Premiär för nya tidningen "Mitt hem och jag".
Premiär för nya tidningen "Mitt hem och jag".

Vi i Villa startar ny tidning - Mitt hem och jag!

Recept och dryck

Hallå där Camilla von Otter, chefredaktör för nya Mitt hem & jag – tidningen för alla kvinnor som alltid längtar hem.

Annons

Vad kommer nya tidningen att handla om?
– Det kommer bli en supermysig liten tidning till alla oss som alltid längtar hem. För oss som gillar att fixa och dona hemma, i trädgården och i köket. Vi har kollat av stämningen bland våra kvinnliga läsare och vi kan se att det finns en saknad efter en tidning som är lite mer opretentiös.
 
Kan man få en tjuvtitt?


Marco Manieri

– I första numret hälsar vi på hos Marco Manieri, en av deltagarna i TV4:s Mästerkocken. Han lagar en supersmarrig lättlagad italiensk tre-rätters som får det att vattnas i munnen. Precis så ska det vara också, maten i Mitt hem & jag ska vara smaskig och lättlagad!

Trädgård då?
– I första numret får vi bland annat proffstips om hur man fixar en köksträdgård på latast möjliga sätt. Och så har vi fina gör-det- självtips för trädgården, till exempel ett jättesött betonghjärta som blir ett smycke i rabatten.

Inomhus?
– Vi har en jätteduktig fixartjej som heter Anna, hela hennes hus är fyllt av fina idéer, det kikar vi in i och inspireras av. Plus att det blir massor av härlig budgetinredning och rediga gör-det-självtips.

Var köper man tidningen?
– Tidningen är exklusivt framtagen bara för Vi i Villas läsare och kommer därför att bli prenumererad. Man kan alltså inte köpa den i kiosken. Vill du bli prenumerant – gå in på www.mitthemochjag.com.

Camillas hemmagjorda chokladbiskvier

Ingredienser till cirka 30 st:

Bottnar:
500 gram mandelmassa
2 äggvitor

Smörkräm:
2 äggulor
150 gram smör
2 ½ dl florsocker
4 tsk vaniljsocker
2 tsk kakao

Topp:
200 gram blockchoklad

GÖR SÅ HÄR:
1. Riv mandelmassan och blanda i ägg-vitorna. Plutta ut rundlar på plåt, minst i  5-kronors storlek.
2. Skjut in i ugnen! 150 grader i cirka 15 minuter. De ska vara ljust gyllenbruna.
3. Rör äggulorna och smöret smidigt. Tillsätt florsocker, vaniljsocker och kakao.
4. Dutta på krämen på de avsvalnande bottnarna (annars smälter krämen). Ställ ”smörtopparna”  i frysen en stund.
5. Smält blockchokladen och doppa stopparna i chokladen. Ställ svalt.
6. Ät och njut! (Eller frys dem till ett senare tillfälle!)


Annons
06 mars 2012
 
Annons
Mer om Recept och dryck

Tacos med kyckling, coleslaw och friterad lök

Recept och dryck Dags för tacos? Här bjuder Eleonora von Essen på ett recept på fantastisk kycklingtacos med coleslaw från sin bok Smartare mat för hela familjen! 

VIDEO: Enkelt recept på glögg

Recept och dryck Ingen jul utan en varm kopp glögg! Så här gör du egen hemmagjord glögg.

Supergoda cheesecakebullar

Recept och dryck Cheesecake bakad inuti en bulle – bättre kan det inte bli! Så här bakar du Daniel Lindebergs godsaker och gör succé på nästa kalas.

Gör ditt eget äppelmos!

Recept och dryck Laga mat som en äkta bonde med hjälp av recepten från Niklas Kämpargårds bok Bondens skafferi. Så här kokar och fryser du in ditt eget äppelmos!

Grilla vegetariskt!

Recept och dryck På sommaren åker grillen fram. Det osar gott av kyckling, lax och flintastek. Men vad ska du bjuda vegetarianen på?

Boktips kokböcker

Recept och dryck Vad passar väl bättre i ett köksnummer än några tips på nya, spännande kokböcker?

Boktips mars -07

Recept och dryck Här är några tips på nya kokböcker. Många av ingredienserna kan du hitta i din egen trädgård.

Grilla – ett vinternöje

Recept och dryck Låt inte kung Bore hindra från att duka upp till grillfest. Bjud in ett trevligt sällskap och tänd upp grillen. För det smakar lika gott att grilla...