Artikeln är ett samarbete med Willab Garden.
Grattis familjen Dardashti! Mohammad, Jaleh, Armin och Adrian tar emot en värdecheck på ett uterum från Anders Williamsson, VD på Willab Garden.
Grattis familjen Dardashti! Mohammad, Jaleh, Armin och Adrian tar emot en värdecheck på ett uterum från Anders Williamsson, VD på Willab Garden. Foto: Lina Edienberg Adamo

"Äntligen ska vi få ett uterum!"

Uterum

Många fantiserar om ett uterum att förlänga säsongen och förgylla huset med.  "Det här har vi drömt om länge", säger Mohammad Dardashti, som vann ett uterum från Willab Garden.

Annons

Mohammad Dardashti och hans familj drömde om ett inglasat uterum för att komplettera sin villa i Lund – men drömmen behövde förverkligas och Mohammad visste inte hur.

Hur skulle de bygga? När skulle bygget ske?
     – Jag fick ett tips om Vi i Villas tävling med uterums- och växthusföretaget Willab Garden och tänkte: Varför inte? Men jag hade verkligen ingen förhoppning om att vinna, säger Mohammad.

Mohammad och familjen har planerat för uterum i fem år. Så sent som i vintras surfade han in på Willab Gardens hemsida, och besökte också företagets showroom i Båstad (det andra finns i Bromma).
     – Med hjälp och råd från säljaren och en av Willab Gardens auktoriserade montörer, Per Karlsson på Öster Värn Bygg, som var på plats den dagen, kom vi fram till ett alternativ.
     Per Karlsson kom till Lund veckan efter och kollade huset och uterummets placering. Allt såg bra ut, och Mohammad ansökte om bygglov. Så fort bygglovet var klart beställde han uterummet.

Andra veckan i maj fick Mohammad beskedet att familjen hade vunnit uterummet, värt cirka 50 000 kronor. Känslan? Ett stort wow!
     – Det kändes så häftigt och var en mycket välkommen vinst, eftersom jag satt och funderade på om jag skulle använda sparade pengar eller ta ett lån. Det kändes så bra!


I Willab Gardens showroom får familjen hjälp att planera sitt nya uterum.


Familjen Dardashti flyttade in i sin 150 kvadratmeter stora, nybyggda villa 2004. I sommar blir det 16 kvadratmeter stora, isolerade uterummet färdigt. Tanken är att det ska placeras i den vinkel som ligger i söderläge i anslutning till vardagsrummet. På så sätt kan familjen använda uterummet nästan året runt.

Mohammad tänker jobba hemifrån då och då – gärna i uterummet. Familjen drömmer också om att kunna ha stora fester hemma.
     – Nu när vi får ett uterum kommer vi att ha ännu mer plats så att vi kan bjuda in fler. Det är så härligt att kunna sitta ute men ändå inne när det är kallt, och när det regnar på sommaren.

I sitt nya uterum från Willab Garden ska Mohammad placera en soffgrupp och bord för upp till sex personer, inramat av gröna inomhusväxter.
     – Det kommer säkert nya idéer när uterummet står klart, säger han.  
     – Tänk att ha grillfester och sitta i uterummet med släkt och vänner, oavsett väderförhållanden, och att kunna sitta ute och koppla av på kvällen, kanske med ett glas vin eller whisky. Det ser jag verkligen fram emot.

 

 
Information om vinnaren
Namn: Mohammad Dardashti. Ålder: 51 år.
Familj: Gift med Jaleh, 50. Sönerna Armin, 13, och Adrian, 10.
Gör: IT-projektledare. Bor: Villa i Lund.

 

Stort tack till alla ni som var med och tävlade!

9 juni 2014

0 Kommentarer

0

Trädgårdsrummet

Inred trädgården. Öppna dörren och ta med dig inredningstankarna ut! Skapa din egen oas med en välkomnande entré, en mysig matplats och en lugn, skyddad...

4

Uterum året om

Uterummet förlänger sommaren och ger möjlighet att njuta av trädgårdens grönska oavsett väderlek. Hos Monica och hennes familj i Helsingborg firas till...

1

Tio praktiska prylar till altanen

Det är vår och snart är det dags att börja ta altanen i anspråk igen. Vi tipsar om tio praktiska prylar att ha på din altan, från en sol- och vinddriven...

0

Inne men ändå ute

Det är kanske inte så konstigt att uterummen är populära i Sverige där timmarna som går att tillbringa under bar himmel är så få. Vi har kikat lite på...

0

Säkra sommaren med ett uterum!

Lite innan det börjar grönska ute, eller mitt i den smällkalla vintern… Ett uterums varande kan verkligen vara hur länge och hur mycket som helst, allt...

0

Blomstrande rum i trädgården

Att skapa olika och lite speciella rum är något trädgårdsentusiasten Anna-Lena Wibom har lyckats med i sin stora blomstrande trädgård.

0

Uterum hela året

Ett uterum för en trädgårdsälskare! Tretton kvadratmeter stort, fint anslutet till huset med utsikt över en fantastisk trädgård och Drevvikens vatten.

1

Fixa ny stil i uterummet

Uterummet är en av husets mest fantastiska platser. Här har vi satsat på en sydländsk stil som ger härlig sommarkänsla året om.

0

Skön lång sommar med rätt solskydd

Solen må skina. Regnet kan svalka och hösten kan komma. Men med rätt solskydd så blir sommarens uteliv både längre och härligare.