Foto: Ulrika Pousette

Recept: Rostad pumpagnocchi

Recept och dryck

Laga en god höstmiddag med familjen i helgen! Här är kocken Johanna Westmans recept på rostad pumpagnocchi. Passar utmärkt för både stora som små.

Annons

Rostad pumpagnocchi med smör och salvia 

Du behöver:

  • 500 gram skalad och urkärnad pumpa, till exempel hokkaido eller butternut (väg efter du har skalat den!)
  • 1 tesked salt + 2 matskedar till kokvattnet
  • 2 äggulor
  • cirka 5–7 deciliter mjöl och extra mjöl till utbakningen 1 deciliter riven parmesan
  • 75 gram smör
  • 1 knippa färsk salvia
  • lite extra parmesan 

 

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Dela och kärna ur pumpan. Be gärna någon om hjälp för det kan vara lite knepigt och tungt. Skär bort skalet och dela köttet i bitar. Lägg pumpan i en smord form och strö över lite salt. Sätt in i ugnen i 35–40 minuter tills pumpan är mosig och mjuk. Låt pumpan svalna.

3. Lägg pumpan i en bunke och mosa pumpaköttet med en gaffel. Rör ner äggulor, mjöl och parmesan och blanda med lätt hand ihop det till en deg. Degen ska gå att knåda lite, inte vara för lös, men inte heller lika fast som en bröddeg. Tippa upp degen på ett mjölat bakbord.

4. Dela degen i mindre delar och rulla till cirka 2 centimeter tjocka korvar. Skär i bitar som är ungefär lika stora som en stor vindruva. Rulla bitarna och lägg på en mjölad bricka. Låt torka i ungefär en halvtimme.

5. Koka upp mycket vatten i en stor kastrull (cirka 4 liter). Salta med 2 matskedar salt och koka sedan några stycken gnocchi i taget tills de flyter upp till ytan. Använd en hålslev och lägg upp de färdiga gnocchin i en stor skål.

6. Smält smöret i en annan kastrull, när det börjar bubbla, lägg i salvian och låt den fräsa med
i någon minut. Smöret ska bli lite brunt innan du häller det över dina gnocchi. Strö över parmesan. 

 

Vill du läsa Johannas hösttips? Klicka här 

Grön i köket (Rabén & Sjögren) 

Annons
28 oktober 2016
 
Annons
Mer om Recept och dryck

Knepen som får vinet att smaka bättre

Recept och dryck Njut maximalt av ditt goda vin. Stefan Saidac på Vinbetyget.se tipsar om hur du får vinet att lyfta med några enkla knep som är gratis.

Medlems-
innehåll

Recept: God nyttig smoothie

Recept och dryck Sugen på något som både är mättande och törstsläckande? Gör en grön och god smoothie.

Medlems-
innehåll

Fem vinfynd till godaste burgarna

Recept och dryck Vad ska man äta och dricka? Burgare är både gott och mättande: Snabba, lyxiga och vegetariska burgare. Alla gillar "sliders", små burgare som...

Medlems-
innehåll

Fem franska fyndviner

Recept och dryck Voilà! Frankrike fortsätter att dominera och leverera toppviner. Stefan Saidac på vinbetyget.se tipsar om fem franska favoriter som alla har fått höga betyg. 

Tacos med kyckling, coleslaw och friterad lök

Recept och dryck Dags för tacos? Här bjuder Eleonora von Essen på ett recept på fantastisk kycklingtacos med coleslaw från sin bok Smartare mat för hela familjen!

VIDEO: Enkelt recept på glögg

Recept och dryck Ingen jul utan en varm kopp glögg! Så här gör du egen hemmagjord glögg.

Supergoda cheesecakebullar

Recept och dryck Cheesecake bakad inuti en bulle – bättre kan det inte bli! Så här bakar du Daniel Lindebergs godsaker och gör succé på nästa kalas.

Gör ditt eget äppelmos!

Recept och dryck Laga mat som en äkta bonde med hjälp av recepten från Niklas Kämpargårds bok Bondens skafferi. Så här kokar och fryser du in ditt eget äppelmos!

Recept: Fluffiga och saftiga semlor

Recept och dryck Sugen på att duka fram egna semlor på fettisdag? Här bjuder Lindas bakskola på ett härligt recept på fluffiga semlor. Dessutom delar hon med sig av...