Chefredaktör Anders Carlén och redaktionschef Anja Källstedt är på plats i Ritsona.
Chefredaktör Anders Carlén och redaktionschef Anja Källstedt är på plats i Ritsona.

Vi i Villa-hjälpen på plats i Grekland

Press

Vi i Villas redaktion är på plats i Ritsona camp i Grekland, för att hjälpa migranterna med bland annat avlopp och vatten. Här är 3 snabba frågor med redaktionschef Anja Källstedt.

Hej Anja, berätta kort om varför ni är i Ritsona och vad ni ska göra där?

– Vi är här tillsammans med Grabber och FM Mattsson för att förbättra boendeförutsättningarna för migranterna. Vi ska bland annat dra rör för vatten och avlopp för de boende. Just nu håller vi på att dra rör till en zon som kallas ”Female friendly space” som bara är för kvinnor och barn. Syftet är att de ska få tillgång till vatten där. Vi har även köpt en container som vi fyllt med verktyg och skruv, många av migranterna hjälper till att bygga.

Hur är läget i förläggningen?

– Sedan gränserna mot övriga Europa stängdes i mars 2016 har många migranter fastnat i Grekland. Här i Ritsona har många bott i cirka ett år. Situationen är inte bra, men mycket nödvändigt finns numera. Tidigare bodde de i tält, men alla här har nu egna små bostadsmoduler, där de mest nödvändiga faciliteterna finns. De boende har även tillgång till bland annat läkarvård och psykologhjälp på plats.

Vi i Villa har drivit en insamling för att samla pengar till de boende, vad behövs mest?

– Pengarna som kommit in går oavkortat till att köpa sånt som efterfrågats. Bland annat önskar kvinnorna saker till just denna ”Female friendly space”-zon och barnen önskar saker till sitt avskilda område. Kvinnorna önskar sybehör som nål, tråd och garn, medan barnen till sin zon önskar pyssel som papper och lim.

 

Chefredaktör Anders Carlén och redaktionschef Anja Källstedt är på plats.

 

 

 

 

Bakgrund/Läs mer

Tillsammans med FM Mattsson och Grabber befinner sig delar av Vi i Villas redaktion i migrantförläggningen i Ritsona, för att förbättra förutsättningarna för de boende. Mer om projektet och insamlingen för #Viivillahjälpen kan du läsa här.

17 februari 2017
 
Annons
Mer om Press

Min stund med Vi i Villa

Press Se alla bidrag i Vi i Villas instagramtävling "Min stund med Vi i Villa". Månadens bästa bild kommer med i tidningen och vinnaren belönas med biobiljetter.

Så undviker du att bli julens värsta granne!

Press PRESSMEDDELANDE 2012-12-12 Om läget kanske har varit lite spänt tidigare är det risk för att det exploderar just under julen. Vi i Villa har undersökt...

Hemteknik

Press PRESSMEDDELANDE 2011-12-19 Jönköping landets mest TV-täta kommun Jönköping är det län i Sverige där det finns flest TV-apparater per hus. Det är också...

Ulf och Åse vann ett nytt kök!

Press PRESSMEDDELANDE 2011-04-28 ”Har du Sveriges fulaste kök? ” Det frågade vi våra läsare i början av året. Många tyckte att de hade det. Juryn valde efter svårt arbete ett hårt slitet kök i Skänninge!

Bonnier Publications och Vi i Villa bakom Hem & Villas mässmagasin

Press Bonnier Publications kan nu meddela att Vi i Villa står bakom både produktion och distribution av Stockholmsmässans magasin inför Hem Villa-mässan.

Välkommen till Vi i Villas läsarpanel!

Press Du som läser något eller flera nummer av Vi i Villa har möjlighet att tycka till om både tidningens annonser och artiklar. Undersökningarna sker fortlö...

4 av tio svenskar positiva till generationsboende

Press – men bara när föräldrarna blir gamla och behöver hjälp PRESSMEDDELANDE 2011-10-21 Nästan fyra av tio, 35 procent, av svenska villaägare öppnar dörren för sina föräldrar och erbjuder dem en plats i sitt hem när de blir gamla. Det avslöjar Vi i Villas senaste villapanel som har tagit tempen på svenska villaägares inställning till att bo permanent tillsammans med släkt och vänner.

Vi i Villa ökar i Orvesto: +115 000 läsare!

Press Bonnier Publications hustidning Vi i Villa går starkt framåt och ökar igen. I den senaste Orvesto-mätningen, som blev officiell idag, har tidningen 115...

Premiär för nya Vi i Villa!

Press Sveriges mest lästa tidning bygger om och genomgår en stor förändring. Chefredaktör Anders Carlén berättar om "nya" Vi i Villa.