Slipp julstressen – 21 december

FJÄRDE ADVENT - Matdagen.


Inspirerande recept på mat som nästan alla kan äta. Albert Bonniers Förlag, cirka 150 kronor.

Dags att laga – eller planera för att köpa – maten. Frysen är ju redan avfrostad och kylen städad, eller hur? Om inte, gör det först så blir det roligare att fylla på. Är du inte extremt matlagningsintresserad och har massor av tid är det allra bästa är om man låter julmaten bli ett knytkalas. Ring runt till dina gäster och be alla att ta med sig något till julbordet, och det är bra om du i förväg vet vad. Knytkalas är både tidsbesparande och ekonomiskt, dessutom är det roligt att prova nya rätter eller varianter på gamla favoriter. Glöm inte bort eventuella vegetarianer eller de som har födoämnesallergier, även om de tar med sig eget känns det omtänksamt att erbjuda något som alla kan äta av.

På exempelvis www.arla.se, www.tasteline.se och www.icakuriren.se finns massor av recept på vegetarisk julmat samt exempelvis bröd för glutenallergiker, i bokhandeln finns förstås också massor av inspiration. Men som sagt, ALLT går att köpa färdigt och det är fullt tillåtet att hälla över i egna formar…

Vill du läsa fler artiklar som den här?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få våra erbjudanden – det är gratis!


Mest lästa artiklar