomatodling – eller både och! Rummen som förenar ute och inne blir oftast sommarens riktiga favorittillhåll....