Res med Vi i Villa!

Packa väskan och eftersänd posten. I höst reser Vi i Villas redaktion till Rom, Andalusien och Atlasbergen – och vi vill att du följer med!

OBS! Begränsat antal platser- först till kvarn!

 

Möt hösten i Rom

Besök Europas bäst bevarade medeltida storstad Siena!

Följ med på en magisk weekendresa till Rom. Staden upphör aldrig att fascinera med sin mer än 2 500 år långa kulturhistoria, sitt sjudande folkliv, enastående historiska monument och unika konstupplevelser. I gränderna möts vi av antika kolonner, små piazzor och genuint romerskt gatuliv. I stadsdelen Trastevere, på andra sidan Tibern, finns mängder av trevliga restauranger med italienska läckerheter. Där utspelar sig också den traditionella antikmarknaden vid Porta Portese på söndagar – en riktig folkfest! En vandring i Den eviga staden för oss till de romerska kejsarnas Forum Romanum, med Colosseum och Panthéon, men också till kyrkor med gnistrande mosaiker och underjordiska gångar. 

Resan tar oss dessutom till Siena, Europas bäst bevarade medeltida storstad som tronar på sin kulle i det toskanska landskapet. Här rör vi oss i pittoreska gränder bland små butiker, kaféer och restauranger. Men staden är också välkänd för sin domkyrka, torget Il Campo och rådhuset Palazzo Pubblico. 

När? 19–22 oktober 2017.
Pris per person: 13 800 kr. 
Enkelrumstillägg: 2 400 kr. 

Läs mer om dagsprogrammet och boka resan här.  

 

Vandra i Atlasbergen

Bestig Nordafrikas högsta berg, Jbel Toubkal!

En vandring i de marockanska Atlasbergen är svårslagen. Vi går genom en färgprakt av sandfärgade berg och gröna oaser. Med klarblå floder som kuliss ser vi de snötäckta bergstopparna. 

Utgångspunkt för vandringen är den mytomspunna staden Marrakech med sina marknader, gamla byggnader och sin orientaliska aura. Staden är som tagen ur Tusen och en natt, och under den dag vi är i Marrakech besöker vi basarer, lokala marknader och inandas den uråldriga historia som omger staden.

I samband med vår vandring i Atlasbergen bestiger vi även Nordafrikas högsta berg, Jbel Toubkal, 4 167 meter över havet. På vägen upp ser vi soluppgången över Saharaöknen och snart står vi på toppen och blickar ut från det högsta berget i hela Nordafrika – ett minne för livet tillsammans med nyfunna vänner!

När? 11–18 november 2017.
Pris per person: 19 500 kr.

Här kan du läsa mer om dagsprogrammet och här bokar du resan. 

För att veta mer om resevillkoren klickar du här

 

Upptäck Andalusiens pärlor

Utforska de vackra städerna Malaga och Ronda! 

På cykel och till fots upplever vi två av Anda­lusiens mest kända städer, Málaga och Ronda. Málaga är solkustens pärla, en vacker och charmig stad med mycket historia och kulturella sevärdheter. Staden är omgiven av vingårdar, och från nationalparken Montes de Malága vandrar vi cirka två timmar till en av dem. Vi serveras lunch och får prova gårdens viner.

Pittoreska och romantiska staden Ronda är dramatiskt belägen runt en omkring 150 meter djup klippravin uppe i bergen i södra Andalusien. Platsen har bebotts av många olika kulturer – fenicier, romare och morer – innan den erövrades av Spaniens katolska kungar i slutet av 1400-talet. Här kan man njuta av utsikten över Tajoklyftan och vyn från Puente Nuevo (Nya bron) – en imponerande konstruktion byggd på 1700-talet. Tillsammans med vår engelsktalande lokalguide upplever vi Ronda till fots genom en vandring runt staden på ca 2–2,5 timmar.

När? 17–20 november 2017.
Pris per person: 13 500 kr. 
Enkelrumstillägg: 2 450 kr.

Läs mer om dagsprogrammet och boka resan här.


Resorna arrangeras i samarbete med UTG Reseproduktion och Swett.