Grattis till vinnarna i vår Gör Det Själv-tävling!
Grattis till vinnarna i vår Gör Det Själv-tävling!

Vinnare i vår tävling med Gör Det Själv

Tävlingar

Våra smarta, händiga hemmafixare delar med sig av sina bästa tips. Här är de lyckliga vinnarna i vår Gör Det Själv-tävling!

Grattis alla vinnare  

 

1:a pris: Robotgräsklipparen Indego från Bosch, värde cirka 15 000 kr och en helårsprenumeration på tidningen Gör Det Själv.

Daniel Martinsson
Lilla Edet

Daniels motivering: 

När vi byggde ett nytt uterum så bestämde vi att gjuta en platta för att få det underhållsfritt. Vi kom på iden att gjuta ner ett betongrör på cirka 50 cm i plattan och på så sätt få ett naturligt kylskåp. Vi klädde insidan med mosaik och tillverkade ett eget lock av ek. Detta använder vi både sommar och vinter då det håller en konstant temperatur på runt 6-8 grader. Vi tycker att det här är en riktigt smart idé då det rymmer till exempel petflaskor som annars tar stor plats i kylskåpet. Det drar heller inte någon ström och på så sätt är det också miljövänligt.

2:a pris: Skruvdragaren PSR Select från Bosch, värde cirka 600 kr, och en helårsprenumeration på tidningen Gör Det Själv.

 

Anna Eriksson
Kallinge

Annas motivering:

När du sätter upp en stege mot husvägg eller liknande blir det lätt märken eller repor på vägg eller väggfärgen. Jag brukar alltid sätta ett par handskar för skydd, en handske på varje "stegslut" för att förhindra detta! 

3:e—7:e pris: Helårsprenumeration på tidningen Gör Det Själv.

Henrik Petersson
Romelanda

Henriks motivering:

Mitt bästa tips är från i höstas då jag skulle gräva ner 20 m2 fiberkabel på min tomt till min bostad. Jag kom då på att använda min Bosch tigersåg för att göra två fina snitt i gräsmattan och då gräva upp fina rektangulära gräsbitar för att sedan lägga igen dem över fiberkabeln utan ens se att man gjort ingrepp i gräsmattan. Denna teknik har jag även använt för dränering m.m. 

Stig Eidsmo
Vidsel

Stigs motivering:

När en tavla skall hängas upp på en vägg i en bestämd höjd, är det mycket svårt att hitta önskad upphängningspunkt, då detta nästan alltid är dolt bakom tavlan Därför har jag konstruerat en liten "grej" som är användbar när något med döljd upphängspunkt skall hängas upp i en bestämt höjd på väggen. 

Lars-Erik Zackrisson
Östersund

Lars-Eriks motivering:

Vad är en hemmafixare utan en rejäl arbetsbänk? Bänken är själva grunden till de flesta projekten när man bor i villa. Dels för att ha ordning på alla verktyg och inte minst att ha någonstans att bygga, reparera och förbereda. Säg den hemmafixare som inte har suttit och bläddrat i någon verkstadstidning och hittat den perfekta bänken till garaget, källaren eller hobbyrumet. Men som en stund senare insett det omöjliga att få igenom detta köp i husållsbudgeten. En stor och rejäl arbetsbänk kostar ju cirka 6000 – 8000 kr.

Så vad blir det för alternativ lösning? Jo, det blir ett kasserat bord / skrivbord eller i bästa fall en nyinköpt liten ranglig arbetsbänk. Denna bänk kommer ganska snart att börja belamras med diverse prylar och "bra att ha grejor". Så någon arbetsyta kommer aldrig att synas i de flesta fall. Detta bestämde jag att råda bot på. Kom över lite 50 mm profilrör som jag svetsade i hop till 4 st bågar som fick utgöra benen och stommen. Ett vinkeljärn i framkant som stabiliserade upp bågarna. Bänkens stabilitet kommer att ordnas med hlälp av bänkskivan och hyllan under som skruvas fast i stommen. Bänkskivan och hyllan under byggde jag med hjälp av lite överbliven huspanel. Som material till bänkskivans ytskikt använde jag något som står och skräpar i de flesta källare och förråd hos villaägarna, nämligen alla dessa överblivna klickgolvsplankor som man anser är för riktiga för att slänga men som man innerst inne vet aldrig kommer att användas. Använd gärna safeseal mellan plankorna så blir det mera motståndskraftigt mot fukt. Resultatet blir en stabil bänkskiva som ser ut som en gedigen limträskiva. Och det bästa av allt är att skivans yta lätt går att byta när man känner för det. På detta vis så kan man få en arbetsbänk som faktiskt passar in i rummet. Imitt fall så blev bänken 4 meter lång och 90 cm djup. Där kan jag med lätthet ha mina projekt samtidigt som det finns plats för barnen om de vill snickra måla eller bygga något. Så ett bättre hemmafixeri än att bygga en arbetsbänk som just underlättar hemmafixet finns inte tycker jag.

