Foto: Ballingslöv

7 enkla sätt att uppdatera köket

Kök

Trött på din gamla köksbänk och flagnande skåpluckor? Här är tipsen på hur du förvandlar köket på nolltid – utan att behöva tömma hela spargrisen!

1. Hitta en lucka

Om du har ledsnat på dina skåpluckor från Ikea kan du enkelt byta ut dem mot mer personliga diton. Det finns flera företag på marknaden som säljer fronter anpassade för just Ikeaskåp, däribland Superfront och Picky Living.

2. Lyft med lack

Ett alternativ till att byta ut de gamla köksluckorna är att lacka om dem – de blir som nya! Exempel på företag som kan hjälpa dig med det är Svedbergs Lackering och Lackat & Klart.

Annons

3. Bli slipad

Ge din bänkskiva ett ansiktslyft genom att slipa den ljusare! Börja med att tvätta och avfetta skivan för att sedan slipa den med slippapper. Smörj ordentligt med oljebets. Efter ett dygn behandlar du skivan två gånger med vit bänkskiveolja.

Läs mer: Årets hetaste kökstrender

 

4. Ta nya (hand)tag

Genom ett så enkelt knep som att byta beslag på dina köksluckor kan du ändra stilen i rummet helt. Mässingsknoppar, läderhandtag eller något helt annat? Bara fantasin sätter stopp.

5. Spola blandaren

I dag kan du få betydligt fler alternativ i en kran än bara varmt eller kallt vatten – vad sägs om till exempel kolsyrat eller kokande dito? Du hittar smarta blandare hos bland annat Bygghemma.se.

Läs mer: Så återupplivar du köket med nya luckor

 

6. Sminka väggarna

Byt färg på väggarna för att ge köket ett rejält ansiktslyft. Använd gärna en blank färg som är lätt att torka av.

7. Tänd till

Skippa lysrör i taket och över diskbänken. Spotlights ger en lyxigare känsla, gärna med dimmer för att kunna variera styrkan efter behov.

18 april 2018
Annons
Mer om Kök

Koka egen jordgubbssylt

Kök När du ska koka sylt gör det inget om jordgubbarna är tryckskadade, fula eller övermogna, det blir gott ändå. Här är ett enkelt recept från My Feldts nya bakbok. 

Konditorn som vill väcka vår kärlek till naturen

Kök Hon valde restaurangskolan för att hon gillade att vika servetter. Idag börjar hon varje dag med en bulle. Nu släpper konditorn My Feldt sin första...

Recept på läskande syrensaft

Kök Fullt av blommande syrener i trädgården? Passa på att kapsla in smaken av sommar och gör syrensaft. Här är ett recept från My Feldts bok Blåbärssnår,...

Sveriges Mästerkock om kycklingfötter, tävlingsnerver och Frankrike...

Kök Erik Hammar är Sveriges Mästerkock 2018. Här delar han med sig av sina bästa tips till hemmakocken, berättar om sin passion för matlagning och varför han knaprat kycklingfötter i Kina. Dessutom får du ta del av recept från hans rykande färska kokbok med tema Frankrike.

Årets hetaste kökstrender

Kök Mörkare stensorter, tvåfärgad inredning och fler prydnadsföremål. Inredningsbloggaren och journalisten Maria Soxbo berättar om årets kökstrender.

Laga mat utan socker med stjärnkockens hjälp

Kök När Björn Frantzéns dotter Leiah fick diabetes tvingades familjen förändra sina matvanor. Nu vill stjärnkocken hjälpa andra att kunna laga god...

Medlems-
innehåll

Bästa bubblet till nyår – 7 vintips

Kök Varför är Champagne så glamorös och dyr? Och vad är skillnaden mellan Cava, Prosecco och Crémant? Stefan Saidac på Vinbetyget.se berättar om olika typer av mousserande viner och ger 7 prisvärda vintips till nyår.

Medlems-
innehåll

Godare helg: 7 mat- och vintips!

Kök Vad ska man äta för gott i helgen? Och vilka viner passar bäst till? Här är sju middagar med matchade viner – alla prisvärda och med högsta...

Annons

Ta grillningen till nästa nivå

Kök Är det verkligen sämre med elgrill och gasol? Borde jag satsa på kol eller briketter? Varför är alltid glödbädden som bäst när jag grillat färdigt?...