Premiär: Veckans vintips!

Kök

Stefan Saidac på Vinbetyget.se tipsar om de bästa vinerna just nu! Du hittar nya vintips varje vecka. 

Hej Stefan Saidac, som ligger bakom tjänsten vinbetyget.se. Berätta!

– Jag tyckte att det var knepigt att välja vin till helgen. Jag vankade mellan hyllorna på Systembolaget, läste på etiketter och flaskor men blev inte inte så mycket klokare. Omringad av tusentals viner, undrade jag vilka som var bäst: Tre röda viner, alla för 100 kr
och från samma region i Italien – vilket ska jag välja? Inne på Systemet verkade många undra samma sak. Vinrecensionerna från tidningarna har man ju inte bakfickan. Då föddes en idé: Samla ihop aktuella vinbetyg. Räkna ut vilka viner som får flest och högst
betyg. Och lägga upp resultaten på en webbsida som döptes till Vinbetyget.

Måste man ha bra koll på vin för att nyttja tjänsten?

– Tvärtom. Vinerna rankas på topplistor som är enkla att följa. Rankingen bygger på vinbetyg från tidningarna. Alla 170 topplistade viner har en ruta med aktuella betyg. Vi säljer inte viner utan tipsar om de bästa och mest prisvärda vinerna på Systembolaget.

Annons

Kostar det något?

Vinbetyget.se är gratis att använda. Det är ingen app utan en webbsida för datorn och mobilen. Många använder Vinbetyget i mobilen och sparar sidan som en mobilapp.

 

Missa inte: Bästa vinerna till julens alla rätter! 

 

Du kommer även att tipsa om vin här på viivilla.se. Vad kan vi förvänta oss?

– Tips på prisvärda viner som fått högsta betyg i tidningarna. Viner från 60 kronor och uppåt, från både Gamla och Nya vinvärlden: Röda & vita viner, rosé, champagne, mousserande som cava, crémant och prosecco. Även ekologiska viner och boxviner. Även om jag gillar att laga mat, har bland annat skrivit boken Kockarnas Knep, kan det vara kul att låta vinet styra valet av middag. Jag hoppas framför allt att vintipsen i Vi i Villa gör det enklare att hitta bra viner och att kombinera mat & vin.

20 december 2017
Annons
Mer om Kök

Koka egen jordgubbssylt

Kök När du ska koka sylt gör det inget om jordgubbarna är tryckskadade, fula eller övermogna, det blir gott ändå. Här är ett enkelt recept från My Feldts nya bakbok. 

Konditorn som vill väcka vår kärlek till naturen

Kök Hon valde restaurangskolan för att hon gillade att vika servetter. Idag börjar hon varje dag med en bulle. Nu släpper konditorn My Feldt sin första...

Recept på läskande syrensaft

Kök Fullt av blommande syrener i trädgården? Passa på att kapsla in smaken av sommar och gör syrensaft. Här är ett recept från My Feldts bok Blåbärssnår,...

Sveriges Mästerkock om kycklingfötter, tävlingsnerver och Frankrike...

Kök Erik Hammar är Sveriges Mästerkock 2018. Här delar han med sig av sina bästa tips till hemmakocken, berättar om sin passion för matlagning och varför han knaprat kycklingfötter i Kina. Dessutom får du ta del av recept från hans rykande färska kokbok med tema Frankrike.

Årets hetaste kökstrender

Kök Mörkare stensorter, tvåfärgad inredning och fler prydnadsföremål. Inredningsbloggaren och journalisten Maria Soxbo berättar om årets kökstrender.

Laga mat utan socker med stjärnkockens hjälp

Kök När Björn Frantzéns dotter Leiah fick diabetes tvingades familjen förändra sina matvanor. Nu vill stjärnkocken hjälpa andra att kunna laga god...

Medlems-
innehåll

Bästa bubblet till nyår – 7 vintips

Kök Varför är Champagne så glamorös och dyr? Och vad är skillnaden mellan Cava, Prosecco och Crémant? Stefan Saidac på Vinbetyget.se berättar om olika typer av mousserande viner och ger 7 prisvärda vintips till nyår.

Medlems-
innehåll

Godare helg: 7 mat- och vintips!

Kök Vad ska man äta för gott i helgen? Och vilka viner passar bäst till? Här är sju middagar med matchade viner – alla prisvärda och med högsta...

Annons

Ta grillningen till nästa nivå

Kök Är det verkligen sämre med elgrill och gasol? Borde jag satsa på kol eller briketter? Varför är alltid glödbädden som bäst när jag grillat färdigt?...