Miriam Wallhav
Nödinge

Miriams motivering:

Mitt bästa tips är ett slystaket med grenar och pinnar som blir över efter man fällt träd. Istället för att elda upp riset gör man ett staket som en formad rishög se mer på min blogg www.livingbymiriam.se, sök på slystaket. Gräsklipparen håller sig då också inom tomtgränsen. 

Linda Wall
Hammarö

Lindas motivering:

Jag blev irriterad över att ha en altandörr (dubbel) som inte används under den kalla årstiden. Byggde därför en modul i spontat trä och målade i samma vita som resterande väggarna. Det blev en dekorativ fönsterbräda och samtidigt värme sparande. Ingen som hälsar på tänker på att det finns en dörr där. Snart är det dags att lyfta upp den på kattvinden för sommarförvaring. Enkel konstruktion men golvlist, fönsterlist, avställningsyta fugursågad så den passar in med dörren. Nu är det strax dax att öppna och kunna njuta av nyklippt gräs!

08 april 2015
 
Annons
Mer om Tävlingar

Vinnarna i julkalendern 2017

Tävlingar Stort grattis till alla vinnare i årets adventskalender och julkalender!

Medlems-
innehåll

Vinn biljetter till Gentlemannen – en musikalkomedi om kärlek och...

Tävlingar Oscarsteatern drar stolt upp ridån för musikalkomedin Gentlemannen, som gjorde braksuccé på Broadway häromåret. Nu kan tre personer vinna två biljetter...

(Avslutad) Quiz: Kan du dina tv-serier?

Tävlingar Vad tycker Dale Cooper från Twin Peaks om att äta? Och vad heter huvudkaraktären i tv-serien 24? Gör vårt snabba quiz och tävla om två biobiljetter!

Har du Sveriges härligaste villavovve? Tävla om hundmat värde 3000...

Tävlingar Har du Sveriges härligaste, sötaste eller kanske knasigaste villavovve där hemma? Ladda upp en bild på din hund och var med och tävla om 10 generösa presentkort från Royal Canin!   Så tävlar du: Ladda upp en bild på din hund här i fototävlingen. Du kan välja att vara inloggad som medlem för att tävla (det är gratis och du blir det enkelt här), logga in via Facebook eller att tävla som gäst.  OBS! På grund av tekniska problem med röstningsfunktionen kommer vinnarna att utses helt och hållet av juryn, som består av Vi i Villas redaktion. Vi i Villas tävlingsvillkor hittar du här.Tävlingen pågår till och med den 21 februari 2016 och vinnaren kommer att presenteras här i början på vecka 9.     Du kan vinna: 1:a pris: 3000 kr i presentkort hos Royal Canin 2:a pris: 500 kr i presentkort hos Royal Canin 3-6:e pris: 300 kr i presentkort hos Royal Canin 7-10:e pris: 200 kr i presentkort hos Royal Canin

I samarbete med Eon

(Avslutad) Vinn en elcykel från Eon, värde 18 500 kr!

Tävlingar Var med och tävla om en elcykel från energibolaget Eon! Svara rätt på frågan nedan och motivera varför just du bör bli ägare till en elcykel.

(Avslutad) Quiz: Vad kan du om halloween?

Tävlingar Har du koll på vem som har huvudrollen i höstens mest omtalade skräckfilm och när kultfilmen Halloween hade premiär? Gör vår snabba quiz och tävla om...

Medlems-
innehåll

(Avslutad) Vinn en signerad bok av Björn Ranelid!

Tävlingar Älskar du författaren Björn Ranelid? Nu har du chansen att vinna en signerad bok av din favoritförfattare! 

Medlems-
innehåll

(Avslutad) Vinn en julpysselbok!

Tävlingar Sugen på att pyssla med barnen? I boken Kreativa Karins jul för barn finner du massvis med roliga och enkla julpyssel. Tävla om boken här.

I samarbete med Refunder

(Avslutad) Vinn en hotellcheck från Hotels.com!

Tävlingar Nu har du möjlighet att vinna ett presentkort på 5 000 kr från Hotels.com!