Villareceptet: Kebabspett med rädis-tsatsiki!

Varför fixar och donar vi så mycket med våra hus? Jo, för att kunna njuta ännu mer i dem! Nu är vi sugna på att grilla.


Kebab: (4 portioner)
600 g benfri fläskkarré
3 msk Arla smör-&rapsolja
1 tsk spiskummin
rivet skal av 1/2 citron
1 1/2 tsk salt
1 tsk sambal oelek
1 pressad vitlöksklyfta
4 pitabröd
1 liter blandad sallad

Tsatsiki:
1 knippa rädisor
2 dl Arla Köket turkisk meze matyoghurt
2 msk hackad gräslök
1 krm salt

  • Skär köttet i bitar, ca 2×2 cm.
  • Blanda smör-&rapsolja med spiskummin, citronskal, salt, sambal oelek och vitlök i en bunke.
  • Lägg i köttet och rör om.
  • Trä upp köttet på 8 blötlagda träspett.
  • Hacka rädisorna och blanda med yoghurt, gräslök och salt.
  • Grilla spetten runt om, 6–8 min.
  • Värm och dela bröden på mitten.
  • Servera kebabspetten med sallad i pitabröden. Toppa med tsatsiki.

Villareceptet är ett samarbete mellan Vi i Villa och Arla köket®. www.arla.se

Vill du läsa fler artiklar som den här?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få våra erbjudanden – det är gratis!


Mest lästa artiklar